Αυξημένος κίνδυνος αϋπνίας στην περιεμμηνόπαυση

Αυξημένος κίνδυνος αϋπνίας στην περιεμμηνόπαυση

Ο κίνδυνος εμφάνισης αϋπνίας αυξάνει σημαντικά σε γυναίκες κατά το μεταβατικό στάδιο προς την εμμηνόπαυση, αναφέρει νέα έρευνα.  

Νέα μελέτη συνδέει εξάψεις και κατάθλιψη

Νέα μελέτη συνδέει εξάψεις και κατάθλιψη

Με την ηλικία έρχεται μεγαλύτερος κίνδυνος κατάθλιψης, ιδιαίτερα στις γυναίκες.

Το άσθμα στις γυναίκες μπορεί να συνδέεται με τις ορμόνες τους

Το άσθμα στις γυναίκες μπορεί να συνδέεται με τις ορμόνες τους

Νέα έρευνα έδειξε ότι ενδεχομένως μπορεί να υπάρχει σχέση μεταξύ άσθματος στις γυναίκες και αλλαγών στα επίπεδα γυναικείων ορμονών, όπως τα οιστρογόνα και η προγεστερόνη.

Τα οργανικά τρόφιμα μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου

Νέα έρευνα υποδεικνύει ότι η κατανάλωση οργανικών τροφίμων μπορεί ενδεχομένως να προστατεύει από τον καρκίνο.

Άνθρωποι που κατανάλωναν τις περισσότερες οργανικές τροφές είχαν 25% χαμηλότερο κίνδυνο καρκίνου σε σύγκριση με όσους έτρωγαν τις λιγότερες, έδειξε η έρευνα. Η κατανάλωση περισσότερων οργανικών τροφίμων συνδέθηκε με 34% μειωμένο κίνδυνο καρκίνου στο μαστό μετά την εμμηνόπαυση, 76% μειωμένο κίνδυνο όλων των λεμφωμάτων και 86% μειωμένο για μη -Hodgkin λέμφωμα, δήλωσε η ερευνήτρια Julia Baudry του Sorbonne Paris Cite. Σημείωσε ότι αν επιβεβαιωθούν τα ευρήματα, η κατανάλωση οργανικών τροφίμων θα μπορούσε να συμβάλλει στην πρόληψη του καρκίνου. Η έρευνα δεν απέδειξε αιτιατή σχέση.

Ο εμπλουτισμός της διατροφής με φρούτα και λαχανικά είναι γνωστό πως μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου και χρόνιας νόσου, άσχετα από το αν είναι ή όχι οργανικά, δήλωσε η Baudry και άλλοι ειδικοί. Η Baudry ανέλυσε στοιχεία 69.000 ανθρώπων οι οποίοι συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια για την κατανάλωση οργανικών προϊόντων. Σε αυτά περιλαμβάνονταν φρούτα και λαχανικά, γαλακτοκομικά, ψάρι και κρέας, αυγά, ψωμί και άλλα.

Οι συμμετέχοντες συμπλήρωσαν επίσης ερωτηματολόγια κάθε χρόνο άσχετα από την κατάσταση της υγείας τους και παρακολουθήθηκαν για 4,5 χρόνια. Οι ερευνητές ανακάλυψαν σχέση μεταξύ κατανάλωσης οργανικών τροφίμων και χαμηλότερου κινδύνου για καρκίνο, ακόμα και όταν έλαβαν υπόψη άλλους παράγοντες κινδύνου για καρκίνο. Η ερευνήτρια σημείωσε ότι άνθρωποι που καταναλώνουν οργανικά τρόφιμα έχουν χαμηλότερα επίπεδα φυτοφαρμάκων στα ούρα.

Η έρευνα στηρίζει αποτελέσματα βρετανικής έρευνας που επίσης ανακάλυψε σχέση μεταξύ οργανικών τροφίμων και χαμηλότερου κινδύνου για λέμφωμα μη –Hodgkin. Οι άνθρωποι θα πρέπει να τρώνε σωστά και να διατηρούν υγιές βάρος, με άσκηση και διατροφή για την πρόληψη του καρκίνου, δήλωσε ειδικός. Επίσης βοηθά η μείωση του αλκοόλ.

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Ανάπτυξη - Σχεδίαση: ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ