Αποτελεσματικός ο εντατικός έλεγχος του γλυκαιμικού δείκτη σε διαβητικούς τύπου …

Αποτελεσματικός ο εντατικός έλεγχος του γλυκαιμικού δείκτη σε διαβητικούς τύπου 2

Ο εντατικός γλυκαιμικός έλεγχος προλαμβάνει επιπλοκές σε ενήλικες με διαβήτη τύπου 2, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Συνδέεται η γρίπη των χοίρων με τον διαβήτη τύπου 1;

Συνδέεται η γρίπη των χοίρων με τον διαβήτη τύπου 1;

Νέοι άνθρωποι που μολύνθηκαν με τον ιό H1N1, της γρίπης των χοίρων, μπορεί ενδεχομένως να έχουν αυξημένο κίνδυνο για διαβήτη τύπου 1, αναφέρει νέα έρευνα.

Τα βακτήρια ευθύνονται για εμφάνιση του Διαβήτη τύπου 2

Τα βακτήρια ευθύνονται για εμφάνιση του Διαβήτη τύπου 2

Τα βακτήρια μπορούν να αποτελέσουν αιτία για την πρόκληση Διαβήτη τύπου 2 στους ενήλικες. Μια νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Αϊόβα δείχνει ότι τα βακτήρια μπορούν να συμβάλλουν...

Η βιταμίνη C μας προστατεύει από αρθρίτιδα

Πολλές έρευνες έχουν εστιάσει τα τελευταία χρόνια στις θετικές επιδράσεις της βιταμίνης C στον οργανισμό μας.

Κάποιες εξ αυτών ανακάλυψαν ότι η πρόσληψη βιταμίνης C είναι σημαντική καθώς, μειώνει τα επίπεδα ουρικού οξέως στο αίμα και προστατεύει από πιθανές φλεγμονές όπως, η εμφάνιση φλεγμονώδους αρθρίτιδας. Οι επιστήμονες με έναυσμα αυτές τις μελέτες εστίασαν στην περεταίρω ανάλυση της πρόσληψης βιταμίνης C και κατά πόσο αυτή συμβάλλει στην προστασία του οργανισμού μας από φλεγμονές.

Μια εργασία που διήρκεσε 20 έτη με τη συνεργασία επιστημόνων από το Βανκούβερ του Καναδά και τη Βοστόνη των  ΗΠΑ,  εξέτασε τη χρήση βιταμίνης C σε περίπου 47.000 άνδρες που δεν είχαν ιστορικό αρθρίτιδας. Οι συμμετέχοντες στην έρευνα κάθε 2 έτη ενημέρωναν τους ερευνητές για την πορεία της υγείας τους και ειδικά, αν υπήρχε διάγνωση αρθρίτιδας. Κάθε 4 χρόνια συμπλήρωναν ένα ειδικό ερωτηματολόγιο με τις διατροφικές τους συνήθειες συμπεριλαμβανομένου των βιταμινών και συμπληρωμάτων που λάμβαναν.

Μετά από 20 έτη συνεχούς παρακολούθησης, από το σύνολο των συμμετεχόντων παρουσίασαν αρθρίτιδα λίγο πάνω από 1.300 άνδρες. Η ανάλυση που έγινε, έδειξε ότι οι άνδρες αυτοί, σε σύγκριση με τους υπόλοιπους, λάμβαναν λιγότερο από 250mg βιταμίνης C κάθε μέρα. Όπως διαπίστωσαν οι επιστήμονες, όσοι άνδρες έπαιρναν 500mg-1000mg την ημέρα είχαν κατά 17% λιγότερες πιθανότητες εμφάνισης αρθρίτιδας, ενώ οι άνδρες που έπαιρναν από 1000mg-1500mg ημερησίως είχαν 34% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν αρθρίτιδα. Τέλος, όσοι λάμβαναν πάνω από 1500mg ημερησίως είχαν 45% λιγότερες πιθανότητες να πάθουν αρθρίτιδα.

Δηλαδή κάθε 500mg που αύξησης της ημερήσιας πρόσληψης βιταμίνης C ο κίνδυνος εμφάνισης αρθρίτιδας μειωνόταν κατά 17%.

Οι ερευνητές ανέφεραν ότι μέχρι 2000mg ημερησίως ήταν μια καλά ανεκτή δόση για τους συμμετέχοντες. Αυτό που μένει τώρα, είναι να διεξαχθεί αντίστοιχη μελέτη για τις γυναίκες όπως είπαν, έτσι ώστε να διαπιστωθεί αν ισχύει και σε αυτές ότι η πρόσληψη βιταμίνης C προλαμβάνει την εμφάνιση φλεγμονώδους αρθρίτιδας.

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Ανάπτυξη - Σχεδίαση: ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ