Ανάλυση αναπνοής με λέιζερ θα εντοπίζει μελλοντικά τον καρκίνο και τον διαβήτη

Ανάλυση αναπνοής με λέιζερ θα εντοπίζει μελλοντικά τον καρκίνο και τον διαβήτη

Ερευνητές ελπίζουν ότι ένα σύστημα λέιζερ που αναπτύσσουν θα μπορεί μελλοντικά να εξετάζει γρήγορα για τυχόν ύπαρξη νόσων όπως ο διαβήτης και οι λοιμώξεις, με χρήση του εκπνεόμενου...

Οι ορμόνες που μας εμποδίζουν να χάσουμε κιλά

Οι ορμόνες που μας εμποδίζουν να χάσουμε κιλά

Οι ορμόνες μεγαλώνοντας μας εμποδίζουν να χάσουμε κιλά και να έχουμε το σώμα που επιθυμούμε. Ποιες είναι αυτές οι ορμόνες; Γιατί σημαίνει αυτό; Τι μπορούμε να κάνουμε προληπτικά;

Αναξιόπιστος ο γλυκαιμικός δείκτης για την επιρροή της διατροφής στον διαβήτη

Αναξιόπιστος ο γλυκαιμικός δείκτης για την επιρροή της διατροφής στον διαβήτη

Ο γλυκαιμικός δείκτης των τροφίμων αποτελεί αναξιόπιστο εργαλείο για την επίδραση της διατροφής στην αύξηση της γλυκόζης του αίματος, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύθηκε...

Τα ιχθυέλαια μπορεί να ωφελούν και τα μωρά

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μπορούν να ενισχύσουν την υγεία της καρδιάς των ενηλίκων, αλλά νέα έρευνα υποδεικνύει ότι τα μωρά θα μπορούσαν επίσης να ωφεληθούν.

Στην έρευνα, από την Αυστραλία, δόθηκε καθημερινά συμπλήρωμα ιχθυελαίων ή placebo σε μωρά από τη γέννηση έως τους 6 μήνες. Σε ηλικία 5 ετών, ερευνητές ανακάλυψαν ότι παιδιά που έλαβαν ιχθυέλαια είχαν μικρότερη περίμετρο μέσης από αυτά που έλαβαν placebo. Μεγαλύτερη περίμετρος μέσης είναι γνωστός παράγοντας κινδύνου για καρδιοπάθεια.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι τα αγόρια που έλαβαν συμπληρώματα ιχθυελαίων στη βρεφική ηλικία είχαν λιγότερη ινσουλίνη στον οργανισμό και λιγότερη αντίσταση στην ινσουλίνη όταν ήταν 5 ετών.

Επικεφαλής της έρευνας ήταν η Valene See, του University of Western Australia. Για την έρευνα, οι μητέρες 420 μωρών επιλέχτηκαν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Είχαν ιστορικό αλλεργιών και χαμηλή πρόσληψη ψαριού. Τα μωρά έλαβαν είτε χάπι ιχθυελαίων 650 mg  είτε placebo που περιείχε ελαιόλαδο, κάθε μέρα για τους πρώτους 6 μήνες της ζωής τους. Όταν τα παιδιά ήταν 5 ετών, οι ερευνητές μπόρεσαν να λάβουν δείγματα αίματος και μετρήσεις περιμέτρου μέσης από 165 παιδιά στην ομάδα ιχθυελαίων και 157 στην ομάδα placebo.

Η περίμετρος μέσης ήταν μικρότερη κατά 1,09 εκατοστά στην ομάδα ιχθυελαίων και στα αγόρια της ομάδας ιχθυελαίων τα επίπεδα ινσουλίνης ήταν 21% χαμηλότερα και η αντίσταση στην ινσουλίνη 22% χαμηλότερα.

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Ανάπτυξη - Σχεδίαση: ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ