Η υπνηλία συνδέεται με κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη

Η υπνηλία συνδέεται με κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη

Η υπνηλία και ο υπνάκος μακράς διάρκειας την ημέρα, συνδέονται με χειρότερες πιθανότητες εμφάνισης διαβήτη 2, υποδεικνύει νέα επισκόπηση.

Η κοιλιακή παχυσαρκία δείχνει διαβήτη και έμφραγμα

Η κοιλιακή παχυσαρκία δείχνει διαβήτη και έμφραγμα

Ένας πλήθος από μελέτες παρατήρησης έδειξαν στο παρελθόν ότι η εναπόθεση λίπους στην κοιλιά είναι ίσως σημαντικός παράγοντας για  καρδιομεταβολικές διαταραχές, στις οποίες ανή...

Ορμονική ανισορροπία: Τα συμπτώματα που πρέπει όλοι να γνωρίζουν

Ορμονική ανισορροπία: Τα συμπτώματα που πρέπει όλοι να γνωρίζουν

Η ορμονική ανισορροπία είναι κάτι που συμβαίνει κυρίως στις γυναίκες. Υπάρχουν ορισμένες βασικές αιτίες που μπορεί να αλλάξουν την φυσική χημεία του σώματός σας. Αυτές είναι η εμμη...

Ιατρικά Μυστικά

Ιατρικά Μυστικά (593)

Το λίπος γύρω από το μεσαίο τμήμα του κορμού ενός ατόμου μπορεί να αποδειχτεί επικίνδυνο για την υγεία του, ακόμη και αν αυτό το άτομο δεν είναι παχύσαρκο ή πολύ υπέρβαρο, σύμφωνα με μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Annals of Internal Medicine.

Υψηλά ή στα ανώτερα φυσιολογικά επίπεδα της ελεύθερης θυροξίνης (FT4), σχετίζονταν με νόσο και θάνατο σε ηλικιωμένα και μεσήλικα άτομα, σύμφωνα με νέα έρευνα στο Circulation Research, περιοδικό της American Heart Association.

Ένας τύπος θεραπείας ορμονικής υποκατάστασης μπορεί να προστατεύσει τη μνήμη σε ορισμένες γυναίκες, σύμφωνα με μια νέα μελέτη από το πανεπιστήμιο της νότιας Καλιφόρνια (USC).

Οι άνδρες με ασυνήθιστα χαμηλές ποσότητες τεστοστερόνης στο αίμα τους είναι περίπου 20% λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν καρκίνο του προστάτη, σύμφωνα με νέα έρευνα που παρουσιάστηκε στο συνέδριο του Εθνικού Ινστιτούτου για τον Καρκίνο (NCRI) στο Λίβερπουλ.

Το υπερβολικό βάρος σχετίζεται με σοβαρότερη αρθρίτιδα σε άτομα με ρευματοειδή αρθρίτιδα και μπορεί να επηρεάσει την ανταπόκρισή τους στη θεραπεία, σύμφωνα με νέα ερευνητικά ευρήματα που παρουσιάστηκαν στην ετήσια συνάντηση ACR / ARHP του 2017 στο Σαν Ντιέγκο.

Νέα στοιχεία για το πόσο επηρεάζει η ατμοσφαιρική ρύπανση την υγεία έρχονται στο φως, με τη δημοσιοποίηση νέας αμερικανικής επιστημονικής έρευνας της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης, με επικεφαλής τον δρα Αντρέα Μπακαρέλι, που έκανε τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό «The Lancet Planetary Health».

Νέα έρευνα αναφέρει ότι υπογόνιμες γυναίκες έχουν αυξημένο κίνδυνο πρόωρου θανάτου σε σύγκριση με όσες μπορούν να συλλάβουν.

Έρευνα αναφέρει ότι το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών μπορεί να προκαλέσει κατάθλιψη.

Πρόκειται για ένα μικρό εξάρτημα κινητού, το οποίο εκτιμάται ότι είναι επιστημονικά πιστοποιημένο και υπόσχεται έγκυρη κι αξιόπιστη καταγραφή της γονιμότητας.

Οι αντιποκίνες είναι ορμόνες που παράγονται από τα λιποκύτταρα και παρέχουν πληροφορίες σχετικά με την ποσότητα και τη δραστηριότητά τους. Τα τελευταία χρόνια αυτές οι ορμόνες παρουσιάζουν έντονο ερευνητικό ενδιαφέρον, καθώς διερευνάται ο αληθινός τους ρόλος μέσα στον οργανισμό και τι ακριβώς προκαλούν.

Σελίδα 1 από 43

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Ανάπτυξη - Σχεδίαση: ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ