Διαβήτης τύπου 1: Το Alefacept μειώνει στο μισό την υπογλυκαιμία σε πιλοτική έρε…

Διαβήτης τύπου 1: Το Alefacept μειώνει στο μισό την υπογλυκαιμία σε πιλοτική έρευνα

Σε δύο σύντομους κύκλους θεραπείας με Alefacept που καταστρέφει στο ανοσοποιητικό σύστημα τα κύτταρα μνήμης για την κυτταρική άμυνα του ανοσοποιητικού συστήματος, υποβλήθηκαν σε μί...

Η έκθεση σε αρσενικό συνδέεται με την παχυσαρκία

Η έκθεση σε αρσενικό συνδέεται με την παχυσαρκία

Επιστήμονες από το Εθνικό Ινστιτούτο Επιστημών Περιβαλλοντικής Υγείας (NIEHS), μέρος του ΝΙΗ των ΗΠΑ, ανακάλυψαν ότι τα χαμηλά επίπεδα αρσενικού στη μήτρα των θηλυκών ποντικών οδηγ...

Η γονιμότητα συνδέεται με τις αμυγδαλές και τη σκωληκοειδίτιδα

Η γονιμότητα συνδέεται με τις αμυγδαλές και τη σκωληκοειδίτιδα

Οι νεαρές γυναίκες που έχουν ιστορικό αφαίρεσης των αμυγδαλών ή της σκωληκοειδούς απόφυσης μπορεί να είναι πιο γόνιμες, αναφέρει νέα έρευνα.

Οι πικάντικες τροφές μειώνουν ενδεχομένως τον κίνδυνο για καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό επεισόδιο

Έρευνα από την Κίνα υπέδειξε ότι άνθρωποι που καταναλώνουν πικάντικες τροφές μπορεί ενδεχομένως να τρώνε λιγότερο αλάτι και να έχουν χαμηλότερη αρτηριακή πίεση, μειώνοντας τον κίνδυνο για καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό επεισόδιο.

Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Hypertension, ανέφερε ότι άνθρωποι που δεν κατανάλωναν πικάντικες τροφές κατέληξαν να καταναλώνουν κατά μέσον ορό 13,4 γραμμάρια αλατιού την ημέρα. Η μέση πρόσληψη αλατιού ήταν 10,3 γραμμάρια την ημέρα σε όσους κατανάλωναν πικάντικες τροφές. Η συστολική αρτηριακή πίεση ήταν 8 mmHg χαμηλότερη σε ανθρώπους που αγαπούσαν περισσότερο τις πικάντικες τροφές σε σχέση με όσους τις αγαπούσαν λιγότερο. Η διαστολική αρτηριακή πίεση ήταν 5 mmHg χαμηλότερη σε όσους αγαπούσαν τα πικάντικα.

Ο Dr. Zhiming Zhu, του Third Military Medical University στην Chongqing, δήλωσε ότι η νέα έρευνα δείχνει ότι η αγάπη προς τα πικάντικα είναι σημαντικός τρόπος να μειωθεί η πρόσληψη αλατιού και η αρτηριακή πίεση, άσχετα από το είδος και την ποσότητα της τροφής. Ορισμένες παλαιότερες έρευνες έδειξαν ότι η καψαικίνη μπορεί να αυξήσει την αλμυρή γεύση στις τροφές.

Στη νέα έρευνα, οι επιστήμονες θέλησαν να διαπιστώσουν αν αυτή η αυξημένη επίγνωση των αλμυρών γεύσεων  μεταφράζεται σε χαμηλότερη πρόσληψη αλατιού. Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν απεικονιστικές τεχνικές για να εστιάσουν σε 2 περιοχές του εγκεφάλου, τη νησίδα και τον κογχομετωπιαίο φλοιό, που εμπλέκονται στην αλμυρή γεύση. Ανακάλυψαν ότι οι περιοχές που διεγείρονται από το αλάτι και τα πικάντικα αλληλοκαλύπτονται και ότι τα πικάντικα αύξησαν περαιτέρω την εγκεφαλική δραστηριότητα σε περιοχές που ενεργοποιήθηκαν από το αλάτι. Οι ερευνητές δηλώσαν ότι αυτή η αυξημένη δραστηριότητα πιθανόν καθιστά τους ανθρώπους πιο ευαίσθητους στο αλάτι, ώστε να ικανοποιούνται από τις τροφές με λιγότερο από αυτό.

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Ανάπτυξη - Σχεδίαση: ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ