Νέο σύστημα παρακολούθησης για τα άτομα με διαβήτη

Νέο σύστημα παρακολούθησης για τα άτομα με διαβήτη

Σύστημα παρακολούθησης γλυκόζης με τεχνολογία Flash, μια νέα, επαναστατική τεχνολογία ελέγχου της γλυκόζης με χρήση αισθητήρα για ανθρώπους με διαβήτη, είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα.

Η ατμοσφαιρική ρύπανση θέτει τις γυναίκες με διαβήτη σε κίνδυνο καρδιοπάθειας

Η ατμοσφαιρική ρύπανση θέτει τις γυναίκες με διαβήτη σε κίνδυνο καρδιοπάθειας

Γυναίκες με διαβήτη που εκτίθενται για μεγάλο διάστημα στην ατμοσφαιρική ρύπανση μπορεί ενδεχομένως να αντιμετωπίζουν πολύ υψηλότερο κίνδυνο καρδιοπάθειας, αναφέρει νέα έρευνα. &nb...

Πώς αντιμετωπίζουμε την υπογλυκαιμική κρίση;

Πώς αντιμετωπίζουμε την υπογλυκαιμική κρίση;

Η υπογλυκαιμία απαιτεί ανάλογα με την αιτία μέτριες ως υψηλές ποσότητες, ταχέως απορροφούμενων υδατανθράκων (>15-25 γρ ζάχαρη δηλαδή περίπου 1-2 φακελλάκια ζάχαρης απο μια καφετ...

Η ισορροπημένη διατροφή ‘’κλειδί’’ για την επιβίωση από τον καρκίνο

Η υιοθέτηση ισορροπημένης, υψηλής ποιότητας διατροφής, μπορεί ενδεχομένως να μειώσει τον κίνδυνο θανάτου ενός ασθενούς με καρκίνο έως και κατά 65%, αναφέρει νέα έρευνα.

Ο Ashish Deshmukh, του University of Florida, δήλωσε ότι το εύρημα ότι η συνολική διατροφή, παρά συγκεκριμένα συστατικά, μπορεί να επηρεάσει την πρόγνωση ασθενών με καρκίνο προκάλεσε έκπληξη στους ερευνητές. Η συνολική διατροφή, εξήγησε, ήταν μια που φάνηκε ισορροπημένη και πλούσια σε θρεπτικές ουσίες, με μεγάλη ποικιλία φρούτων, λαχανικών, προϊόντων ολικής άλεσης, πρωτεϊνών και γαλακτοκομικών.

Οι ερευνητές εστίασαν στη διατροφή 1.200 ανθρώπων με καρκίνο οι οποίοι παρακολουθήθηκαν για 17 χρόνια. Έως τότε, μισοί από τους ασθενείς είχαν πεθάνει. Ωστόσο, η ομάδα ανακάλυψε ότι όσοι είχαν καταναλώσει τις πιο θρεπτικές διατροφές γενικά είχαν 65% χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου σε σχέση με όσους είχαν καταναλώσει τις χειρότερες. Η έρευνα έδειξε σχέση αλλά δεν απέδειξε ότι είναι αιτιατή.

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Ανάπτυξη - Σχεδίαση: ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ