Τα παραπάνω κιλά συνδέονται με περισσότερα χρόνια σε ηλικιωμένους διαβητικούς

Τα παραπάνω κιλά συνδέονται με περισσότερα χρόνια σε ηλικιωμένους διαβητικούς

Νέα έρευνα ανακάλυψε ότι ηλικιωμένοι με διαβήτη που είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι ενδεχομένως έχουν χαμηλότερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου σε σχέση με ανθρώπους φυσιολογικού βάρους.

Ένεση δίνει εντολή στο στομάχι να σταματήσει να τρώει

Ένεση δίνει εντολή στο στομάχι να σταματήσει να τρώει

Ένα νέο όπλο στη μάχη κατά της παχυσαρκίας μόλις αποδείχθηκε αποτελεσματικό σε πιθήκους και το επόμενο στάδιο της έρευνας μπορεί να είναι οι κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους.

Έξυπνες κάλτσες εμποδίζουν τα διαβητικά έλκη

Έξυπνες κάλτσες εμποδίζουν τα διαβητικά έλκη

Ερευνητές του Hebrew University εργάζονται για την αντιμετώπιση των ελκών στα διαβητικά πόδια με κάλτσες που αισθάνονται την πίεση, οι οποίες είναι συνδεδεμένες με εφαρμογή smartph...

Η κατανάλωση ψαριών συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο πολλαπλής σκλήρυνσης

Άνθρωποι που καταναλώνουν τακτικά ψάρια φαίνεται πως έχουν χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης πολλαπλής σκλήρυνσης, αναφέρουν ερευνητές.

Άνθρωποι που έτρωγαν ψάρια τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα ή μια έως τρεις φορές το μήνα και λάμβαναν καθημερινά συμπληρώματα ιχθυελαίων είχαν 45% χαμηλότερο κίνδυνο να εμφανίσουν πολλαπλή σκλήρυνση σε σύγκριση με όσους έτρωγαν ψάρια λιγότερο από μια φορά το μήνα και που δεν λάμβανα συμπληρώματα, έδειξε νέα έρευνα.

Η έρευνα έγινε σε 1.100 ανθρώπους με μέση ηλικία τα 36 έτη. Μισοί είχαν διαγνωστεί με πρώιμη πολλαπλή σκλήρυνση ή με κλινικά μεμονωμένο σύνδρομο. Η έρευνα περιέλαβε επίσης ανάλυση 13 γενετικών ποικιλομορφιών σε ομάδα γονιδίων που είναι γνωστό πως ρυθμίζουν τα επίπεδα των λιπαρών οξέων. Δυο από αυτές συνδέονταν με χαμηλότερο κίνδυνο πολλαπλής σκλήρυνσης άσχετα από το ποια ήταν η κατανάλωση ψαριών. Αυτό υποδεικνύει ότι ορισμένοι άνθρωποι μπορεί ενδεχομένως να έχουν γενετικό πλεονέκτημα στη ρύθμιση των επιπέδων λιπαρών οξέων.

Η ερευνήτρια δήλωσε ότι τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι γνωστό πως έχουν νευροπροστατευτική και αντιφλεγμονώδη δράση, που ενδεχομένως μπορεί να προστατεύσουν από την εμφάνιση πολλαπλής σκλήρυνσης. Η έρευνα δεν απέδειξε αιτιατή σχέση.

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Ανάπτυξη - Σχεδίαση: ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ