Τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης μπορεί να αφορούν και ηλικιωμένες

Τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης μπορεί να αφορούν και ηλικιωμένες

Νέα μελέτη ερευνητών της Mayo Clinic υποδεικνύει ότι συμπτώματα της εμμηνόπαυσης επηρεάζουν σημαντικό ποσοστό γυναικών στα 60, 70 και 80 τους και όχι μόνο στη μέση ηλικία.

Το ενδοσκοπικό... "όπλο" κατά της παχυσαρκίας

Το ενδοσκοπικό... "όπλο" κατά της παχυσαρκίας

Μια ελάχιστα επεμβατική μέθοδος, η ενδοσκοπική σμίκρυνση του στομάχου Apollo Overstitch πραγματοποιείται πλέον και στη χώρα μας για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας. Η μέθοδος έχει...

Πώς συνδέεται η παχυσαρκία με το κάπνισμα;

Πώς συνδέεται η παχυσαρκία με το κάπνισμα;

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό BMJ, η παχυσαρκία συνδέεται με υψηλότερα ποσοστά καπνίσματος και υψηλότερη συχνότητα-αριθμό τσιγάρων που καπνίζονται ανά ημέρα.

Νέα έρευνα συνδέει την ανθυγιεινή διατροφή με πρόωρη έναρξη κατανάλωσης αλκοόλ

Οι ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες θέτουν τα παιδιά σε υψηλότερο κίνδυνο αλκοολισμού νωρίς στη ζωή, αναφέρει νέα έρευνα.

Η διατροφή, ακόμα έχει ισχυρότερη επίδραση στους εφήβους έναντι της  εκπαίδευσης των γονέων και του εισοδήματος του νοικοκυριού. Αυτά αναφέρει έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Public Health Nutrition. Η Lauren Lissner, του University of Gothenburg, δήλωσε ότι πρέπει να αυξήσουμε την εγρήγορση των ανθρώπων για τη μακροπρόθεσμη επίδραση της υγιεινής διατροφής στην παιδική ηλικία.

Ερευνητές μελέτησαν τις διατροφικές συνήθειες περισσότερων των 2.200 παιδιών, μεταξύ 6 και 9 ετών στην έναρξη της έρευνας. Η Kirsten Mehlig, δήλωσε ότι μετά από ανάλυση, η ισχυρότερη σχέση φάνηκε να αφορά τη διατροφή των μικρότερων παιδιών και την κατανάλωση αλκοόλ καθώς μεγαλώνουν. Πίσω από τη σχέση είναι αυτή η επίδραση σε μικρή ηλικία, ανέφερε. Στην ομάδα ηλικιών μεταξύ 11 και 16, ποσοστό 7% ανέφερε υψηλή πρόσληψη ζάχαρης και 3% ανέφερε εβδομαδιαία κατανάλωση αλκοόλ.

Η σχέση δεν εξηγείται από το εισόδημα των γονέων και την εκπαίδευση, την αυστηρότητά τους ή την ποιότητα ζωής του παιδιού που συνδέεται με την υγεία και επηρεάστηκε μερικώς από τη συστηματική κατανάλωση ζάχαρης και λιπαρών στην εφηβεία. Αν και οι επιστήμονες δεν πιστεύουν ότι τα παιδιά αφαιρούν τα λιπαρά από τη διατροφή τους, τα προειδοποιούν σχετικά με την κατανάλωση ζάχαρης, κορεσμένων και τρανς λιπαρών.

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Ανάπτυξη - Σχεδίαση: ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ