Η παχυσαρκία αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού

Η παχυσαρκία αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού

H παχυσαρκία συνδέεται με μια αύξηση κατά 34% του κινδύνου θνησιμότητας σε ορισμένους καρκίνους του μαστού πριν από την εμμηνόπαυση, σύμφωνα με μελέτη Βρετανών επιστημόνων που δημο...

Το 65% των διαβητικών αντιμετωπίζει προβλήματα στύσης

Το 65% των διαβητικών αντιμετωπίζει προβλήματα στύσης

Νέα γαλλική μελέτη  διαπιστώνει ότι το 65% των διαβητικών  αντιμετωπίζει στυτική δυσλειτουργία, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στην ερωτική τους ζωή.

Διαβήτης στη μητέρα και κίνδυνος για αυτισμό στο παιδί

Διαβήτης στη μητέρα και κίνδυνος για αυτισμό στο παιδί

Ο διαβήτης, είτε τύπου 1, είτε τύπου 2, είτε κύησης, αυξάνει τον κίνδυνο μια μητέρα να αποκτήσει παιδί με διαταραχή φάσματος του αυτισμού, σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στ...

Ο καφές ωφελεί το ήπαρ

Η κατανάλωση τουλάχιστον 3 φλιτζανιών καφέ καθημερινά μπορεί ενδεχομένως να συμβάλει στην αποφυγή σοβαρών προβλημάτων στο ήπαρ, αναφέρει νέα έρευνα.

Η έρευνα διήρκεσε 26 χρόνια και έγινε σε περισσότερους από 14.000 Αμερικανούς. Δεν μπόρεσε να αποδείξει αιτιατή σχέση. Ωστόσο, συμμετέχοντες που κατανάλωναν τουλάχιστον 3 φλιτζάνια την ημέρα είχαν 21% λιγότερες πιθανότητες νοσηλείας με νόσους που συνδέονται με το ήπαρ, δήλωσαν ερευνητές. Η Dr. Mariana Lazo, του Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, δήλωσε ότι όσοι καταναλώνουν καφέ μπορεί ενδεχομένως να έχουν χαμηλότερο κίνδυνο ηπατικής νόσου. Τα ευρήματα επίσης δείχνουν την έννοια ότι χαμηλά και μέτρια επίπεδα καφέ μπορεί ενδεχομένως να μην είναι επιβλαβή για το ήπαρ.

Οι συμμετέχοντες συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια για τη διατροφή τους που περιέλαβαν ερωτήσεις για την πρόσληψη καφέ και παρακολουθήθηκαν τα ιατρικά τους αρχεία για 26 χρόνια. Κατά μέσον όρο, οι άνθρωποι έπιναν κάτω από 2 φλιτζάνια καφέ την ημέρα. Η σχέση του καφέ με πιο υγιές ήπαρ διατηρήθηκε, ακόμα και όταν οι ερευνητές έλαβαν υπόψη άλλους παράγοντες, όπως εισόδημα και άλλα προβλήματα υγείας, καθώς και ατομικές διατροφές. Ο Dr. David Bernstein, δήλωσε ότι η έννοια πως η κατανάλωση καφέ είναι ωφέλιμη για το ήπαρ δεν είναι νέα. Υπάρχουν αρκετές μεγάλες έρευνες σε 430.000 συμμετέχοντες που ανακάλυψαν ότι ο καφές συνδέεται με σημαντική μείωση της εμφάνισης κίρρωσης, ιδιαίτερα σε όσους καταναλώνουν πολύ φαγητό ή αλκοόλ.

Τα νέα ευρήματα στηρίζουν τις ενδείξεις ότι η κατανάλωση καφέ συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης προχωρημένης ηπατικής νόσου.

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Ανάπτυξη - Σχεδίαση: ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ