Πώς ο ήλιος μειώνει τον διαβήτη;

Πώς ο ήλιος μειώνει τον διαβήτη;

Η λογική έκθεση στον ήλιο μπορεί να βοηθήσει στον περιορισμό του διαβήτη. Η έλλειψη της βιταμίνης D- η οποία συνδέεται με τον ήλιο- μπορεί να οδηγήσει στην εκδήλωση πολλών διαφορετ...

Διαβητικοί: Μάθετε να φροντίζετε τα πόδια σας!

Διαβητικοί: Μάθετε να φροντίζετε τα πόδια σας!

Μια από τις επιπλοκές του σακχαρώδη διαβήτη είναι το διαβητικό πόδι. Υπολογίζεται πως σε παγκόσμιο επίπεδο πραγματοποιείται ένας ακρωτηριασμός κάτω άκρου κάποιου συνανθρώπου μας κά...

Τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης μπορεί να αφορούν και ηλικιωμένες

Τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης μπορεί να αφορούν και ηλικιωμένες

Νέα μελέτη ερευνητών της Mayo Clinic υποδεικνύει ότι συμπτώματα της εμμηνόπαυσης επηρεάζουν σημαντικό ποσοστό γυναικών στα 60, 70 και 80 τους και όχι μόνο στη μέση ηλικία.

«Πυροδοτούν» καρκίνο τα τρόφιμα χαμηλής διατροφικής ποιότητας

Η κατανάλωση τροφίμων με χαμηλή διατροφική ποιότητα, σχετίζονται με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο PLOS Medicine.

Η έρευνα έγινε από το γαλλικό ινστιτούτο INSERM σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας στο πλαίσιο της προσπάθειας της βρετανικής Αρχής Τροφίμων να βελτιώσει τις υγιεινές διατροφικές επιλογές των πολιτών. Το να μπορεί να κάνει ο καταναλωτής υγιεινές διατροφικές επιλογές είναι μια μεγάλη πρόκληση στην προσπάθεια πρόληψης του καρκίνου και άλλων χρόνιων παθήσεων.

Οι ευρωπαϊκές αρχές εξετάζουν την εφαρμογή ενός νέου συστήματος σηματοδότησης των τροφών που να αντικατοπτρίζει την διατροφική ποιότητα όλων των τροφίμων, με ένα χρωματικό σκορ, όπως γίνεται ήδη στη Γαλλία και το Βέλγιο.

Στο πλαίσιο της παρούσας μελέτης, οι ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία για τη διατροφή 471.495 ενηλίκων που είχαν λάβει μέρος στην έρευνα EPIC (1992-2014). Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονταν και 49.749 κρούσματα καρκίνου (12.063 μαστού, 6.745 προστάτη και 5.806 παχέος εντέρου). Τα απόλυτα ποσοστά καρκίνου στα άτομα με υψηλή και χαμηλή διατροφική ποιότητα ήταν 81,4 και 69,5 περιστατικά ανά 100.000 άτομα-έτη, αντίστοιχα.

Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι, η χαμηλότερη διατροφική ποιότητα σχετίστηκε με υψηλότερο κίνδυνο καρκίνου γενικά, αλλά και παχέος εντέρου-ορθού, ανώτερου πνευμονο-πεπτικού συστήματος και στομάχου, πνεύμονα στους άνδρες και ήπατος και μετεμμηνοπαυσιακού μαστού στις γυναίκες.

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Ανάπτυξη - Σχεδίαση: ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ