Η άσκηση βελτιώνει τη γονιμότητα στις γυναίκες

Η άσκηση βελτιώνει τη γονιμότητα στις γυναίκες

Η άσκηση και η απώλεια βάρους βελτιώνουν την ωορρηξία σε γυναίκες με σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, αναφέρει νέα έρευνα.

Κορτιζόλη: Η ορμόνη που προδίδει κακοποίηση στη γυναίκα

Κορτιζόλη: Η ορμόνη που προδίδει κακοποίηση στη γυναίκα

Η ορμόνη που θα μπορούσε να αποκαλύψει αν μια γυναίκα έχει υποστεί κακοποίηση μέσα στην ημέρα, ονομάζεται κορτιζόλη, αφού σύμφωνα με τους ερευνητές τα υψηλά της επίπεδα ανιχνευθήκα...

Ένα βήμα πιο κοντά στο χάπι κατά της παχυσαρκίας

Ένα βήμα πιο κοντά στο χάπι κατά της παχυσαρκίας

Με την ανακάλυψη 2 γονιδίων που οδηγούν σε παχυσαρκία, ομάδα ερευνητών πιστεύει ότι βρισκόμαστε ένα βήμα πιο κοντά στην ανάπτυξη χαπιού που θα την καταπολεμά.

Πολυοζώδης βρογχοκήλη

Η πολυοζώδης βρογχοκήλη αποτελεί την πιο συχνή πάθηση του θυρεοειδούς. Ο Ενδοκρινόλογος τονίζει ότι διάφορα διαιτολογικά, περιβαλλοντολογικά, ορμονολογικά και κληρονομικά αίτια ευθύνονται για την εμφάνιση της νόσου, ενώ η ανάπτυξη και παραμόρφωση του αδένος ποικίλει από πολύ μικρή έως την υπερμεγέθη και καταδυόμενη βρογχοκήλη. Στις περισσότερες των περιπτώσεων, η θεραπεία καταστολής με θυρεοειδική ορμόνη δεν καταφέρνει να εξαλείψει ή να συρρικνώσει τον όγκο της βρογχοκήλης.

Συνεπώς, ένδειξη για χειρουργική θεραπεία έχουν οι βρογχοκήλες που προκαλούν ενόχληση στην κατάποση ή στην αναπνοή, αυτές που λόγω χρονιότητας υπερπαράγουν ορμόνη και αυτές που έχουν στοιχεία ύποπτα ή τεκμηριωμένης κακοήθειας. Στις καλοήθεις βρογχοκήλες είναι πιθανόν να συνυπάρχει καρκίνος του θυρεοειδούς στο 8 έως 16% των περιπτώσεων.

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Ανάπτυξη - Σχεδίαση: ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ