Εντοπίστηκε πρωτεΐνη που βοηθά στη διάσπαση του λίπους

Εντοπίστηκε πρωτεΐνη που βοηθά στη διάσπαση του λίπους

Ερευνητές ανακάλυψαν ότι μια πρωτεΐνη που συχνά βρίσκεται σε σταγονίδια λίπους εντός των κυττάρων μπορεί να συμβάλλει σε πιο αποτελεσματική και υγιεινή διάσπαση του λίπους.

Σύμμαχος του διαβήτη το… καθισιό

Σύμμαχος του διαβήτη το… καθισιό

Κάθε πρόσθετη ώρα που κάποιος μέσα στη μέρα περνά καθισμένος, π.χ. μπροστά στον υπολογιστή ή στην τηλεόραση, σχετίζεται με μια αύξηση κατά 22% του κινδύνου εμφάνισης διαβήτη τύπου ...

Λίπος στην κοιλιά και κίνδυνος καρδιοπάθειας

Λίπος στην κοιλιά και κίνδυνος καρδιοπάθειας

Ακόμα και αν κάποιος δεν είναι παχύσαρκος, το πολύ λίπος στην κοιλιά θα μπορούσε να βλάψει την καρδιά του, αναφέρουν ερευνητές.

Διατροφικά Μυστικά

Διατροφικά Μυστικά (1516)

Μια ομάδα ερευνητών με επικεφαλής την καθηγήτρια Ivana Ivanovi-Burmazovi, η οποία κατέχει την έδρα της Βιοϊατρικής Χημείας στο Friedrich-Alexander-Universität Erlangen-Nürnberg, μαζί με ερευνητές από τις ΗΠΑ, βρήκε ότι ο ψευδάργυρος μπορεί να ενεργοποιήσει ένα οργανικό μόριο, μειώνοντας το οξειδωτικό στρες.

Οι καρδιολόγοι είναι γενικά πεπεισμένοι ότι η αρτηριακή πίεση αυξάνεται αναπόφευκτα με την ηλικία. Τώρα μια νέα μελέτη προκαλεί την εν λόγω πεποίθηση. Η σύγκριση δύο φυλών στο τροπικό δάσος της Βενεζουέλας δείχνει ότι η διατροφή και όχι η πάροδος της ηλικίας είναι η αιτία της υψηλότερης αρτηριακής πίεσης.

Οι ξηροί καρποί, όταν καταναλώνονται καθημερινά, αποτρέπουν την αύξηση του σωματικού βάρους και προσφέρουν καρδιαγγειακά οφέλη, σύμφωνα με δύο προκαταρκτικές μελέτες που παρουσιάστηκαν στις Επιστημονικές Συνεδρίες 2018 της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας, στο Σικάγο.

Η κατανάλωση τροφίμων με χαμηλή διατροφική ποιότητα, σχετίζονται με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο PLOS Medicine.

Παρασκευή, 04 Ιανουαρίου 2019 04:53

Κίνδυνος κατάθλιψης λόγω …πρόχειρου φαγητού

Written by

Η κατανάλωση πρόχειρου φαγητού αυξάνει τον κίνδυνο εκδήλωσης κατάθλιψης σύμφωνα με ανασκόπηση ήδη δημοσιευμένων μελετών που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Molecular Psychiatry.

Όσοι πίνουν τέσσερις ή περισσότερους καφέδες κάθε μέρα, έχουν μειωμένο κίνδυνο για εμφάνιση ροδόχρου νόσου (ροζάκειας) και ερυθρότητας στο πρόσωπο, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι τα οφέλη είναι ιδιαιτέρως δυνατά για τους ανθρώπους επιλέγουν σκούρους κόκκους καφέ, ακόμα και αν είναι ντεκαφεινέ.

Οι ερευνητές του Εθνικού Πανεπιστημίου της Σεούλ στην Νότια Κορέα ανακάλυψαν ότι είναι πολύ πιθανό να παραγγείλουμε παχυντικό φαγητό ή ποτό όταν οι ομοτράπεζοί μας παραγγέλνουν πρώτοι κάτι ανθυγιεινό.

Η αυξημένη συνειδητοποίηση των επιπτώσεων της κατανάλωσης υπερβολικής ποσότητας ζάχαρης στην υγεία έχει τροφοδοτήσει μια ραγδαία αύξηση στην κατανάλωση τεχνητών γλυκαντικών με μηδενικές θερμίδες τις τελευταίες δεκαετίες.

Μείωση της κακής χοληστερόλης στο αίμα από την κατανάλωση ελιών παρατηρήθηκε σε μελέτη που διεξήχθη από επιστήμονες του πανεπιστημίου Αθηνών.

Σελίδα 1 από 109

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Ανάπτυξη - Σχεδίαση: ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ