Οστεοπόρωση: Ποιοι οι κίνδυνοι και πώς να προστατευτείτε

Οστεοπόρωση: Ποιοι οι κίνδυνοι και πώς να προστατευτείτε

Η οστεοπόρωση είναι χρόνια ασθένεια, η οποία προκαλεί προοδευτική  μείωση της αντοχής των οστών και αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο πρόβλημα υγείας  παγκοσμίως, μετά τις κ...

Διαβητικοί: Μάθετε να φροντίζετε τα πόδια σας!

Διαβητικοί: Μάθετε να φροντίζετε τα πόδια σας!

Μια από τις επιπλοκές του σακχαρώδη διαβήτη είναι το διαβητικό πόδι. Υπολογίζεται πως σε παγκόσμιο επίπεδο πραγματοποιείται ένας ακρωτηριασμός κάτω άκρου κάποιου συνανθρώπου μας κά...

Η έκπτωση της σεξουαλικής λειτουργίας πριν και μετά την έναρξη της εμμηνόπαυσης

Η έκπτωση της σεξουαλικής λειτουργίας πριν και μετά την έναρξη της εμμηνόπαυσης

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη που διεξήχθη από ερευνητές του Wake Forest Baptist Medical Center, οι γυναίκες βιώνουν μια σημαντική έκπτωση στη σεξουαλική τους λειτουργία περίπου 20 μήν...

Η χαμηλή πρόσληψη υδατανθράκων της μητέρας συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο γενετικών ανωμαλιών στο παιδί

Γυναίκες που είναι έγκυες ή σχεδιάζουν να συλλάβουν μπορεί ενδεχομένως να πρέπει να αποφύγουν διατροφή που μειώνει ή απορρίπτει τους υδατάνθρακες, καθώς θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο να γεννήσουν παιδιά με βλάβες στο νευρικό σωλήνα, αναφέρει νέα έρευνα του University of North Carolina at Chapel Hill.

 

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο Birth Defects Research και ανακάλυψε ότι γυναίκες με χαμηλή πρόσληψη υδατανθράκων έχουν 30% περισσότερες πιθανότητες να γεννήσουν μωρά με βλάβες στο νευρικό σωλήνα, όπως δισχιδή ράχη και ανεγκεφαλία σε σύγκριση με γυναίκες που δεν περιορίζουν τους υδατάνθρακες.

Πρόκειται για την πρώτη έρευνα που αξιολογεί τη σχέση μεταξύ χαμηλής πρόσληψης υδατανθράκων και γέννησης παιδιών με βλάβες στο νευρικό σωλήνα.

Επικεφαλής της έρευνας ήταν η Tania Desrosiers, του UNC Gillings School of Global Public Health. Δήλωσε ότι το εύρημα ενισχύει τη σημασία που έχει για τις γυναίκες που μπορούν να συλλάβουν, η συζήτηση με τον γιατρό τους για τυχόν συγκεκριμένες δίαιτες ή διατροφικές συμπεριφορές που έχουν συνήθως.

Η Desrosiers ανακάλυψε ότι η διατροφική πρόσληψη φυλλικού οξέως στις γυναίκες με περιορισμένη πρόσληψη υδατανθράκων ήταν λιγότερη από τη μισή των άλλων γυναικών.

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Ανάπτυξη - Σχεδίαση: ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ