Φάρμακο για την οστεοπόρωση μπορεί να θεραπεύσει και τη... φαλάκρα!

Φάρμακο για την οστεοπόρωση μπορεί να θεραπεύσει και τη... φαλάκρα!

Ένα φάρμακο που αρχικά χρησιμοποιήθηκε κατά της οστεοπόρωσης, ανακαλύφθηκε ότι μπορεί να φέρει αποτελέσματα και κατά της φαλάκρας, βοηθώντας στην εκ νέου ανάπτυξη των μαλλιών.

Η παχυσαρκία συνδέεται με πρόωρη γήρανση του εγκεφάλου

Η παχυσαρκία συνδέεται με πρόωρη γήρανση του εγκεφάλου

Ο εγκέφαλος των ανθρώπων με περιττά κιλά μπορεί να έχει ενδείξεις πρόωρου γήρατος, υποστηρίζει νέα έρευνα.

Το ποδόσφαιρο μειώνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας και διαβήτη

Το ποδόσφαιρο μειώνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας και διαβήτη

Νέα έρευνα έδειξε ότι το ποδόσφαιρο ως άσκηση και αναψυχή-για μεγάλο διάστημα- βελτίωσε την υγεία αντρών 63 έως 75 ετών που δεν είχαν ασκηθεί και μείωσε τον κίνδυνο εμφάνισης καρδι...

Οι πικάντικες τροφές μειώνουν ενδεχομένως τον κίνδυνο για καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό επεισόδιο

Έρευνα από την Κίνα υπέδειξε ότι άνθρωποι που καταναλώνουν πικάντικες τροφές μπορεί ενδεχομένως να τρώνε λιγότερο αλάτι και να έχουν χαμηλότερη αρτηριακή πίεση, μειώνοντας τον κίνδυνο για καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό επεισόδιο.

Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Hypertension, ανέφερε ότι άνθρωποι που δεν κατανάλωναν πικάντικες τροφές κατέληξαν να καταναλώνουν κατά μέσον ορό 13,4 γραμμάρια αλατιού την ημέρα. Η μέση πρόσληψη αλατιού ήταν 10,3 γραμμάρια την ημέρα σε όσους κατανάλωναν πικάντικες τροφές. Η συστολική αρτηριακή πίεση ήταν 8 mmHg χαμηλότερη σε ανθρώπους που αγαπούσαν περισσότερο τις πικάντικες τροφές σε σχέση με όσους τις αγαπούσαν λιγότερο. Η διαστολική αρτηριακή πίεση ήταν 5 mmHg χαμηλότερη σε όσους αγαπούσαν τα πικάντικα.

Ο Dr. Zhiming Zhu, του Third Military Medical University στην Chongqing, δήλωσε ότι η νέα έρευνα δείχνει ότι η αγάπη προς τα πικάντικα είναι σημαντικός τρόπος να μειωθεί η πρόσληψη αλατιού και η αρτηριακή πίεση, άσχετα από το είδος και την ποσότητα της τροφής. Ορισμένες παλαιότερες έρευνες έδειξαν ότι η καψαικίνη μπορεί να αυξήσει την αλμυρή γεύση στις τροφές.

Στη νέα έρευνα, οι επιστήμονες θέλησαν να διαπιστώσουν αν αυτή η αυξημένη επίγνωση των αλμυρών γεύσεων  μεταφράζεται σε χαμηλότερη πρόσληψη αλατιού. Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν απεικονιστικές τεχνικές για να εστιάσουν σε 2 περιοχές του εγκεφάλου, τη νησίδα και τον κογχομετωπιαίο φλοιό, που εμπλέκονται στην αλμυρή γεύση. Ανακάλυψαν ότι οι περιοχές που διεγείρονται από το αλάτι και τα πικάντικα αλληλοκαλύπτονται και ότι τα πικάντικα αύξησαν περαιτέρω την εγκεφαλική δραστηριότητα σε περιοχές που ενεργοποιήθηκαν από το αλάτι. Οι ερευνητές δηλώσαν ότι αυτή η αυξημένη δραστηριότητα πιθανόν καθιστά τους ανθρώπους πιο ευαίσθητους στο αλάτι, ώστε να ικανοποιούνται από τις τροφές με λιγότερο από αυτό.

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Ανάπτυξη - Σχεδίαση: ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ