Σάκχαρο και τριγλυκερίδια σηματοδοτούν πρώιμo διαβήτη

Σάκχαρο και τριγλυκερίδια σηματοδοτούν πρώιμo διαβήτη

Με βάση την ανάλυσή τους σε μια ομάδα με πάνω από μισό εκατομμύριο άτομα, Σουηδοί ερευνητές πιστεύουν τώρα ότι τα ήπια αυξημένα επίπεδα γλυκόζης πλάσματος νηστείας και τριγλυκεριδί...

Πώς οι ορμονικές αλλαγές κατά την εμμηνόπαυση αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρ…

Πώς οι ορμονικές αλλαγές κατά την εμμηνόπαυση αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακού νοσήματος

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, καθώς τα επίπεδα των ορμονών αλλάζουν κατά τη μετάβαση των γυναικών στην εμμηνόπαυση, η ποιότητα των φορέων χοληστερόλης μειώνεται, αυξάνοντας έτσι τον κ...

Αυξημένος ο κίνδυνος διαβήτη για όσους εργάζονται σε εναλλασσόμενες βάρδιες

Αυξημένος ο κίνδυνος διαβήτη για όσους εργάζονται σε εναλλασσόμενες βάρδιες

Αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσουν διαβήτη τύπου 2 παρουσιάζουν εκείνοι που εργάζονται σε εναλλασσόμενες βάρδιες, καθώς και τα βράδια, σύμφωνα με μια νέα κινεζική επιστημονική έρευνα. ...

Οι πολυφαινόλες που εμπεριέχει το τσάι μπορεί να καταστέλλουν τα καρκινικά κύτταρα

Ελιξίρια νεότητας έχουν χαρακτηρισθεί κατά καιρούς τόσο το τσάι όσο και ο καφές, καθώς πάμπολλες μελέτες έχουν διαπιστώσει την ευεργετική τους δράση στον οργανισμό μας και την ενίσχυσή του για την καταπολέμηση πολλών ασθενειών.

Δεν πάει πολύ καιρός που αναφερθήκαμε σε μία νέα μετα-ανάλυση από επιστήμονες του πανεπιστημίου στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας η οποία εστίασε στην κατανάλωση τσαγιού και η οποία παρουσίασε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι σχετιζόταν άμεσα με τη μείωση του κινδύνου για διαβήτη.

Επιπλέον, οι ευεργετικές ιδιότητες του τσαγιού μπήκαν στο μικροσκόπιο των επιστημόνων στην Αγγλία, καθώς, σύμφωνα με μελέτη που έγινε στο Κέντρο Ιαματικών Φυτών του Πανεπιστημίου στο Newcastle, το τσάι εμπεριέχει κάποιες ουσίες οι οποίες καταστέλλουν τη δράση εγκεφαλικών ενζύμων τα οποία προκαλούν την εκφύλιση του, με αποτέλεσμα την εμφάνιση της νόσου Αλτσχάιμερ.

Σε συνέχεια όλων αυτών των μελετών έρχεται να προστεθεί ακόμα μία μελέτη η οποία εστίασε στις ιδιότητες που έχει το τσάι και κατά πόσο αυτές συμβάλλουν ευεργετικά στον οργανισμό μας.

Οι επιστήμονες του πανεπιστημίου Harvard διεξήγαγαν μια σειρά εργαστηριακών πειραμάτων και διαπίστωσαν ότι η πολυφαινόλη epigallocatechin gallate (EGCG) του πράσινου τσαγιού έχει την ικανότητα να οδηγεί στο “θάνατο” (απόπτωση) τα κύτταρα του αδενοκαρκινώματος του οισοφάγου. Οι ερευνητές το τοποθέτησαν την πολυφαινόλη αυτή μαζί με καρκινικά κύτταρα του οισοφάγου και παρατήρησαν ότι μέσα σε 24 ώρες η πολυφαινόλη προκαλούσε απόπτωση των κυττάρων αυτών.

Οι ερευνητές θεωρούν ότι τα ευρήματα αυτά είναι πολύ σημαντικά καθώς θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην έρευνα για την ανακάλυψη νέων φαρμάκων για την αντιμετώπιση της νόσου. Δεδομένου, όπως λένε, ότι ο καρκίνος του οισοφάγου παρουσιάζει σημαντική αύξηση περιστατικών τα τελευταία χρόνια, ειδικά στις χώρες της Δύσης, ενώ είναι ένας πολύ επιθετικός καρκίνος, ανθεκτικός σε θεραπείες. Και με κακή πρόγνωση σε προσδόκιμο ζωής των ασθενών.

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Ανάπτυξη - Σχεδίαση: ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ