Τα βλαστικά κύτταρα ασπίδα ενάντια στα διαβητικά έλκη

Τα βλαστικά κύτταρα ασπίδα ενάντια στα διαβητικά έλκη

Χαμόγελα για τους διαβητικούς ασθενείς που ταλαιπωρούνται από διαβητικά έλκη στα κάτω άκρα των ποδιών τους, προκαλεί νέα ερευνά από την Αίγυπτο.

Ένεση δίνει εντολή στο στομάχι να σταματήσει να τρώει

Ένεση δίνει εντολή στο στομάχι να σταματήσει να τρώει

Ένα νέο όπλο στη μάχη κατά της παχυσαρκίας μόλις αποδείχθηκε αποτελεσματικό σε πιθήκους και το επόμενο στάδιο της έρευνας μπορεί να είναι οι κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους.

Η απώλεια βάρους στα παχύσαρκα άτομα βελτιώνει την ποιότητα της σεξουαλικής τους…

Η απώλεια βάρους στα παχύσαρκα άτομα βελτιώνει την ποιότητα της σεξουαλικής τους ζωής

Αμερικανοί επιστήμονες εξέτασαν τις επιπτώσεις της παχυσαρκίας στην ποιότητα της σεξουαλικής ζωής ενός ατόμου και, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης, η απώλεια του βάρους μπορ...

Η αλλεργία στο γάλα επηρεάζει την ανάπτυξη των παιδιών

Παιδιά που έχουν αλλεργία στο γάλα είναι πιο κοντά και ελαφριά σε σύγκριση με παιδιά που έχουν αλλεργία σε ξηρούς καρπούς, αναφέρει έρευνα που επιβεβαιώνει ότι οι τροφικές αλλεργίες στα παιδιά μπορούν να επηρεάσουν την ανάπτυξη.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από το Children’s National Health System, και παρουσιάστηκε στο συνέδριο American Academy of Allergy, Asthma & Immunology/World Allergy Organization (AAAAI/WAO),ενώ δημοσιεύτηκε στο  The Journal of Allergy and Clinical Immunology.

Για να διαπιστώσουν αν οι τροφικές αλλεργίες επηρεάζουν το ύψος και το βάρος των παιδιών, οι ερευνητές έκαναν επισκοπήσεις καμπυλών ανάπτυξης σε 191 παιδιά που εξετάστηκαν από γιατρό τουλάχιστον μια φορά για τυχόν ύπαρξη τροφικής αλλεργίας. Οι εξετάσεις έγιναν στις ηλικίες 2 έως 4, 5 έως 8 και 9 έως 12.

Οι ερευνητές συνέκριναν το βάρος, το ύψος και το ΔΜΣ, με μέσους όρους παιδιών ίδιας ηλικίας και φύλου στο γενικό πληθυσμό, και ανακάλυψαν ότι όσα είχαν αλλεργία στο γάλα είχαν αυξημένο κίνδυνο για μικρότερο ύψος από το μέσο όρο.

Σύμφωνα με το AAAAI, περίπου το 6% έως 8% των παιδιών στις ΗΠΑ έχει τροφική αλλεργία. Σύμφωνα με το  CDC, μια ή περισσότερές διατροφικές ομάδες- γάλα, αυγά, ψάρια, σόγια, σιτάρι, φιστίκια, οστρακοειδή, αφορούν το 90% των τροφικών αλλεργιών στα παιδιά.

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Ανάπτυξη - Σχεδίαση: ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ