Εμμηνόπαυση: Η ψυχοθεραπεία στη μάχη κατά της κατάθλιψης και της αυπνίας

Εμμηνόπαυση: Η ψυχοθεραπεία στη μάχη κατά της κατάθλιψης και της αυπνίας

Η ψυχοθεραπεία μπορεί ενδεχομένως να ανακουφίσει προβλήματα αυπνίας και κατάθλιψη, που συνδέονται με την εμμηνόπαυση, αναφέρει νέα έρευνα.

Οι στατίνες συνδέονται με την εμφάνιση διαβήτη

Οι γυναίκες μέσης ή και μεγαλύτερης ηλικίας που παίρνουν στατίνες από τον ενδοκρινολόγο για τον έλεγχο της χοληστερίνης, αντιμετωπίζουν σχεδόν διπλάσιο κίνδυνο να εμφανίσουν διαβήτ...

Υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης=κίνδυνος εκδήλωσης ινομυωμάτων

Υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης=κίνδυνος εκδήλωσης ινομυωμάτων

Οι γυναίκες μέσης ηλικίας με υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης και οιστρογόνων διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο εκδήλωσης ινομυωμάτων, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επισ...

Πόσες μέρες αφαιρεί το αλκοόλ από τη ζωή σας;

Αν κάποιος καταναλώνει ένα αλκοολούχο ποτό την ημέρα μπορεί ενδεχομένως να ζήσει ένα χρόνο λιγότερο, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Βρετανοί ερευνητές εξέτασαν τις συνήθειες 599.912 ανθρώπων σχετικά με την κατανάλωση αλκοόλ σε 19 χώρες, από το 1964 έως το 2010, και ανακάλυψαν ότι η κατανάλωση περισσότερου αλκοόλ συνδέεται με υψηλότερο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου, μοιραίου ανευρύσματος, καρδιακής ανεπάρκειας και θνησιμότητας. Ανακάλυψαν ότι η κατανάλωση 100 έως 200 γραμμαρίων την εβδομάδα μειώνει το προσδόκιμο επιβίωσης ενός 40χρονου κατά 6 μήνες.

Δέκα ή περισσότερα ποτά την εβδομάδα συνδέθηκαν με βραχύτερη ζωή κατά 1-2 χρόνια και 18 ποτά και άνω συνδέθηκαν με 4-5 χρόνια βραχύτερο προσδόκιμο επιβίωσης. Ένα ποτήρι κρασί πάνω από το όριο των 2 την εβδομάδα, αφαιρεί 15 λεπτά από τη ζωή του ανθρώπου. Μεταξύ των 600,000 ανθρώπων που μελετήθηκαν, υπήρχαν 40.310 θάνατοι και 39.018 καρδιαγγειακά περιστατικά σε διάρκεια 12 μηνών.

Η Dr. Angela Wood, του University of Cambridge, δήλωσε ότι η έρευνα έδειξε ότι αν κάποιος ήδη πίνει αλκοόλ, η μικρότερη κατανάλωση μπορεί ενδεχομένως να τον βοηθήσει να ζήσει περισσότερο και να μειώσει τον κίνδυνο αρκετών καρδιαγγειακών παθήσεων.

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Ανάπτυξη - Σχεδίαση: ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ