Οι παχύσαρκοι αποφεύγουν την άνοια;

Οι παχύσαρκοι αποφεύγουν την άνοια;

Το επιπλέον βάρος μειώνει τον κίνδυνο άνοιας, σύμφωνα με τη μεγαλύτερη και πιο ακριβείας έρευνα για τη σχέση των δυο. Οι ερευνητές εξεπλάγησαν από τα ευρήματα, που έρχονται σε αντί...

Οι θηλυκές ορμόνες και η επιδημία της παχυσαρκίας

Οι θηλυκές ορμόνες και η επιδημία της παχυσαρκίας

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Αδελαΐδας βρήκαν πως οι διαταραχές των θηλυκών ορμονών στους άνδρες της δύσης, ενδέχεται να συμβάλουν στα υψηλά επίπεδα της ανδρικής παχυσαρκίας. ...

Οι ορμονικοί παράγοντες προφυλάσσουν το ενδομήτριο

Οι ορμονικοί παράγοντες προφυλάσσουν το ενδομήτριο

Μια νέα μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο JAMA, αναφέρει ότι οι ερευνητές έχουν εντοπίσει μια σειρά ορμονικών παραγόντων που μπορεί να συνδέονται με χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνο...

Διατροφικά Μυστικά

Διατροφικά Μυστικά (1380)

Το κατεργασμένο και πρόχειρο φαγητό πυροδοτεί βαθιά ένστικτα στον ανθρώπινο εγκέφαλο και αυτό ενδεχομένως να προάγει την υπερφαγία, σύμφωνα με νέα αμερικανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Cell Metabolism.

Ένας καφές μετά το φαγητό μπορεί να είναι αρκετός για να ρυθμίσει σωστά το επίπεδο του σακχάρου σε έναν άνθρωπο με διαβήτη.

Σάββατο, 14 Ιουλίου 2018 04:42

Τα οφέλη από τη μη κατανάλωση κρέατος

Written by

Πολλά οφέλη για την υγεία τους έχουν όσοι αποφεύγουν το κρέας και τα άλλα ζωικά προϊόντα, κάνοντας κατά προτίμηση μια φυτοφαγική διατροφή, καθώς μειώνεται ο κίνδυνος για καρδιοπάθεια και άλλες χρόνιες παθήσεις, ο κίνδυνος για πρόωρο θάνατο, ενώ ταυτόχρονα χάνουν πιο εύκολα τα παραπανίσια κιλά τους.

Μια νέα έρευνα έρχεται να μας αποδείξει ότι το αλκοόλ δεν κάνει πάντα κακό, αντιθέτως μπορεί να μας ωφελήσει. Αλλά όχι όποιο ποτό να ‘ναι.

Τέσσερα φλιτζάνια καφέ την ημέρα θα μπορούσαν να ενισχύουν την υγεία της καρδιάς σε ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας βελτιώνοντας την ελαστικότητα των τοιχωμάτων των αγγείων τους, αναφέρει έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό PLOS Biology.

Νέα μετα-ανάλυση ανακάλυψε ότι διατροφή που περιλαμβάνει φυτικές πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, ξηρούς καρπούς και φυτικές στερόλες, μειώνει τη χοληστερόλη, βελτιώνει την αρτηριακή πίεση και άλλους δείκτες καρδιαγγειακού κινδύνου.

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μπορούν να ενισχύσουν την υγεία της καρδιάς των ενηλίκων, αλλά νέα έρευνα υποδεικνύει ότι τα μωρά θα μπορούσαν επίσης να ωφεληθούν.

Δευτέρα, 09 Ιουλίου 2018 04:38

Ο καφές ωφελεί το ήπαρ

Written by

Η κατανάλωση τουλάχιστον 3 φλιτζανιών καφέ καθημερινά μπορεί ενδεχομένως να συμβάλει στην αποφυγή σοβαρών προβλημάτων στο ήπαρ, αναφέρει νέα έρευνα.

Η υιοθέτηση ισορροπημένης, υψηλής ποιότητας διατροφής, μπορεί ενδεχομένως να μειώσει τον κίνδυνο θανάτου ενός ασθενούς με καρκίνο έως και κατά 65%, αναφέρει νέα έρευνα.

Η αλλεργία στο κόκκινο κρέας θέτει ενδεχομένως κάποιον σε κίνδυνο καρδιοπάθειας.

Σελίδα 1 από 99

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Ανάπτυξη - Σχεδίαση: ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ