Αυξάνουν τα αναβολικά στεροειδή την επιθετικότητα;

Αυξάνουν τα αναβολικά στεροειδή την επιθετικότητα;

Τα ανδρογόνα αναβολικά στεροειδή προέρχονται από τη χοληστερόλη. Η τεστοστερόνη, το πιο γνωστό ανδρογόνο αναβαλικό στεροειδές, παράγεται στα κύτταρα Leydig των γεννητικών οργάνων σ...

Δεν θωρακίζεται η καρδιά από την "καλή" χοληστερόλη

Δεν θωρακίζεται η καρδιά από την "καλή" χοληστερόλη

Το «δόγμα» της σύγχρονης ιατρικής το οπίο προβάλλει ο ενδοκρινολόγος είναι  ότι τα υψηλότερα επίπεδα «καλής» χοληστερίνης (HDL) αυτομάτως βελτιώνουν την υγεία της καρδιάς ενός...

Περισσότερες ώρες τηλεόρασης αυξάνουν τον κίνδυνο για διαβήτη

Περισσότερες ώρες τηλεόρασης αυξάνουν τον κίνδυνο για διαβήτη

Κάθε ώρα που υπέρβαροι ενήλικες περνούν βλέποντας τηλεόραση καθημερινά, αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2, αναφέρει αμερικανική έρευνα.

Η χαμηλή πρόσληψη υδατανθράκων της μητέρας συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο γενετικών ανωμαλιών στο παιδί

Γυναίκες που είναι έγκυες ή σχεδιάζουν να συλλάβουν μπορεί ενδεχομένως να πρέπει να αποφύγουν διατροφή που μειώνει ή απορρίπτει τους υδατάνθρακες, καθώς θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο να γεννήσουν παιδιά με βλάβες στο νευρικό σωλήνα, αναφέρει νέα έρευνα του University of North Carolina at Chapel Hill.

 

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο Birth Defects Research και ανακάλυψε ότι γυναίκες με χαμηλή πρόσληψη υδατανθράκων έχουν 30% περισσότερες πιθανότητες να γεννήσουν μωρά με βλάβες στο νευρικό σωλήνα, όπως δισχιδή ράχη και ανεγκεφαλία σε σύγκριση με γυναίκες που δεν περιορίζουν τους υδατάνθρακες.

Πρόκειται για την πρώτη έρευνα που αξιολογεί τη σχέση μεταξύ χαμηλής πρόσληψης υδατανθράκων και γέννησης παιδιών με βλάβες στο νευρικό σωλήνα.

Επικεφαλής της έρευνας ήταν η Tania Desrosiers, του UNC Gillings School of Global Public Health. Δήλωσε ότι το εύρημα ενισχύει τη σημασία που έχει για τις γυναίκες που μπορούν να συλλάβουν, η συζήτηση με τον γιατρό τους για τυχόν συγκεκριμένες δίαιτες ή διατροφικές συμπεριφορές που έχουν συνήθως.

Η Desrosiers ανακάλυψε ότι η διατροφική πρόσληψη φυλλικού οξέως στις γυναίκες με περιορισμένη πρόσληψη υδατανθράκων ήταν λιγότερη από τη μισή των άλλων γυναικών.

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Ανάπτυξη - Σχεδίαση: ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ