Αναστροφή της οστεοπόρωσης με θεραπεία βλαστοκυττάρων

Αναστροφή της οστεοπόρωσης με θεραπεία βλαστοκυττάρων

Οτάβα. Καναδοί ερευνητές κατάφεραν να αναστρέψουν την οστεοπόρωση σε γερασμένα πειραματόζωα, χορηγώντας τους μεσεγχυματικά βλαστικά κύτταρα από άλλα υγιή τρωκτικά. Με τον τρόπο αυτ...

Πολύ λίγο ή μεγάλο σωματικό βάρος επιδεινώνει τη ρευματοειδή αρθρίτιδα

Πολύ λίγο ή μεγάλο σωματικό βάρος επιδεινώνει τη ρευματοειδή αρθρίτιδα

Η παχυσαρκία μπορεί ενδεχομένως να επιταχύνει και να ενισχύει τα συμπτώματα αναπηρίας της ρευματοειδούς αρθρίτιδας, υποδεικνύει νέα έρευνα.

Οι ενέσεις Botox ίσως μπορούν να βοηθήσουν στο αδυνάτισμα

Οι ενέσεις Botox ίσως μπορούν να βοηθήσουν στο αδυνάτισμα

Σαν Ντιέγκο, Καλιφόρνια. Μια νέα χρήση των ενέσεων Botox προτείνουν Νορβηγοί ερευνητές. Υποστηρίζουν ότι, βάσει προκαταρκτικών στοιχείων από μικρού εύρους μελέτη, οι ενέσεις της το...

Λάχανο: το φτηνό και super διατροφικό «όπλο»

Το λάχανο βρίσκεται αρκετές φορές την εβδομάδα στο τραπέζι μας. Είτε ωμό σε σαλάτες, είτε μαγειρεμένο δίνει άψογο γευστικό αποτέλεσμα και έχει πολλά να προσφέρει στην υγεία μας!

 

Το λάχανο συγγενεύει με το κουνουπίδι, το μπρόκολο και τα λαχανάκια Βρυξελλών και η καταγωγή του είναι λίγο δύσκολο να εντοπιστεί λόγω των πολλών και διαφορετικών ποικιλιών του. Πιθανότατα όμως προέρχεται από την Εγγύς Ανατολή και έφτασε στην Ευρώπη αργότερα. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες με διάφορα χρώματα, σχήματα, υφές και μεγέθη. Σε κάθε χώρα ή περιοχή, σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες επιλέγεται και διαφορετική  ποικιλία. Τα πιο δημοφιλή, είναι τα πράσινα, τα λευκά ή Δανέζικα, τα ανοιχτόχρωμα πράσινα, τα μωβ και τα κοινά πράσινα λάχανα.

Το λάχανο, είναι ένα λαχανικό με μεγάλη διατροφική αξία, πλούσιο σε φυτοχημικές ουσίες, οι οποίες μαζί με την υψηλή περιεκτικότητά του σε βιταμίνη C, μπορούν να θωρακίσουν τον οργανισμό απέναντι σε πολλές ασθένειες, καθώς βοηθάει στην αποβολή των ελεύθερων ριζών.

Η σουλφοραφάνη που περιέχει, φαίνεται να προφυλάσσει και από το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού, το οποίο θεωρείται η πρωταρχική αιτία εμφάνισης έλκους στο στομάχι. Ακόμη, μπορεί να βοηθήσει στην μείωση της αρτηριακής πίεσης και την χοληστερόλης. Να σημειωθεί ότι, το χρώμα του μωβ λάχανου οφείλεται στις ανθοκυανίνες, που προσφέρουν υψηλότερη περιεκτικότητα σε φυτοχημικά από το πράσινο λάχανο, ενισχύοντας έτσι τα οφέλη του υπέρ της υγείας.

Είναι πηγή φυτικών ινών και αποτελεί και πολύ καλή πηγή βιταμίνης C και βιταμίνης Κ, βιταμίνης Β6 και φυλλικού οξέος καθώς και μαγγανίου. Επίσης, είναι καλή πηγή θειαμίνης, σιδήρου, μαγνησίου, φωσφόρου, καλίου και ασβεστίου ενώ ταυτόχρονα έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ω-3 λιπαρά οξέα.

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Ανάπτυξη - Σχεδίαση: ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ