Μειώστε το λίπος στο συκώτι

Μειώστε το λίπος στο συκώτι

Σοβαρά προβλήματα υγείας μπορεί να προκαλέσει το λίπος που συσσωρεύεται στο συκώτι. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής που επιβάλλει την κατανάλωση γρήγορων και επεξεργασμένων τροφών, το άγχο...

Η αυξημένη πίεση της μητέρας οδηγεί σε παιδική παχυσαρκία;

Η αυξημένη πίεση της μητέρας οδηγεί σε παιδική παχυσαρκία;

Όταν οι μέλλουσες μητέρες έχουν αυξημένη αρτηριακή πίεση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, μπορεί να αυξηθεί ο κίνδυνος τα παιδιά τους να αναπτύξουν παιδική παχυσαρκία, σύμφωνα με ...

Αντιμετωπίστε την εμμηνόπαυση με τη βοήθεια των λέιζερ

Αντιμετωπίστε την εμμηνόπαυση με τη βοήθεια των λέιζερ

Μια νέα τεχνική ονομαζόμενη (vaginal erbium laser therapy) δοκιμάστηκε από τους επιστήμονες του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Πίζας στην Ιταλία αναφορικά με την αντιμετώπιση των ...

Έξυπνες Τροφές

Έξυπνες Τροφές (226)

Το ρόδι δεν είναι απλά ένα φρούτο, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως υπερτροφή.

Τα αποξηραμένα δαμάσκηνα είναι μια πολύ θρεπτική τροφή και παρέχει σπάνια οφέλη για την υγεία, όπως σημαντικές βιταμίνες και ανόργανα συστατικά, ενώ ταυτόχρονα δεν έχουν πάρα πολλές θερμίδες.

Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2017 04:00

Σπιρουλίνα: Τα οφέλη της στην υγεία

Written by

Η σπιρουλίνα είναι μια ιδιαίτερα ευεργετική για την υγεία σας τροφή, γι' αυτό και συγκαταλέγεται στις λεγόμενες “υπερτροφές”. Περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά, τα οποία έχουν ισχυρή επίδραση στο σώμα και τον εγκέφαλο.

Τα οφέλη τους για την υγεία μας έχουν τεκμηριωθεί εδώ και αιώνες και σύγχρονες έρευνες τα επιβεβαιώνουν στο έπακρο.

Ο βασιλικός πολτός είναι η κύρια τροφή της βασίλισσας μέλισσας. Η σύνθεσή του ποικίλλει ανάλογα με τη γεωγραφία και το κλίμα όπου ζουν οι μέλισσες, αλλά συνήθως περιέχει περίπου:

Ένα βότανο που χρησιμοποιούμε εκτενώς στην μεσογειακή κουζίνα είναι ο μαϊντανός.

Γνωστό και ως μαραθόριζα, το φινόκιο είναι ένα άγνωστο σε πολλούς λαχανικό, που ήρθε η ώρα να μπει στην κουζίνα σου.

Τα ακτινίδια μας δίνουν πολλή ενέργεια, βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά, συστατικά απαραίτητα για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού.

Μια από τις βασικές αρχές της καλής και υγιεινής διατροφής αφορά στη διατήρηση του pH του οργανισμού σε ισορροπία (ένα φυσιολογικό pH 7,35-7,4) μέσα από την κατανάλωση τροφών που βοηθούν τα κύτταρα ανανεώνονται και τους ιστούς να λειτουργούν σωστά.

Το κεφίρ προέρχεται από την ανατολική Ευρώπη και τη νοτιοδυτικής Ασίας. Το όνομα προέρχεται από την τουρκική λέξη Keyif, που σημαίνει “καλή αίσθηση” μετά το φαγητό.

Σελίδα 1 από 17

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Ανάπτυξη - Σχεδίαση: ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ