Η βιταμίνη D βοηθά στην ενδυνάμωση των μυών μετά την εμμηνόπαυση

Η βιταμίνη D βοηθά στην ενδυνάμωση των μυών μετά την εμμηνόπαυση

H λήψη βιταμίνης D μπορεί ενδεχομένως να αναστρέψει την απώλεια μυϊκής μάζας σε γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση, ανακάλυψαν ερευνητές του Sao Paulo State University.

Αυξημένος κίνδυνος κατάθλιψης λόγω πρώιμης εμμηναρχής

Αυξημένος κίνδυνος κατάθλιψης λόγω πρώιμης εμμηναρχής

Τα κορίτσια με πρώιμη εμμηναρχή διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο εκδήλωσης κατάθλιψης και αντικοινωνικής συμπεριφοράς τουλάχιστον μέχρι τα πρώτα χρόνια της ενηλικίωσης, σύμφωνα με νέα ...

Διαβήτης: Εξέταση με συσκευή μικροκυμάτων αντικαθιστά την ανάγκη για τρύπημα του…

Διαβήτης: Εξέταση με συσκευή μικροκυμάτων αντικαθιστά την ανάγκη για τρύπημα του δαχτύλου

Ερευνητές στην Ουαλία αναπτύσσουν συσκευή ελέγχου των επιπέδων της γλυκόζης, που θα επιτρέπει πιο συνεχή παρακολούθηση και που θα καταργεί την ανάγκη να τρυπά κάποιος το δάχτυλό το...

Φυτική πρωτεΐνη και ξηροί καρποί βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης

Νέα μετα-ανάλυση ανακάλυψε ότι διατροφή που περιλαμβάνει φυτικές πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, ξηρούς καρπούς και φυτικές στερόλες, μειώνει τη χοληστερόλη, βελτιώνει την αρτηριακή πίεση και άλλους δείκτες καρδιαγγειακού κινδύνου.

Η διατροφή βασίζεται στην "Portfolio Diet," που δίνει έμφαση σε 4 τροφές οι οποίες έχει αποδειχτεί πως μειώνουν τη χοληστερόλη.

42 γρ ξηροί καρποί την ημέρα
50 γρ φυτική πρωτεΐνη την ημέρα από προϊόντα σόγιας ή όσπρια
20 γρ διαλυτές ίνες την ημέρα από κριθάρι, μήλα, μούρα, πορτοκάλι, βρόμη, psyllium, μελιτζάνα.
2 γρ φυτικές στερόλες την ημέρα από συμπληρώματα ή προϊόντα εμπλουτισμένα με αυτές.

Όπως έδειξε η μετα-ανάλυση, το συγκεκριμένο διατροφικό πλάνο μείωσε τη χοληστερόλη LDL κατά 17%, καθώς και την ολική χοληστερόλη, τα τριγλυκερίδια, τη συστολική αρτηριακή πίεση, τη διαστολική αρτηριακή πίεση και τη C-αντιδρώσα πρωτεΐνη. Βοήθησε επίσης στη μείωση του 10ετους κινδύνου καρδιοπάθειας κατά 13%.

Η Hana Kahleova, διευθύντρια κλινικής έρευνας του Physicians Committee for Responsible Medicine, δήλωσε ότι προηγούμενες κλινικές δοκιμές και έρευνες παρατήρησης ανακάλυψαν ισχυρές ενδείξεις ότι φυτική διατροφή μπορεί να βελτιώσει την υγεία της καρδιάς και πρόσθεσε ότι η συγκεκριμένη έρευνα δείχνει ότι ορισμένες φυτικές τροφές είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές όσον αφορά τη μείωση της χοληστερόλης και την ενίσχυση της καρδιαγγειακής υγείας.

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Ανάπτυξη - Σχεδίαση: ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ