Ένεση δίνει εντολή στο στομάχι να σταματήσει να τρώει

Ένεση δίνει εντολή στο στομάχι να σταματήσει να τρώει

Ένα νέο όπλο στη μάχη κατά της παχυσαρκίας μόλις αποδείχθηκε αποτελεσματικό σε πιθήκους και το επόμενο στάδιο της έρευνας μπορεί να είναι οι κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους.

Ημικρανία: Πώς συνδέεται με τον Δείκτη Μάζας Σώματος

Ημικρανία: Πώς συνδέεται με τον Δείκτη Μάζας Σώματος

Οι άνθρωποι που είναι παχύσαρκοι, αλλά και αυτοί που είναι πολύ αδύνατοι, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν ημικρανίες, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευ...

Πώς επηρεάζει ο θυρεοειδής την εγκυμοσύνη;

Πώς επηρεάζει ο θυρεοειδής την εγκυμοσύνη;

Η εγκυμοσύνη είναι μια περίοδος στη ζωή της γυναίκας, όπου ο οργανισμός της υφίσταται μια σειρά φυσιολογικών μεταβολών, που στόχο έχουν την σταθεροποίηση της εγκυμοσύνης. Στη ...

Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά προστατεύουν από την εκφύλιση ωχράς κηλίδας

Νέα έρευνα από Αυστραλούς επιστήμονες ανακάλυψε ότι η κατανάλωση περισσότερων φυλλωδών λαχανικών μπορεί ενδεχομένως να συμβάλλει στην πρόληψη εκφύλισης ωχράς κηλίδας.

Επιστήμονες του Westmead Institute for Medical Research ερεύνησαν τη σχέση μεταξύ νιτρικού άλατος στα λαχανικά- που περιέχεται κυρίως σε φυλλώδη λαχανικά και πατζάρια- και την εκφύλιση ωχράς κηλίδας. Πήραν συνέντευξη από περισσότερους από 2.000 Αυστραλούς άνω των 49 ετών και τους παρακολούθησαν για 15 χρόνια. Οι συμμετέχοντες αποκάλυψαν το περιεχόμενο της διατροφής σε ερωτηματολόγια, ενώ ελήφθησαν φωτογραφίες των ματιών για πιθανή εκφύλιση ώχρας κηλίδας.

Τα ευρήματα αποκάλυψαν ότι άνθρωποι που κατανάλωναν μεταξύ 100 και 142 mg νιτρικών από λαχανικά καθημερινά είχαν 35% χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης της πάθησης σε σχέση με όσους κατανάλωναν λιγότερα από 69 mg. Η  ερευνήτρια Bamini Gopinath δήλωσε ότι είναι η πρώτη φορά που μελετήθηκε η επίδραση των νιτρικών στη διατροφή όσον αφορά τον κίνδυνο εμφάνισης της πάθησης. Αν επιβεβαιωθούν τα ευρήματα, η περίληψη φυλλωδών λαχανικών στη διατροφή θα μπορούσε να είναι απλή στρατηγική για τη μείωση του κινδύνου πρώιμης εκφύλισης ωχράς κηλίδας.

Οι ερευνητές δεν ανακάλυψαν επιπλέον οφέλη από συμμετέχοντες που κατανάλωναν περισσότερα από 142 mg, ούτε σχέση με τη νόσο τελικού σταδίου.

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Ανάπτυξη - Σχεδίαση: ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ