Λιγότερα τα προβλήματα για τις παχύσαρκες εγκύους έπειτα από βαριατρική επέμβαση

Λιγότερα τα προβλήματα για τις παχύσαρκες εγκύους έπειτα από βαριατρική επέμβαση

Η χειρουργική επέμβαση για την απώλεια βάρους μπορεί να βοηθήσει τις παχύσαρκες γυναίκες να έχουν πιο ασφαλείς εγκυμοσύνες και να γεννήσουν υγιέστερα μωρά, σε σύγκριση με τις γυναί...

Οι αντλίες ινσουλίνης μειώνουν κατά 50% τον κίνδυνο θανάτου από καρδιακή προσβολ…

Οι αντλίες ινσουλίνης μειώνουν κατά 50% τον κίνδυνο θανάτου από καρδιακή προσβολή

Ερευνητές ισχυρίζονται ότι η θεραπευτική αγωγή με αντλίες ινσουλίνης σχετίζεται με 50% μικρότερο κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακή νόσο σε σχέση με τη λήψη ινσουλίνης μέσω ενέσεων.

Έρευνα συνδέει την ψωρίαση με αυξημένο κίνδυνο διαβήτη τύπου 2

Έρευνα συνδέει την ψωρίαση με αυξημένο κίνδυνο διαβήτη τύπου 2

Άνθρωποι με ψωρίαση έχουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2, σύμφωνα με ερευνητές του University of Pennsylvania στη Φιλαδέλφεια.

Θυρεοειδοπάθεια από έλλειψη-περρίσεια ιωδίου

Ο θυρεοειδής παράγει τρεις ορμόνες, τη θυροξίνη (Τ4), την τριωδοθυρονίνη (Τ3), και την καλσιτονίνη (CT).
Οι πιο βασικές είναι η Τ4 και η  Τ3 και για να τις συνθέσει ο θυρεοειδής χρειάζεται ιώδιο το οποίο προσλαμβάνει από το αίμα. Το ιώδιο αυτό προέρχεται από τις τροφές και απορροφάται από το έντερο.
Αν το ιώδιο των τροφών είναι λίγο, τότε ο θυρεοειδής αναγκάζεται να λειτουργεί περισσότερο και έτσι διογκώνεται, δημιουργείται δηλαδή αυτό που ονομάζουμε βρογχοκήλη.Η µακρά λήψη ιωδιούχων σκευασµάτων, όπως ορισµένα, αποχρεµπτικά και η αµιοδαρόνη, µπορεί να προκαλέσει βρογχοκήλη και υπoθυρεoειδισµόµε τοµηχανισµό αναστολής έκκρισης της θυροξίνης, ιδίως σε άτοµαµε υποκειµένη αυτοάνοση θυρεοειδίτιδα.

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Ανάπτυξη - Σχεδίαση: ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ