Κίνδυνος παχυσαρκίας για νεογνά με μεγάλο σωματικό βάρος

Κίνδυνος παχυσαρκίας για νεογνά με μεγάλο σωματικό βάρος

Τα νεογνά με μεγάλο σωματικό βάρος γέννησης είναι πιθανότερο να εξελιχθούν σε παχύσαρκα παιδιά, σύμφωνα με νέα αμερικανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Pediatric...

Η βιταμίνη D βοηθά στην ενδυνάμωση των μυών μετά την εμμηνόπαυση

Η βιταμίνη D βοηθά στην ενδυνάμωση των μυών μετά την εμμηνόπαυση

H λήψη βιταμίνης D μπορεί ενδεχομένως να αναστρέψει την απώλεια μυϊκής μάζας σε γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση, ανακάλυψαν ερευνητές του Sao Paulo State University.

Η ατμοσφαιρική ρύπανση θέτει τις γυναίκες με διαβήτη σε κίνδυνο καρδιοπάθειας

Η ατμοσφαιρική ρύπανση θέτει τις γυναίκες με διαβήτη σε κίνδυνο καρδιοπάθειας

Γυναίκες με διαβήτη που εκτίθενται για μεγάλο διάστημα στην ατμοσφαιρική ρύπανση μπορεί ενδεχομένως να αντιμετωπίζουν πολύ υψηλότερο κίνδυνο καρδιοπάθειας, αναφέρει νέα έρευνα. &nb...

Διατροφικά Μυστικά

Διατροφικά Μυστικά (1431)

Τα παιδιά των οποίων οι μητέρες ακολουθούν έναν υγιεινό τρόπο ζωής έχουν ουσιαστικά χαμηλότερο κίνδυνο εκδήλωσης παχυσαρκίας σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο The BMJ.

Μια κατηγορία μορίων που σχηματίζονται όταν ο οργανισμός μας μεταβολίζει τα ω-3 λιπαρά οξέα μπορούν να αναστείλουν την ανάπτυξη και εξάπλωση του καρκίνου, σύμφωνα με αμερικανική πειραματική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Journal of Medicinal Chemistry.

Τα άτομα με ιστορικό καρδιακής νόσου που ακολουθούν την κλασσική δυτικού τύπου διατροφή είναι πιθανότερο να πεθάνουν, συγκριτικά με εκείνους που ακολουθούν το μεσογειακή πρότυπο, σύμφωνα με νέα αμερικανική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Journal of the American Heart Association.

Οι ελλαγιταννίνες που περιέχουν τα κόκκινα σμέουρα ενδεχομένως να βελτιώνουν την αγγειακή λειτουργία, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Archives of Biochemistry and Biophysics.

Οι γυναίκες που τρώνε μεγάλες ποσότητες φρούτων και λαχανικών καθημερινά έχουν χαμηλότερο κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου του μαστού και ειδικά επιθετικών μορφών της νόσου, σύμφωνα με νέα αμερικανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο International Journal of Cancer.

Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2018 04:45

Τι σχέση έχει η μανία με τα αλλαντικά;

Written by

Χημικές ουσίες που περιέχουν τα κατεργασμένα κρέατα, όπως τα αλλαντικά και τα λουκάνικα, ενδεχομένως να συντελούν στην εκδήλωση μανίας, μια μη φυσιολογική κατάσταση που χαρακτηρίζεται από υπερδραστηριότητα, αϋπνία και ευφορία.

Μια νέα μελέτη που έγινε στη Δανία και δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Obesity Facts εξετάζει τους παράγοντες που συμβάλλουν στο επιτυχημένο αδυνάτισμα.

Μικρότερο κίνδυνο επανεμφάνισης του καρκίνου του παχέος εντέρου ή θανάτου έχουν όσοι ασθενείς σταδίου 3 απαρνιούνται τα αναψυκτικά που περιέχουν ζάχαρη και επιλέγουν αυτά με τεχνητές γλυκαντικές ουσίες, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο PLOS ONE.

Η υγιεινή διατροφή μπορεί να γίνει ο καλύτερος σύμμαχος των ασθενών με ψωρίαση στην προσπάθεια ελέγχου των συμπτωμάτων τους, σύμφωνα με γαλλική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο JAMA Dermatology.

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα υπάρχουν κυρίως στα λιπαρά ψάρια, όπως το σκουμπρί και ο σολομός, και έχει αποδειχτεί μέσα από πολλές έρευνες ότι προάγουν την υγεία του εγκεφάλου. Μάλιστα, η λήψη συμπληρωμάτων ω-3 λιπαρών οξέων έχει βρεθεί ότι αποτρέπει την άνοια.

Σελίδα 1 από 103

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Ανάπτυξη - Σχεδίαση: ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ