Πώς επηρεάζει ο διαβήτης τη στυτική δυσλειτουργία;

Πώς επηρεάζει ο διαβήτης τη στυτική δυσλειτουργία;

Ο σακχαρώδης διαβήτης είναι μια χρόνια μεταβολική νόσος που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ιατρικά και κοινωνικά προβλήματα της σημερινής καταναλωτικής εποχής μας. Αποτελεί το μεγά...

Η μνήμη εξασθενεί μετά την εμμηνόπαυση

Η μνήμη εξασθενεί μετά την εμμηνόπαυση

Γυναίκες μέσης ηλικίας μπορούν να θυμούνται καλύτερα από τους συνομήλικους άντρες, αλλά νέα έρευνα υποδεικνύει ότι η μνήμη μπορεί ενδεχομένως να εξασθενεί καθώς τα επίπεδα οιστρογό...

Συχνές ερωτήσεις σχετικά με τη τεστοστερόνη

Συχνές ερωτήσεις σχετικά με τη τεστοστερόνη

Εάν ένας άνδρας παραπονεθεί στον ιατρό του για τη μείωση της ενέργειας του και της σεξουαλικής του ορμής, είναι πολύ πιθανό ο ιατρός να συστήσει μια εξέταση αίματος για την ανίχνευ...

Η αλλεργία στο γάλα επηρεάζει την ανάπτυξη των παιδιών

Παιδιά που έχουν αλλεργία στο γάλα είναι πιο κοντά και ελαφριά σε σύγκριση με παιδιά που έχουν αλλεργία σε ξηρούς καρπούς, αναφέρει έρευνα που επιβεβαιώνει ότι οι τροφικές αλλεργίες στα παιδιά μπορούν να επηρεάσουν την ανάπτυξη.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από το Children’s National Health System, και παρουσιάστηκε στο συνέδριο American Academy of Allergy, Asthma & Immunology/World Allergy Organization (AAAAI/WAO),ενώ δημοσιεύτηκε στο  The Journal of Allergy and Clinical Immunology.

Για να διαπιστώσουν αν οι τροφικές αλλεργίες επηρεάζουν το ύψος και το βάρος των παιδιών, οι ερευνητές έκαναν επισκοπήσεις καμπυλών ανάπτυξης σε 191 παιδιά που εξετάστηκαν από γιατρό τουλάχιστον μια φορά για τυχόν ύπαρξη τροφικής αλλεργίας. Οι εξετάσεις έγιναν στις ηλικίες 2 έως 4, 5 έως 8 και 9 έως 12.

Οι ερευνητές συνέκριναν το βάρος, το ύψος και το ΔΜΣ, με μέσους όρους παιδιών ίδιας ηλικίας και φύλου στο γενικό πληθυσμό, και ανακάλυψαν ότι όσα είχαν αλλεργία στο γάλα είχαν αυξημένο κίνδυνο για μικρότερο ύψος από το μέσο όρο.

Σύμφωνα με το AAAAI, περίπου το 6% έως 8% των παιδιών στις ΗΠΑ έχει τροφική αλλεργία. Σύμφωνα με το  CDC, μια ή περισσότερές διατροφικές ομάδες- γάλα, αυγά, ψάρια, σόγια, σιτάρι, φιστίκια, οστρακοειδή, αφορούν το 90% των τροφικών αλλεργιών στα παιδιά.

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Ανάπτυξη - Σχεδίαση: ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ