Οι ανδρικές ορμόνες παίζουν σημαντικό ρόλο στη γυναικεία γονιμότητα

Οι ανδρικές ορμόνες παίζουν σημαντικό ρόλο στη γυναικεία γονιμότητα

Αρκετές κλινικές γονιμότητας έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν την τεστοστερόνη στη μορφή επιθέματος ή γέλης που εφαρμόζονται στο δέρμα, έτσι ώστε να αυξήσουν τον αριθμό των ωαρίων πο...

Μειωμένη ποιότητα σπέρματος Τα δίκτυα wi-fi επιδρούν αρνητικά στην ανδρική γονιμ…

Μειωμένη ποιότητα σπέρματος Τα δίκτυα wi-fi επιδρούν αρνητικά στην ανδρική γονιμότητα

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο Είναι πολλοί οι παράγοντες που παίζουν ρόλο στην ποιότητα του σπέρματος άρα και στη γονιμότητα και ο ενδοκρινολόγος θα πρέπει να τους διερευνήσει. Σ αυτο...

H έλλειψη ύπνου επηρεάζει αρνητικά τη χοληστερόλη ΗDL

H έλλειψη ύπνου επηρεάζει αρνητικά τη χοληστερόλη ΗDL

Η έλλειψη ύπνου, εκτός των άλλων, μπορεί να επηρεάσει και το μεταβολισμό της χοληστερόλης ΗDL, επιδρώντας στα αγγεία.

Τα οφέλη του Μαϊντανού για την υγεία του ανθρώπου

Ένα βότανο που χρησιμοποιούμε εκτενώς στην μεσογειακή κουζίνα είναι ο μαϊντανός.

Σύμφωνα με την Εθνική Βάση Δεδομένων Θρεπτικών Συστατικών του αμερικανικού υπουργείου Γεωργίας, τα 10 κλωναράκια μαϊντανού περιέχουν:

•4 θερμίδες
•0,3 γραμμάρια πρωτεΐνης
•0,1 γραμμάρια λίπους
•0,6 γραμμάρια υδατανθράκων
•0,3 γραμμάρια φυτικών ινών και
•0,1 γραμμάρια ζάχαρης

Επίσης παρέχουν:

•το 205% της ημερήσιας ανάγκης ενός ενήλικα σε βιταμίνη Κ
•το 22% της βιταμίνης C και
•το 17% της βιταμίνης Α

Πρόληψη του καρκίνου. Η μυρικετίνη, μία φλαβονόλη που περιέχει ο μαϊντανός, έχει αποδειχθεί ότι έχει χημειοπροληπτική επίδραση για τον καρκίνο του δέρματος. Οι γλυκοπατάτες, ο μαϊντανός, τα μαύρα φραγκοστάφυλα και τα βακκίνια (είδος μούρων) είναι μεταξύ των τροφών με την υψηλότερη συγκέντρωση μυρικετίνης ανά 100 γραμμάρια. Ο μαϊντανός περιέχει επίσης υψηλές ποσότητες χλωροφύλλης, η οποία έχει αποδειχτεί ότι μπλοκάρει τις καρκινογόνες επιδράσεις των ετεροκυκλικών αμινών, οι οποίες παράγονται κατά το ψήσιμο των τροφών σε υψηλή θερμοκρασία. Εάν έχετε την τάση να ψήνετε τις τροφές σας στη σχάρα και να τις “καρβουνίζετε” αρκετά, φροντίστε να τις συνδυάζετε με πράσινα λαχανικά για να “ακυρώσετε” αυτά τα αποτελέσματα. Επίσης, μια φυσική χημική ουσία που βρίσκεται στο μαϊντανό, γνωστή ως απιγενίνη, έχει αποδειχτεί ότι μειώνει το μέγεθος ενός όγκου σε μια επιθετική μορφή καρκίνου του μαστού, σε μια έρευνα που διεξήχθη στο πανεπιστήμιο του Μιζούρι των ΗΠΑ. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι αυτό δείχνει πως η απιγενίνη είναι μια πολλά υποσχόμενη μη τοξική θεραπεία για τον καρκίνο στο μέλλον.

Πρόληψη του διαβήτη. Η μυρικετίνη έχει επίσης αξιολογηθεί για την αποτελεσματικότητά της στην θεραπεία και την πρόληψη του διαβήτη. Έρευνες τύπου “in vitro” σε ζώα έδειξαν ότι η μυρικετίνη μπορεί να μειώσει την συγκέντρωση σακχάρων στο αίμα, καθώς και να μειώσει την αντίσταση στην ινσουλίνη, ενώ έχει αντιφλεγμονώδη δράση και μειώνει τα επίπεδα λιπιδίων στο αίμα.

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Ανάπτυξη - Σχεδίαση: ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ