Διαβήτης και στυτική δυσλειτουργία

Διαβήτης και στυτική δυσλειτουργία

Για πολλά χρόνια οι άνθρωποι πίστευαν πως ο διαβήτης σημαίνει αυτόματα και στυτική δυσλειτουργία. 

Συνδέεται η γρίπη των χοίρων με τον διαβήτη τύπου 1;

Συνδέεται η γρίπη των χοίρων με τον διαβήτη τύπου 1;

Νέοι άνθρωποι που μολύνθηκαν με τον ιό H1N1, της γρίπης των χοίρων, μπορεί ενδεχομένως να έχουν αυξημένο κίνδυνο για διαβήτη τύπου 1, αναφέρει νέα έρευνα.

Οι παράγοντες GLP-1 μπορεί να οφελήσουν την καρδιά μετά από έμφραγμα του μυοκαρδ…

Οι παράγοντες GLP-1 μπορεί να οφελήσουν την καρδιά μετά από έμφραγμα του μυοκαρδίου

Η μεταβολική ορμόνη glucagonlike peptide 1 (GLP-1) μπορεί να βοηθήσει την καρδιά να αναρρώσει μετά από ένα έμφραγμα του μυοκαρδίου, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται πρόσφατα.

Διατροφή ορίστηκε η επιστήμη της τροφής που σχετίζεται με την υγεία και με τις συνήθειες διατροφής του ανθρώπου.

Η διατροφή, συμπληρωμένη με το εφαρμοσμένο σκέλος της, την Διαιτολογία είναι σχετικά νέα, παρ΄όλο που σχετίζεται με όλες της ειδικότητες της Ιατρικής. Με την διατροφή λαμβάνουμε όλα τα θρεπτικά συστατικά (πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, λίπη, βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία) αλλά και το νερό που χρειάζεται ο οργανισμός για να επιτελέσει τις κύριες λειτουργίες του. Τα κύρια θρεπτικά συστατικά που περιέχουν ενέργεια είναι οι υδατάνθρακες( κύρια πηγή ενέργειας για το σώμα), οι πρωτεΐνες (δόμηση και αποκατάσταση μυϊκού ιστού, ενίσχυση αναπνευστικού συστήματος σημαντική πηγή παροχής σιδήρου),τα λίπη (συμπυκνωμένη πηγή ενέργειας, θερμότητας, φορείς λιποδιαλυτών βιταμινών). Με την πάροδο του χρόνου γίνεται όλο και πιο παραδεκτό ότι οι διαιτητικές συνήθειες που συχνά διαρκούν για όλη την ζωή, παίζουν ρόλο στην αιτιολογία παθήσεων και στην ποιότητα της.

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Ανάπτυξη - Σχεδίαση: ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ