Η παχυσαρκία αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης κολπικής μαρμαρυγής

Η παχυσαρκία αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης κολπικής μαρμαρυγής

Η παχυσαρκία μπορεί ενδεχομένως να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης κολπικής μαρμαρυγής,  αναφέρει έρευνα σε σχεδόν 70.000 ασθενείς.

Οι παχύσαρκοι ασθενείς έχουν υψηλότερο κίνδυνο λοίμωξης μετά από εγχείρηση bypas…

Οι παχύσαρκοι ασθενείς έχουν υψηλότερο κίνδυνο λοίμωξης μετά από εγχείρηση bypass

Νέα έρευνα ανακάλυψε ότι ασθενείς που είναι παχύσαρκοι έχουν πολύ υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης λοίμωξης λίγο χρόνο μετά την εγχείρηση bypass.

Συνδέεται η οστεοπόρωση με την απώλεια ακοής;

Συνδέεται η οστεοπόρωση με την απώλεια ακοής;

Αν και η αιτία της σχέσης δεν είναι σαφής, η οστεοπόρωση και η αιφνίδια απώλεια ακοής συχνά συνδυάζονται, σύμφωνα με νέα έρευνα από την Ταιβάν.

Η χαμηλή πρόσληψη υδατανθράκων της μητέρας συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο γενετικών ανωμαλιών στο παιδί

Γυναίκες που είναι έγκυες ή σχεδιάζουν να συλλάβουν μπορεί ενδεχομένως να πρέπει να αποφύγουν διατροφή που μειώνει ή απορρίπτει τους υδατάνθρακες, καθώς θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο να γεννήσουν παιδιά με βλάβες στο νευρικό σωλήνα, αναφέρει νέα έρευνα του University of North Carolina at Chapel Hill.

 

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο Birth Defects Research και ανακάλυψε ότι γυναίκες με χαμηλή πρόσληψη υδατανθράκων έχουν 30% περισσότερες πιθανότητες να γεννήσουν μωρά με βλάβες στο νευρικό σωλήνα, όπως δισχιδή ράχη και ανεγκεφαλία σε σύγκριση με γυναίκες που δεν περιορίζουν τους υδατάνθρακες.

Πρόκειται για την πρώτη έρευνα που αξιολογεί τη σχέση μεταξύ χαμηλής πρόσληψης υδατανθράκων και γέννησης παιδιών με βλάβες στο νευρικό σωλήνα.

Επικεφαλής της έρευνας ήταν η Tania Desrosiers, του UNC Gillings School of Global Public Health. Δήλωσε ότι το εύρημα ενισχύει τη σημασία που έχει για τις γυναίκες που μπορούν να συλλάβουν, η συζήτηση με τον γιατρό τους για τυχόν συγκεκριμένες δίαιτες ή διατροφικές συμπεριφορές που έχουν συνήθως.

Η Desrosiers ανακάλυψε ότι η διατροφική πρόσληψη φυλλικού οξέως στις γυναίκες με περιορισμένη πρόσληψη υδατανθράκων ήταν λιγότερη από τη μισή των άλλων γυναικών.

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Ανάπτυξη - Σχεδίαση: ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ