Τα βλαστικά κύτταρα ασπίδα ενάντια στα διαβητικά έλκη

Τα βλαστικά κύτταρα ασπίδα ενάντια στα διαβητικά έλκη

Χαμόγελα για τους διαβητικούς ασθενείς που ταλαιπωρούνται από διαβητικά έλκη στα κάτω άκρα των ποδιών τους, προκαλεί νέα ερευνά από την Αίγυπτο.

Ο ανεπαρκής ύπνος στους εφήβους συνδέεται με αύξηση του κινδύνου για διαβήτη

Ο ανεπαρκής ύπνος στους εφήβους συνδέεται με αύξηση του κινδύνου για διαβήτη

Έφηβοι που κοιμούνται λιγότερο από 8 ώρες τη νύχτα είναι πιο πιθανό να έχουν περισσότερο λίπος γύρω από τη μέση και αντίσταση στην ινσουλίνη, κάτι που τελικά μπορεί να οδηγήσει στο...

Αυξάνουν οι στατίνες τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη;

Αυξάνουν οι στατίνες τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη;

Οι στατίνες που συμ,βάλουν στη μείωση της υψηλής χοληστερόλης μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.

Διατροφικά Μυστικά

Διατροφικά Μυστικά (1246)

Πρόσφατη έρευνα σε ποντικούς, που πραγματοποιήθηκε από το Georgia State University στην Ατλάντα, υποδεικνύει ότι οι φυτικές ίνες στη διατροφή μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της παχυσαρκίας, του μεταβολικού συνδρόμου και προάγουν την ανάπτυξη καλών βακτηρίων στο πεπτικό.

Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018 04:12

Ουσία στο κάρι βοηθά τη μνήμη και τη διάθεση

Written by

Η κουρκουμίνη, φάνηκε σε νέα έρευνα να βελτιώνει τη μνήμη και τη διάθεση σε ανθρώπους με ελαφρά μορφή απώλειας μνήμης λόγω ηλικίας.

Ένας τύπος κρεμμυδιού που χρησιμοποιούν οι Πέρσες στο φαγητό τους, θα μπορούσε, σύμφωνα με νέα μελέτη, να βοηθήσει στην καταπολέμηση της αντοχής στα αντιβιοτικά, ειδικά σε περιπτώσεις φυματίωσης.

Ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Τζουντέντο, με επικεφαλής τον Σίντσι Σαΐκι, διαπίστωσαν ότι τα χαμηλά επίπεδα καφεΐνης είναι συχνότερα μεταξύ των ατόμων με νόσο Πάρκινσον, συγκριτικά με άτομα χωρίς την εν λόγω νευροεκφυλιστική διαταραχή, ακόμα και αν έχουν πιει την ίδια ποσότητα καφεΐνης.

Αμερικανική μελέτη δείχνει ότι το πολύ αλάτι κάνει κακό στον εγκέφαλο, επηρεάζοντας αρνητικά τις πνευματικές μας επιδόσεις.

Επιστήμονες του Εθνικού Ινστιτούτου Φυσιολογικών Επιστημών, που βρίσκεται στη νομαρχία Αΐτσι, ανακάλυψαν πως όταν ενεργοποιούνταν στα ποντίκια νευρώνες γνωστοί ότι αντιδρούν στο στρες, εντεινόταν η μεγάλη τους επιθυμία για υδατάνθρακες.

Το κατά πόσο η διατροφή του γονέα επηρεάζει την αντίληψη και τις γνωστικές επιδόσεις του παιδιού μελετήθηκε από τους επιστήμονες του Γερμανικού Ινστιτούτου για τις Νευροεκφυλιστικές Ασθένειες (DZNE) σε συνεργασία με επιστήμονες και από την Ελλάδα.

Μέχρι δύο σνακ με χαμηλή θερμιδική αξία πρέπει να τρώνε τα παιδιά 5-11 ετών για να αποφύγουν τον κίνδυνο της παχυσαρκίας, σύμφωνα με τον Οργανισμό Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας.

Πολύτιμος «σύμμαχος» ενάντια στην κακή χοληστερίνη αποδεικνύονται τα καρύδια, σύμφωνα με αμερικανική επιστημονική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση American Journal of Clinical Nutrition.

Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2018 04:00

Το μέλι ασπίδα και κατά της παχυσαρκίας

Written by

Mελέτη που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, κατέληξε στο συμπέρασμα πως το μέλι έχει σημαντικό ρόλο στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας.

Σελίδα 1 από 89

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Ανάπτυξη - Σχεδίαση: ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ