Όταν η κλιμακτήριος του άνδρα μπλοκάρει το σεξ

Όταν η κλιμακτήριος του άνδρα μπλοκάρει το σεξ

Εκτός από τις γυναίκες, περίπου στην ίδια ηλικία (45-50 ετών) περνούν κλιμακτήριο και οι άνδρες. Η «ανδρόπαυση», όπως είναι πιο γνωστή η ανδρική κλιμακτήριος, δεν κάνει «διακρίσεις...

Ορμονικές επιρροές: Η αντισύλληψη επηρεάζει την άποψη των γυναικών για τις άλλες…

Ορμονικές επιρροές: Η αντισύλληψη επηρεάζει την άποψη των γυναικών για τις άλλες γυναίκες

Τεργέστη, Ιταλία. Η ποσότητα των οιστρογόνων που περιέχουν τα αντισυλληπτικά χάπια μπορεί να επηρεάζει το πώς μια γυναίκα αντιλαμβάνεται τις άλλες γυναίκες, σύμφωνα με μικρή ιταλικ...

Η παχυσαρκία ρίχνει τις άμυνες του ανοσοποιητικού στο λεπτό έντερο

Η παχυσαρκία ρίχνει τις άμυνες του ανοσοποιητικού στο λεπτό έντερο

Σύμφωνα με μελέτη γάλλων ερευνητών η παχυσαρκία ρίχνει τις άμυνες του ανοσοποιητικού στο λεπτό έντερο, καθώς τα κύτταρα του ανοσοποιητικού που είναι περισσότερα στα παχύσαρκα άτομα...

Ιατρικά Μυστικά

Ιατρικά Μυστικά (720)

Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2018 08:03

Πώς αυξάνει η παχυσαρκία τον κίνδυνο άσθματος

Written by

Η παχυσαρκία είναι γνωστός παράγοντας κινδύνου για άσθμα και οι δυο παθήσεις συχνά συνυπάρχουν.

Όταν κάποιο μέλος της οικογένειας διαγιγνώσκεται με διαβήτη, και τα άλλα μέλη είναι πιθανότερο να υιοθετήσουν έναν υγιεινότερο τρόπο ζωής σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Annals of Family Medicine.

Επιστημονική ομάδα του Αυτόνομου Πανεπιστημίου της Βαρκελώνης ανακοίνωσε ότι πέτυχε την ίαση του διαβήτη τύπου 2 και της παχυσαρκίας σε ποντίκια δια γονιδιακής θεραπείας, σύμφωνα με άρθρο του επιστημονικού εντύπου EMBO Molecular Medicine.

Βρετανοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι βρήκαν τρόπο να εμποδίσουν την εκδήλωση του διαβήτη τύπου 1 στα βρέφη που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου.

Σε άρθρο που δημοσίευσαν επιστήμονες στο PLOS ONE, πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες μελέτες του είδους, που εντόπισε 899 περιοχές στο ανθρώπινο γονιδίωμα οι οποίες σχετίζονται με τη χαμηλή οστική πυκνότητα, εκ των οποίων οι 613 εντοπίζονται για πρώτη φορά.

Οι ερευνητές στο A*STAR’s Singapore Bioimaging Consortium (SBIC) έχουν εντοπίσει μια νέα περιοχή του εγκεφάλου στα ποντίκια, που ονομάζεται Tuberal Nucleus (TN), η οποία επηρεάζει την όρεξη και το σωματικό βάρος.

Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2018 04:29

Οικιστική περιοχή και κίνδυνος διαβήτη

Written by

Το κοινωνικό περιβάλλον έχει σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία.

Η ανάλυση δύο κλινικών μελετών στη Diabetologia κατέδειξε ότι τα παιδιά κατά την παιδική και εφηβική ηλικία είναι περισσότερο από δύο φορές πιο πιθανό να είναι υπέρβαρα σε σχέση με τα άλλα παιδιά.

Παλαιότερα, οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης είχαν διαπιστώσει ότι η έκθεση σε πολλαπλoύς κύκλους αντιβιοτικών επιτάχυνε την έναρξη της νόσου. Ωστόσο, τα τρέχοντα ευρήματά τους, τα οποία δημοσιεύθηκαν στο eLife, διαπίστωσαν ότι ένας μόνο κύκλος αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 1 και τη σοβαρότητά του.

Σύμφωνα με τους ερευνητές του Πανεπιστημιακού Κολλεγίου του Λονδίνου, τα αποτελέσματα προηγούμενων μελετών σχετικά με τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στο αναπαραγωγικό σύστημα γυναικών που έχουν υποβληθεί σε θεραπείες γονιμότητας είναι αντιφατικά.

Σελίδα 1 από 52

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Ανάπτυξη - Σχεδίαση: ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ