Επαναστατικό επίθεμα ινσουλίνης

Επαναστατικό επίθεμα ινσουλίνης

Το πρώτο έξυπνο επίθεμα ινσουλίνης υποστηρίζουν ότι ανέπτυξαν αμερικανοί ερευνητές, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στην επιθεώρηση «PNAS». Το επίθεμα απελευθερώνει αυτόματα ...

Υψηλά αντισώματα θυρεοειδούς στην ινομυαλγία

Υψηλά αντισώματα θυρεοειδούς στην ινομυαλγία

Ο επιπολασμός των αντισωμάτων κατά του υποδοχέα της TSH (TRAb) σε ασθενείς με σύνδρομο ινομυαλγίας (FMS) είναι υψηλός σύμφωνα με δημοσίευση στο International Journal of Rheumatic D...

Η αμφίδρομη σχέση διαβήτη και νόσων του περιοδοντίου

Η αμφίδρομη σχέση διαβήτη και νόσων του περιοδοντίου

Όλοι οι διαβητικοί ασθενείς γνωρίζουν ότι ο διαβήτης μπορεί να προξενήσει προβλήματα σε διάφορα συστήματα του οργανισμού. Γνωρίζουν, όμως, ότι η έλλειψη στοματικής υγιεινής μπορεί ...

Η χαμηλή πρόσληψη υδατανθράκων της μητέρας συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο γενετικών ανωμαλιών στο παιδί

Γυναίκες που είναι έγκυες ή σχεδιάζουν να συλλάβουν μπορεί ενδεχομένως να πρέπει να αποφύγουν διατροφή που μειώνει ή απορρίπτει τους υδατάνθρακες, καθώς θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο να γεννήσουν παιδιά με βλάβες στο νευρικό σωλήνα, αναφέρει νέα έρευνα του University of North Carolina at Chapel Hill.

 

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο Birth Defects Research και ανακάλυψε ότι γυναίκες με χαμηλή πρόσληψη υδατανθράκων έχουν 30% περισσότερες πιθανότητες να γεννήσουν μωρά με βλάβες στο νευρικό σωλήνα, όπως δισχιδή ράχη και ανεγκεφαλία σε σύγκριση με γυναίκες που δεν περιορίζουν τους υδατάνθρακες.

Πρόκειται για την πρώτη έρευνα που αξιολογεί τη σχέση μεταξύ χαμηλής πρόσληψης υδατανθράκων και γέννησης παιδιών με βλάβες στο νευρικό σωλήνα.

Επικεφαλής της έρευνας ήταν η Tania Desrosiers, του UNC Gillings School of Global Public Health. Δήλωσε ότι το εύρημα ενισχύει τη σημασία που έχει για τις γυναίκες που μπορούν να συλλάβουν, η συζήτηση με τον γιατρό τους για τυχόν συγκεκριμένες δίαιτες ή διατροφικές συμπεριφορές που έχουν συνήθως.

Η Desrosiers ανακάλυψε ότι η διατροφική πρόσληψη φυλλικού οξέως στις γυναίκες με περιορισμένη πρόσληψη υδατανθράκων ήταν λιγότερη από τη μισή των άλλων γυναικών.

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Ανάπτυξη - Σχεδίαση: ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ