Εντοπίστηκαν γονίδια που συνδέονται με τον διαβήτη τύπου 1

Εντοπίστηκαν γονίδια που συνδέονται με τον διαβήτη τύπου 1

Ερευνητές εντόπισαν γονίδια που αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 1.

Το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών συνδέεται με το άσθμα

Το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών συνδέεται με το άσθμα

Tο άσθμα συνδέεται με το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών και το υπερβάλλου βάρος, αναφέρουν Αυστραλοί ερευνητές.

Ο λάθος ύπνος της εγκύου μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλη αύξηση βάρους

Ο λάθος ύπνος της εγκύου μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλη αύξηση βάρους

Πολλές αλλά και λίγες ώρες ύπνου στην εγκυμοσύνη συνδέονται με μεγάλη αύξηση βάρους της εγκύου, αναφέρει νέα έρευνα.

Ποια σχέση έχει η παχυσαρκία με τη ρευματοειδή αρθρίτιδα;

Το υπερβολικό βάρος σχετίζεται με σοβαρότερη αρθρίτιδα σε άτομα με ρευματοειδή αρθρίτιδα και μπορεί να επηρεάσει την ανταπόκρισή τους στη θεραπεία, σύμφωνα με νέα ερευνητικά ευρήματα που παρουσιάστηκαν στην ετήσια συνάντηση ACR / ARHP του 2017 στο Σαν Ντιέγκο.

Η ρευματοειδής αρθρίτιδα (ΡA) είναι μια χρόνια νόσος που προκαλεί πόνο, δυσκαμψία, οίδημα και περιορισμό στην κίνηση και τη λειτουργία πολλαπλών αρθρώσεων. Αν και οι αρθρώσεις είναι τα κύρια μέρη του σώματος που επηρεάζονται από την ΡΑ, φλεγμονή μπορεί να αναπτυχθεί και σε άλλα όργανα. Υπολογίζεται ότι 1,3 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν ΡΑ, και η νόσος επηρεάζει συνήθως τις γυναίκες, δύο φορές συχνότερα απ’όσο οι άνδρες.

Η υμενίτιδα είναι ένα κοινό, επώδυνο και εξουθενωτικό σύμπτωμα σε πολλούς ασθενείς με ΡΑ, στους οποίους ορισμένες αρθρώσεις φλεγμαίνουν. Για να μάθουν περισσότερα σχετικά με τις πιθανές επιδράσεις του υπερβολικού βάρους στη φλεγμονή του αρθρικού ιστού, μια ομάδα ερευνητών στην Ιταλία μελέτησαν μια ομάδα 125 ασθενών με ΡΑ διαφόρου βαθμού σοβαρότητας από την εμφάνιση της νόσου μέχρι την επίτευξη σταθερής ύφεσης.

«Η συχνότητα εμφάνισης της παχυσαρκίας αυξάνεται στον γενικό πληθυσμό και πολλαπλές μελέτες επιβεβαιώνουν ότι η παχυσαρκία αποτελεί παράγοντα κινδύνου που σχετίζεται με την ανάπτυξη της ΡA», δήλωσε ο Stefano Alivernini, MD, ρευματολόγος στο Καθολικό Πανεπιστήμιο της Ρώμης, κύριος συγγραφέας της μελέτης.

«Ενδιαφερόμαστε για την ανάλυση της φλεγμονής σε συστηματικά αυτοάνοσα νοσήματα όπως η ΡA, καθώς και για την ανακάλυψη βιοδεικτών για την εξατομίκευση της θεραπείας. Παρά την ανάλυση της αρθρικής φλεγμονής σε ζωικά μοντέλα αρθρίτιδας, ανάλυση ιστών ενός τέτοιου πληθυσμού στον άνθρωπο δεν έχει επιτευχθεί.» Όλοι οι ασθενείς υποβλήθηκαν σε βιοψία στου αρθρικού ιστού. Στην αρχή της μελέτης, οι ασθενείς με ΡΑ διαιρέθηκαν με βάση τον δείκτη μάζας σώματος. Οι ερευνητές πραγματοποίησαν επίσης ανοσοϊστοχημεία στους ασθενείς για CD68 +, CD21 +, CD20 + και CD3 +.

Το 78,6% των παχύσαρκων ασθενών εμφάνισαν ενδείξεις πιθανής θυλακιώδους αρθρίτιδας σε σύγκριση με το 39,1% των ασθενών στην ίδια ομάδα που δεν είχε λάβει προηγούμενη θεραπεία και οι οποίοι είχαν φυσιολογικό βάρος. Επιπροσθέτως, οι ασθενείς αυτής της ομάδας που είχαν δείκτη μάζας σώματος μεγαλύτερο από 35 kg / m2 επέδειξαν υψηλότερη βαθμολογία για το CD68 +. Οι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι ασθενείς σε σταθερή ύφεση εμφάνισαν σε υψηλότερο βαθμό υπολειμματική αρθρική φλεγμονή σε σύγκριση με ασθενείς με κανονικό βάρος.

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Ανάπτυξη - Σχεδίαση: ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ