Η παχυσαρκία προκαλεί καρκίνους σε όλο και νεότερα άτομα

Η παχυσαρκία προκαλεί καρκίνους σε όλο και νεότερα άτομα

Ανασκόπηση στοιχεία από περισσότερες από 100 μελέτες δείχνει ότι η παχυσαρκία αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης 13 διαφορετικών καρκίνων σε νεαρά άτομα, σύμφωνα με δημοσίευμα στο επιστ...

Η έναρξη της έμμηνης ρύσης σε μικρή ηλικία αυξάνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας

Η έναρξη της έμμηνης ρύσης σε μικρή ηλικία αυξάνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας

Γυναίκες των οποίων η έμμηνος ρύση άρχισε πριν την ηλικία των 12 ετών μπορεί ενδεχομένως να αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο καρδιοπάθειας και εγκεφαλικού επεισοδίου, αναφέρει νέα έ...

Ανεπαρκής ύπνος και παχυσαρκία

Ανεπαρκής ύπνος και παχυσαρκία

Ο ανεπαρκής ύπνος ενδεχομένως αυξάνει τον κίνδυνο να είναι κάποιος υπέρβαρος και παχύσαρκος, αναφέρει νέα έρευνα.

Η αλλεργία στο γάλα επηρεάζει την ανάπτυξη των παιδιών

Παιδιά που έχουν αλλεργία στο γάλα είναι πιο κοντά και ελαφριά σε σύγκριση με παιδιά που έχουν αλλεργία σε ξηρούς καρπούς, αναφέρει έρευνα που επιβεβαιώνει ότι οι τροφικές αλλεργίες στα παιδιά μπορούν να επηρεάσουν την ανάπτυξη.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από το Children’s National Health System, και παρουσιάστηκε στο συνέδριο American Academy of Allergy, Asthma & Immunology/World Allergy Organization (AAAAI/WAO),ενώ δημοσιεύτηκε στο  The Journal of Allergy and Clinical Immunology.

Για να διαπιστώσουν αν οι τροφικές αλλεργίες επηρεάζουν το ύψος και το βάρος των παιδιών, οι ερευνητές έκαναν επισκοπήσεις καμπυλών ανάπτυξης σε 191 παιδιά που εξετάστηκαν από γιατρό τουλάχιστον μια φορά για τυχόν ύπαρξη τροφικής αλλεργίας. Οι εξετάσεις έγιναν στις ηλικίες 2 έως 4, 5 έως 8 και 9 έως 12.

Οι ερευνητές συνέκριναν το βάρος, το ύψος και το ΔΜΣ, με μέσους όρους παιδιών ίδιας ηλικίας και φύλου στο γενικό πληθυσμό, και ανακάλυψαν ότι όσα είχαν αλλεργία στο γάλα είχαν αυξημένο κίνδυνο για μικρότερο ύψος από το μέσο όρο.

Σύμφωνα με το AAAAI, περίπου το 6% έως 8% των παιδιών στις ΗΠΑ έχει τροφική αλλεργία. Σύμφωνα με το  CDC, μια ή περισσότερές διατροφικές ομάδες- γάλα, αυγά, ψάρια, σόγια, σιτάρι, φιστίκια, οστρακοειδή, αφορούν το 90% των τροφικών αλλεργιών στα παιδιά.

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Ανάπτυξη - Σχεδίαση: ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ