Ο υπερθυρεοειδισμός και ο κίνδυνος καρκίνου του μαστού

Ο υπερθυρεοειδισμός και ο κίνδυνος καρκίνου του μαστού

Ο υπερθυρεοειδισμός στις γυναίκες ενδεχομένως να αυξάνει τον κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου του μαστού, όπως υποστηρίζουν Δανοί ερευνητές που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη τους στο επι...

Προβλήματα στα νεφρά μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο διαβήτη

Προβλήματα στα νεφρά μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο διαβήτη

Αν κάποιος πάσχει από νεφρική δυσλειτουργία μπορεί ενδεχομένως να έχει υψηλό κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη, ανακάλυψε νέα έρευνα.

Φάρμακα για τον διαβήτη μπορεί να συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου για άνοια

Φάρμακα για τον διαβήτη μπορεί να συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου για άνοια

Ασθενείς με νόσο Alzheimer που λαμβάνουν φάρμακα για τον διαβήτη ενδεχομένως έχουν λιγότερα σημάδια άνοιας στον εγκέφαλό τους σε σχέση με παρόμοιους ασθενείς που δεν λαμβάνουν τα φ...

Τα θετικά που προσφέρει το Χαβιάρι στον οργανισμό

Το χαβιάρι είναι μια πηγή λιπαρών οξέων Ω3 που συχνά παραβλέπεται.

Συγκεκριμένα, Ισπανοί ερευνητές βρήκαν ότι το αυγοτάραχο, κυρίως του σολομού, είναι η καλύτερη φυσική πηγή Ω3. Μάλιστα, συνδέεται με χαμηλότερα επίπεδα κατάθλιψης, καρδιαγγειακής και εγκεφαλικής υγείας, υπογονιμότητας και πολλών χρόνιων ασθενειών.

Αν κάποιος δεν έχει μεγάλη αγάπη για τα ψάρια, το χαβιάρι είναι μια καλή επιλογή καθώς έχει πολλά απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Τα λιπαρά οξέα Ω3 συγκεντρώνονται κυρίως στα γεννητικά όργανα των ζώων, οπότε είναι λογικό το χαβιάρι να είναι πλούσιο σε Ω3, καθώς είναι αυγά ψαριού. Πάντως, φαίνεται ότι το καλύτερο χαβιάρι δεν είναι αλμυρό. Το «Royal Ossetra», μια ποικιλία χαβιαριού από οξύρρυγχο, ταιριάζει σε αρχάριους ουρανίσκους, είναι απαλό και μοιάζει ελαφρώς με ξηρό καρπό καθώς δεν έχει την γεύση του ψαριού. Η γεύση είναι μεταξύ αχινού και οστρακοειδούς. Ένα άλλος είδος χαβιαριού για πρωτάρηδες είναι το Kaluga.

Το χαβιάρι είναι αλατισμένα αυγά ψαριών και συγκεκριμένα των οξύρρυγχων και η αριστοκρατική του εμφάνιση, το έχει συνδέσει με επίσημες δεξιώσεις και γιορτές. Μικροσκοπικά μπαλάκια που μοιάζουν με πέρλες, με διακριτική και βουτυρώδη γεύση, πλούσια σε σίδηρο, μαγνήσιο, βιταμίνη Β12, σελήνιο, φώσφορο, ασβέστιο, βιταμίνη Α και βιταμίνη D. Αν και στο παρελθόν καταναλωνόταν κυρίως από τον κόσμο της ελίτ, η λαχταριστή αυτή λιχουδιά είναι διαθέσιμη στο ευρύ κοινό, όμως η πρώτη επαφή με αυτήν για όσους δεν έχουν δοκιμάσει ποτέ ξανά, αποτελεί πρόκληση.

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Ανάπτυξη - Σχεδίαση: ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ