Έρευνα μεταξύ ανδρών Η προπόνηση με βάρη προλαμβάνει τον διαβήτη τύπου ΙΙ

Έρευνα μεταξύ ανδρών Η προπόνηση με βάρη προλαμβάνει τον διαβήτη τύπου ΙΙ

Είναι γνωστό ότι ο ενδοκρινολόγος πρότεινει άσκηση σαν μέρος της ρύθμισης του διαβήτη τύπου 2 μαζί με την αγωγή. Εκτός από την αερόβια άσκηση σημαντικό ρόλο στον έλεγχο του διαβήτη...

Διαβήτης τύπου 2:Πεθαίνουν νωρίς οι ασθενείς που διαγνώστηκαν σε μικρή ηλικία

Διαβήτης τύπου 2:Πεθαίνουν νωρίς οι ασθενείς που διαγνώστηκαν σε μικρή ηλικία

Oι ασθενείς που διαγνώστηκαν σε μικρή ηλικία με Διαβήτη Τύπου 2 έχουν μεγαλύτερο ποσοστό θανάτου από τους μεγαλύτερους σε ηλικία πάσχοντες.

Διαβήτης: Πώς το στοματικό διάλυμα αυξάνει τον κίνδυνο

Διαβήτης: Πώς το στοματικό διάλυμα αυξάνει τον κίνδυνο

Ερευνητές υποστηρίζουν, ότι η χρήση του στοματικού διαλύματος τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα καταστρέφει τα «φιλικά» στοματικά βακτηρίδια. Αυτά με την σειρά τους αλλάζουν τον μετα...

Ιατρικά Μυστικά

Ιατρικά Μυστικά (742)

Χημικές ουσίες που περιέχονται σε ευρείας χρήσης καλλυντικά και είδη προσωπικής υγιεινής προκαλούν αλλαγές στις αναπαραγωγικές ορμόνες των γυναικών, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Environment International.

Ευρείας χρήση καθαριστικά προϊόντα ενδεχομένως να πυροδοτούν την παιδική παχυσαρκία αλλάζοντας το εντερικό μικροβίωμα, σύμφωνα με καναδική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Canadian Medical Association Journal.

Οι γυναίκες που λαμβάνουν αντισυλληπτικά χάπια νεότερης γενιάς έχουν μικρότερο κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου των ωοθηκών, σύμφωνα με νέα διεθνή μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο BMJ.

Οι μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες που χάνουν βάρος μειώνουν κίνδυνο εκδήλωσης διηθητικού καρκίνου του μαστού, συγκριτικά με εκείνες που διατηρούν ή παίρνουν κιλά, σύμφωνα με προδημοσίευση μελέτη στο επιστημονικό έντυπο Cancer.

Αυξημένα επίπεδα σακχάρου νηστείας και αντίσταση στην ινσουλίνη φάνηκαν σε ανθρώπους χρόνια πριν την εμφάνιση προδιαβήτη, αναφέρει νέα έρευνα.

Δεδομένα από μια κλινική δοκιμή τα οποία παρουσιάστηκαν στο συνέδριο ECNP στη Βαρκελώνη, έδειξαν ότι ο τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι ανταποκρίνονται στη θεραπεία της διπολικής διαταραχής μπορεί να επηρεαστεί από το βάρος και τη συνολική ποιότητα της διατροφής τους.

Οι καρδιαγγειακά υγιείς ηλικιωμένοι που παίρνουν στατίνες, δεν μειώνουν τον κίνδυνο για καρδιαγγειακή πάθηση ή πρόωρο θάνατο στο μέλλον, σύμφωνα με μια νέα ισπανική επιστημονική μελέτη.

Οι γυναίκες που ξεκινάνε την εμμηνόπαυση πριν την ηλικία των 45 ετών, ή ακόμη χειρότερα των 40 ετών, αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο για εκδήλωση διαβήτη τύπου 2, σε σχέση με τις γυναίκες που έχουν φυσιολογική εμμηνόπαυση, σύμφωνα με μια νέα μελέτη Ελλήνων επιστημόνων.

Είναι εντυπωσιακό ότι για την ακραία παχυσαρκία με δείκτη μάζας σώματος (ΒΜΙ) μεγαλύτερο του 40, η αύξηση των θανάτων συνολικά είναι 52% για τους άνδρες και 62% για τις γυναίκες.

Κυριακή, 21 Οκτωβρίου 2018 04:31

Διαβήτης και άνοια = επκίνδυνος συνδυασμός

Written by

Ο κίνδυνος θνησιμότητας από επικίνδυνα χαμηλά επίπεδα σακχάρου είναι πολύ υψηλότερος σε ενηλίκους που έχουν μαζί διαβήτη και άνοια σε σχέση με όσους έχουν μόνο διαβήτη, αναφέρει νέα έρευνα.

Σελίδα 1 από 53

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Ανάπτυξη - Σχεδίαση: ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ