Γιατί ανεβαίνει το σάκχαρο στην εγκυμοσύνη;

Γιατί ανεβαίνει το σάκχαρο στην εγκυμοσύνη;

Ένα συχνό πρόβλημα που αντιμετωπίζει μία στις είκοσι μέλλουσες μανούλες είναι ο διαβήτης της κύησης. Κλειδί για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης αποτελεί τόσο η έγκαιρη διάγνω...

Τύφλωση από διαβήτη: Nέα ευρήματα αλλάζουν τα δεδομένα

Τύφλωση από διαβήτη: Nέα ευρήματα αλλάζουν τα δεδομένα

Η σχετιζόμενη με τον διαβήτη απώλεια όρασης αρχίζει από βλάβη των νευρικών κυττάρων, σύμφωνα με μία νέα έρευνα.

Πώς η ορμόνη της αγάπης κάνει τη γυναίκα μαμά

Πώς η ορμόνη της αγάπης κάνει τη γυναίκα μαμά

Νέα Υόρκη. Είναι η ορμόνη που φέρνει όλα τα καλά: κινητοποιεί το σεξουαλικό ενδιαφέρουν, προσφέρει χαλάρωση μετά τον οργασμό, ενισχύει τις σχέσεις εμπιστοσύνης και τον δεσμό ανάμεσ...

Η ισορροπημένη διατροφή ‘’κλειδί’’ για την επιβίωση από τον καρκίνο

Η υιοθέτηση ισορροπημένης, υψηλής ποιότητας διατροφής, μπορεί ενδεχομένως να μειώσει τον κίνδυνο θανάτου ενός ασθενούς με καρκίνο έως και κατά 65%, αναφέρει νέα έρευνα.

Ο Ashish Deshmukh, του University of Florida, δήλωσε ότι το εύρημα ότι η συνολική διατροφή, παρά συγκεκριμένα συστατικά, μπορεί να επηρεάσει την πρόγνωση ασθενών με καρκίνο προκάλεσε έκπληξη στους ερευνητές. Η συνολική διατροφή, εξήγησε, ήταν μια που φάνηκε ισορροπημένη και πλούσια σε θρεπτικές ουσίες, με μεγάλη ποικιλία φρούτων, λαχανικών, προϊόντων ολικής άλεσης, πρωτεϊνών και γαλακτοκομικών.

Οι ερευνητές εστίασαν στη διατροφή 1.200 ανθρώπων με καρκίνο οι οποίοι παρακολουθήθηκαν για 17 χρόνια. Έως τότε, μισοί από τους ασθενείς είχαν πεθάνει. Ωστόσο, η ομάδα ανακάλυψε ότι όσοι είχαν καταναλώσει τις πιο θρεπτικές διατροφές γενικά είχαν 65% χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου σε σχέση με όσους είχαν καταναλώσει τις χειρότερες. Η έρευνα έδειξε σχέση αλλά δεν απέδειξε ότι είναι αιτιατή.

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Ανάπτυξη - Σχεδίαση: ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ