Τα περιττά κιλά μειώνουν τον κίνδυνο θανάτου από καρκίνο παχέος εντέρου

Τα περιττά κιλά μειώνουν τον κίνδυνο θανάτου από καρκίνο παχέος εντέρου

Καλιφόρνια. Οι υπέρβαροι πάσχοντες από καρκίνο του παχέος εντέρου έχουν μικρότερο κίνδυνο θανάτου, συγκριτικά με ασθενείς που έχουν φυσιολογικό σωματικό βάρος, σύμφωνα με αμερικανι...

Τα παιδιά που κοιμούνται νωρίς προστατεύονται από την παχυσαρκία

Τα παιδιά που κοιμούνται νωρίς προστατεύονται από την παχυσαρκία

Οχάιο. Τα παιδιά προσχολικής ηλικίας θα πρέπει να πέφτουν για ύπνο νωρίς καθώς έτσι αποτρέπεται ο κίνδυνος να εξελιχθούν σε παχύσαρκους εφήβους, υποστηρίζουν αμερικανοί ερευνητές σ...

Ο όγκος των επινεφριδίων συνδέεται με την εμφάνιση διαβήτη

Ο όγκος των επινεφριδίων συνδέεται με την εμφάνιση διαβήτη

Μελέτη που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο Annals of Internal Medicine έδειξε ότι έχουν διπλάσιο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 ή και προδιαβήτη τα άτομα με μη λειτουργικούς όγκους επ...

Διατροφικά Μυστικά

Διατροφικά Μυστικά (1582)

Οι γιατροί συχνά συνιστούν διατροφικές παρεμβάσεις, όπως η δίαιτα μεσογειακού τύπου ή η μείωση της πρόσληψης αλατιού, για την προστασία της καρδιάς. Πέρα από αυτό, πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν πως τα συμπληρώματα διατροφής θα τους βοηθήσουν να παραμείνουν υγιείς.

Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019 04:22

Το πανεπιστήμιο παχαίνει τους νέους

Written by

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 301 πρωτοετή αγόρια και κορίτσια, ηλικίας 17-20 ετών, από τον Καναδά. Οι τρεις στους τέσσερις από αυτούς ζούσαν σε φοιτητικές εστίες και ο ένας στους τρεις στο σπίτι του.

Η αύξηση της πίεσης (ή προεκλαμψία) είναι μια συνηθισμένη επιπλοκή της εγκυμοσύνης, αφού παρατηρείται στο 10% των κυήσεων. Εκτός από υπέρταση, προκαλεί πρωτεΐνες στα ούρα και σοβαρό οίδημα (πρήξιμο) στη μητέρα.

Ένα κοινό πρόσθετο των τροφίμων φαίνεται ότι μειώνει τη δραστικότητα του εμβολίου της γρίπης! Αυτό έδειξε μελέτη ειδικών του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν που χρηματοδοτήθηκε από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ (ΝΙΗ).

Τα μωρά που τρέφονται αποκλειστικά με μητρικό γάλα κατά τους τρεις πρώτους μήνες της ζωής τους, τείνουν να έχουν υγιέστερα επίπεδα χοληστερίνης στην εφηβεία, συγκριτικά με αυτά που πίνουν και τυποποιημένο συσκευασμένο γάλα, όπως αποκαλύπτει νέα επιστημονική έρευνα.

Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019 04:20

Γιατί λατρεύετε τον καφέ και την μπίρα

Written by

Πώς γίνεται να προτιμάτε τον μαύρο, σκέτο καφέ ενώ ο διπλανός σας «ρουφά» ένα γλυκό αναψυκτικό; Πώς γίνεται να σας αρέσει η πικρούτσικη μπίρα όταν οι γύρω σας πίνουν γλυκά κρασιά και λικέρ;

Αν σας έλεγαν ότι υπάρχει ένα συγκεκριμένο είδος ξηρού καρπού, το οποίο μειώνει τον κίνδυνο επιπλοκών από αυξημένη χοληστερίνη δεν θα θέλατε να το συμπεριλάβετε στο διαιτολόγιό σας;

Δεν υπάρχει ασφαλές επίπεδο για την κατανάλωση του αλκοόλ δείχνει μια νέα κινεζο-βρετανική επιστημονική έρευνα, η οποία απομυθοποιεί την πεποίθηση πως η κατανάλωση του αλκοόλ με μέτρο προστατεύει από εγκεφαλικό.

Μία νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο Υγείας Loma Linda που δημοσιεύθηκε στο Nutrients, καταλήγει στο συμπέρασμα πως η κατανάλωση κόκκινου και επεξεργασμένου κρέατος, ακόμα και σε μικρότερες ποσότητες, μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο θανάτου από όλες τις αιτίες, ειδικά από καρδιαγγειακές παθήσεις.

Οι άνθρωποι που τείνουν να παραλείπουν το πρωινό και να τρώνε βραδινό λίγο πριν κοιμηθούν, παρουσιάζουν χειρότερη πρόγνωση μετά από ένα έμφραγμα, σύμφωνα με νέα έρευνα που διεξήχθη στη Βραζιλία, την πρώτη που μελέτησε αυτές τις διατροφικές συνήθειες σε ασθενείς που είχαν υποστεί έμφραγμα.

Σελίδα 1 από 113

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Ανάπτυξη - Σχεδίαση: ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ