Ο έλεγχος του διαβήτη προσφέρει μια καλή σεξουαλική ζωή

Ο έλεγχος του διαβήτη προσφέρει μια καλή σεξουαλική ζωή

Το 50% των διαβητικών ανδρών παρουσιάζουν προβλήματα στύσης, ενώ όταν ο διαβήτης συνυπάρχει με υπέρταση τότε το 80% των ανδρών έχει πρόβλημα στυτικής δυσλειτουργίας.  

Η πιταβαστατίνη «μάχεται» τη δυσλιπιδαιμία

Η πιταβαστατίνη «μάχεται» τη δυσλιπιδαιμία

Μια νέα πλήρως συνθετική στατίνη, η πιταβαστατίνη έχει ριχθεί στον αγώνα κατά της δυσλιπιδαιμίας σε αλληλεπίδραση με άλλες παθήσεις, όπως το σακχαρώδη διαβήτη.

Η σχέση σεξουαλικής δραστηριότητας και τεστοστερόνης στους άνδρες μεγαλύτερης ηλ…

Η σχέση σεξουαλικής δραστηριότητας και τεστοστερόνης στους άνδρες μεγαλύτερης ηλικίας

Μια ερευνητική ομάδα από την Αυστραλία βρήκε πρόσφατα πως η μείωση της σεξουαλικής δραστηριότητας κι επιθυμίας είναι αυτή που μπορεί να προκαλέσει τη μείωση των επιπέδων τεστοστερό...

«Πυροδοτούν» καρκίνο τα τρόφιμα χαμηλής διατροφικής ποιότητας

Η κατανάλωση τροφίμων με χαμηλή διατροφική ποιότητα, σχετίζονται με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο PLOS Medicine.

Η έρευνα έγινε από το γαλλικό ινστιτούτο INSERM σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας στο πλαίσιο της προσπάθειας της βρετανικής Αρχής Τροφίμων να βελτιώσει τις υγιεινές διατροφικές επιλογές των πολιτών. Το να μπορεί να κάνει ο καταναλωτής υγιεινές διατροφικές επιλογές είναι μια μεγάλη πρόκληση στην προσπάθεια πρόληψης του καρκίνου και άλλων χρόνιων παθήσεων.

Οι ευρωπαϊκές αρχές εξετάζουν την εφαρμογή ενός νέου συστήματος σηματοδότησης των τροφών που να αντικατοπτρίζει την διατροφική ποιότητα όλων των τροφίμων, με ένα χρωματικό σκορ, όπως γίνεται ήδη στη Γαλλία και το Βέλγιο.

Στο πλαίσιο της παρούσας μελέτης, οι ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία για τη διατροφή 471.495 ενηλίκων που είχαν λάβει μέρος στην έρευνα EPIC (1992-2014). Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονταν και 49.749 κρούσματα καρκίνου (12.063 μαστού, 6.745 προστάτη και 5.806 παχέος εντέρου). Τα απόλυτα ποσοστά καρκίνου στα άτομα με υψηλή και χαμηλή διατροφική ποιότητα ήταν 81,4 και 69,5 περιστατικά ανά 100.000 άτομα-έτη, αντίστοιχα.

Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι, η χαμηλότερη διατροφική ποιότητα σχετίστηκε με υψηλότερο κίνδυνο καρκίνου γενικά, αλλά και παχέος εντέρου-ορθού, ανώτερου πνευμονο-πεπτικού συστήματος και στομάχου, πνεύμονα στους άνδρες και ήπατος και μετεμμηνοπαυσιακού μαστού στις γυναίκες.

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Ανάπτυξη - Σχεδίαση: ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ