Πώς επηρεάζει ο διαβήτης τη στυτική δυσλειτουργία;

Πώς επηρεάζει ο διαβήτης τη στυτική δυσλειτουργία;

Ο σακχαρώδης διαβήτης είναι μια χρόνια μεταβολική νόσος που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ιατρικά και κοινωνικά προβλήματα της σημερινής καταναλωτικής εποχής μας. Αποτελεί το μεγά...

Πώς ο χρόνος έναρξης της ήβης επηρεάζει τη μετέπειτα υγεία

Πώς ο χρόνος έναρξης της ήβης επηρεάζει τη μετέπειτα υγεία

Σύμφωνα με μια πρόσφατη δημοσίευση, ο χρόνος έναρξης της ήβης βρέθηκε να έχει ευρεία επίδραση στην υγεία των ατόμων αργότερα στη ζωή τους. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα ...

Γιατί ανεβαίνει το σάκχαρο στην εγκυμοσύνη;

Γιατί ανεβαίνει το σάκχαρο στην εγκυμοσύνη;

Ένα συχνό πρόβλημα που αντιμετωπίζει μία στις είκοσι μέλλουσες μανούλες είναι ο διαβήτης της κύησης. Κλειδί για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης αποτελεί τόσο η έγκαιρη διάγνω...

Ιατρικά Μυστικά

Ιατρικά Μυστικά (694)

Η ευρεία χρήση αντιψυχωσικών φαρμάκων για παιδιά και εφήβους με προβλήματα, μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του βάρους και μείωση της ευαισθησίας στην ινσουλίνη θέτοντάς τους σε αυξημένο κίνδυνο για διαβήτη, αναφέρει νέα έρευνα.

Άνθρωποι με σοβαρή ψυχική νόσο έχουν υπερδιπλάσιες πιθανότατες να εμφανίσουν διαβήτη τύπου 2, σε σχέση με ανθρώπους χωρίς διαβήτη,  αναφέρουν ερευνητές του University of California, σε έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Diabetes Care.

Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2018 04:28

Άσκηση εναντίον γονιδίων παχυσαρκίας

Written by

Ηλικιωμένες που φέρουν γονίδια που τις καθιστούν ευάλωτες στην παχυσαρκία μπορούν ενδεχομένως να αναθαρρήσουν από νέα ευρήματα που υποδεικνύουν ότι η άσκηση μπορεί να υπερκεράσει αυτόν τον κίνδυνο.

Η πρόσφατη έναρξη διαβήτη τύπου 2 σε μεγαλύτερους ενήλικες μπορεί ενδεχομένως να είναι πρώιμο σημάδι καρκίνου στο πάγκρεας, αναφέρει νέα έρευνα του University of Southern California στο Λος Αντζελες.

Το ποδήλατο ή άλλη τακτική άσκηση μπορεί ενδεχομένως να μειώσουν τη βλαβερή φλεγμονή σε παχύσαρκους ανθρώπους, αναφέρει νέα έρευνα.

Ερευνητές του University of Gothenburg έδειξαν για πρώτη φορά ότι τα προβιοτικά μπορούν να προάγουν την υγεία των οστών.

Ο διαβήτης, είτε τύπου 1, είτε τύπου 2, είτε κύησης, αυξάνει τον κίνδυνο μια μητέρα να αποκτήσει παιδί με διαταραχή φάσματος του αυτισμού, σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό JAMA.

Ενώ είναι γνωστό ότι τα οιστρογόνα παίζουν ρόλο στην ημικρανία των γυναικών, νέα έρευνα δείχνει ότι η συγκεκριμένη ορμόνη μπορεί ενδεχομένως να παίζει ρόλο και στην ημικρανία των αντρών.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό BMJ, η παχυσαρκία συνδέεται με υψηλότερα ποσοστά καπνίσματος και υψηλότερη συχνότητα-αριθμό τσιγάρων που καπνίζονται ανά ημέρα.

Παχύσαρκοι άνθρωποι με υπερβάλλον λίπος γύρω από τη μέση αντιμετωπίζουν κίνδυνο έλλειψης βιταμίνης D, αναφέρει νέα έρευνα.

Σελίδα 1 από 50

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Ανάπτυξη - Σχεδίαση: ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ