Όσοι κοιμούνται αργά αυξάνουν το βάρος τους

Όσοι κοιμούνται αργά αυξάνουν το βάρος τους

Έφηβοι και ενήλικες που πηγαίνουν για ύπνο αργά το βράδυ είναι πιο πιθανόν να αυξάνουν το βάρους τους σε σχέση με συνομηλίκους που κοιμούνται νωρίτερα, αναφέρει νέα έρευνα του Univ...

Χαμηλή δόση ασπιρίνης σε γυναίκες με διαβήτη μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου στο μα…

Χαμηλή δόση ασπιρίνης σε γυναίκες με διαβήτη μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου στο μαστό

Ερευνητές στην Ταιβάν ανακάλυψαν ότι γυναίκες με διαβήτη τύπου 2 που λαμβάνουν ασπιρίνη χαμηλής δόσης ενδεχομένως μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο καρκίνου στο μαστό.

Με την παχυσαρκία συνδέεται το κυλιόμενο ωράριο εργασίας

Με την παχυσαρκία συνδέεται το κυλιόμενο ωράριο εργασίας

Διαταραχές ύπνου και αύξηση του δείκτη μάζας σώματος προκαλεί το κυλιόμενο ωράριο εργασίας, σύμφωνα με έρευνα του της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημί...

Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά προστατεύουν από την εκφύλιση ωχράς κηλίδας

Νέα έρευνα από Αυστραλούς επιστήμονες ανακάλυψε ότι η κατανάλωση περισσότερων φυλλωδών λαχανικών μπορεί ενδεχομένως να συμβάλλει στην πρόληψη εκφύλισης ωχράς κηλίδας.

Επιστήμονες του Westmead Institute for Medical Research ερεύνησαν τη σχέση μεταξύ νιτρικού άλατος στα λαχανικά- που περιέχεται κυρίως σε φυλλώδη λαχανικά και πατζάρια- και την εκφύλιση ωχράς κηλίδας. Πήραν συνέντευξη από περισσότερους από 2.000 Αυστραλούς άνω των 49 ετών και τους παρακολούθησαν για 15 χρόνια. Οι συμμετέχοντες αποκάλυψαν το περιεχόμενο της διατροφής σε ερωτηματολόγια, ενώ ελήφθησαν φωτογραφίες των ματιών για πιθανή εκφύλιση ώχρας κηλίδας.

Τα ευρήματα αποκάλυψαν ότι άνθρωποι που κατανάλωναν μεταξύ 100 και 142 mg νιτρικών από λαχανικά καθημερινά είχαν 35% χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης της πάθησης σε σχέση με όσους κατανάλωναν λιγότερα από 69 mg. Η  ερευνήτρια Bamini Gopinath δήλωσε ότι είναι η πρώτη φορά που μελετήθηκε η επίδραση των νιτρικών στη διατροφή όσον αφορά τον κίνδυνο εμφάνισης της πάθησης. Αν επιβεβαιωθούν τα ευρήματα, η περίληψη φυλλωδών λαχανικών στη διατροφή θα μπορούσε να είναι απλή στρατηγική για τη μείωση του κινδύνου πρώιμης εκφύλισης ωχράς κηλίδας.

Οι ερευνητές δεν ανακάλυψαν επιπλέον οφέλη από συμμετέχοντες που κατανάλωναν περισσότερα από 142 mg, ούτε σχέση με τη νόσο τελικού σταδίου.

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Ανάπτυξη - Σχεδίαση: ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ