Έρευνα συνδέει τη φλεγμονή και τα εντερικά βακτήρια με τον διαβήτη τύπου 1

Έρευνα συνδέει τη φλεγμονή και τα εντερικά βακτήρια με τον διαβήτη τύπου 1

Άνθρωποι με διαβήτη τύπου 1 έχουν εμφανίζουν αλλαγές στο πεπτικό σύστημα, που δεν έχουν άνθρωποι με αυτοάνοσες νόσους, ανακάλυψε νέα ιταλική έρευνα.

Το άσθμα στις γυναίκες μπορεί να συνδέεται με τις ορμόνες τους

Το άσθμα στις γυναίκες μπορεί να συνδέεται με τις ορμόνες τους

Νέα έρευνα έδειξε ότι ενδεχομένως μπορεί να υπάρχει σχέση μεταξύ άσθματος στις γυναίκες και αλλαγών στα επίπεδα γυναικείων ορμονών, όπως τα οιστρογόνα και η προγεστερόνη.

Οι στατίνες θαυματουργές κατά των εγκεφαλικών

Οι στατίνες θαυματουργές κατά των εγκεφαλικών

Δεν είναι η πρώτη έρευνα που φέρνει στην επιφάνεια τα ευεργετικά αποτελέσματα των στατινών για την πρόληψη των εγκεφαλικών επεισοδίων. 

Περισσότερα χρόνια υγιείς με κατανάλωση ωμέγα-3 λιπαρών οξέων

Η κατανάλωση περισσότερων λιπαρών ψαριών μπορεί ενδεχομένως να σας βοηθήσει να μείνετε υγιείς, καθώς μεγαλώνετε, αναφέρει νέα έρευνα.

Σε έρευνα που διήρκεσε 22 χρόνια, ερευνητές ανακάλυψαν ότι υψηλότερα επίπεδα στο αίμα των ωμέγα-3 λεπρών οξέων που βρίσκονται στα λιπαρά ψάρια συνδέονταν με καλύτερες πιθανότητες υγιούς γήρανσης. Η μελέτη έγινε σε 2.600 Αμερικανούς που συμμετείχαν σε μεγάλη έρευνα για την υγεια της καρδιάς. Οι συμμετέχοντες ήταν 74 ετών κατά μέσον όρο στην έναρξη της έρευνας. Η Heidi Lai, του Tufts University στη Βοστόνη, δήλωσε ότι ως υγιής γήρανση χαρακτηρίστηκε το να μεγαλώνει κάποιος με καλή σωματική και ψυχική λειτουργικότητα χωρίς σημαντικές χρόνιες νόσους. Μόνο το 11% των ανθρώπων στην έρευνα απέτυχε σε αυτό το στόχο.

Η έρευνα δεν σχεδιάστηκε για να αποδείξει αιτιατή σχέση. Ωστόσο, αφού ελήφθησαν υπόψη παράγοντες του τρόπου ζωής και άλλοι, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι άνθρωποι με τα υψηλότερα επίπεδα ωμέγα-3 λιπαρών στο αίμα είχαν 24% χαμηλότερο κίνδυνο να γεράσουν με ανθυγιεινό τρόπο σε σχέση με όσους είχαν τα χαμηλότερα επίπεδα. Η ωφέλιμη επίδραση των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων από τα θαλασσινά δεν φάνηκε να φεύγει κατά τη διάρκεια της έρευνας. Τα ευρήματα στηρίζουν οδηγίες για αυξημένη κατανάλωση ψαριών σε ενηλίκους.

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα αναγνωρίζονται ευρέως ως σημαντικές θρεπτικές ουσίες στην πρόληψη παθήσεων που συνδέονται με τη διαδικασία γήρανσης, σημείωσε η Melanie Boehmer, διατροφολόγος στο Lenox Hill Hospital της Νέας Υόρκης. Η Boehmer δήλωσε ότι οι θρεπτικές ουσίες  επηρεάζουν  θετικά τους παράγοντες κινδύνου που συνδέονται με την καρδιοπάθεια και έχουν νευροπροστατευτικό ρόλο σε ανθρώπους που πάσχουν από νοητική εξασθένηση λόγω ηλικίας. Επίσης μειώνουν τη φλεγμονή και στηρίζουν υγιή οστά και αρθρώσεις.

Η Dr. Maria Torroella Carney, δήλωσέ ότι η νέα έρευνα βοηθά να αποσαφηνιστεί σημαντικό συστατικό της διατήρησης της υγείας καθώς κάποιος γερνά. Παρόλα αυτά χρειάζονται περαιτέρω έρευνες για να διαπιστωθεί αν τα αυξημένα επίπεδα λιπαρών οξέων στο αίμα οφείλονται μόνο στη διατροφή ή υπάρχει άλλος παράγοντας που επηρεάζει την ύπαρξη υψηλότερων επιπέδων.

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Ανάπτυξη - Σχεδίαση: ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ