Νέα γονιδιακή μετάλλαξη προκαλεί παχυσαρκία και διαβήτη

Νέα γονιδιακή μετάλλαξη προκαλεί παχυσαρκία και διαβήτη

Σε μια νέα γονιδιακή μετάλλαξη οφείλεται η εμφάνιση της παχυσαρκίας και του διαβήτη τύπου 2, σύμφωνα με τους Βρετανούς ερευνητές.

Η άσκηση βελτιώνει τη γονιμότητα στις γυναίκες

Η άσκηση βελτιώνει τη γονιμότητα στις γυναίκες

Η άσκηση και η απώλεια βάρους βελτιώνουν την ωορρηξία σε γυναίκες με σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, αναφέρει νέα έρευνα.

Επιπτώσεις στο παιδί έχει ο διαβήτης πριν και κατά τη διάρκεια της κύησης

Επιπτώσεις στο παιδί έχει ο διαβήτης πριν και κατά τη διάρκεια της κύησης

Μόναχο. Σύμφωνα με νεότερα δεδομένα που παρουσιάστηκαν στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας για τη Μελέτη του Διαβήτη στο Μόναχο (12-16/9), τόσο ο διαβήτης κύησης, όσο και ...

Μεγάλη περίμετρος μέσης στη γυναίκα και αυξημένο άγχος

Αν και το άγχος μπορεί να προκαλείται από πολλούς παράγοντες, νέα έρευνα υποδεικνύει ότι η ποσότητα κοιλιακού λίπους μιας γυναίκας θα μπορούσε να αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισής  του.

Στην έρευνα, που ανέλυσε στοιχεία 5.580 μεσηλίκων γυναικών από τη Λατινική Αμερική, μέσης ηλικίας 49,7 ετών, οι ερευνητές θέλησαν να διαπιστώσουν αν το μεγαλύτερο κοιλιακό λίπος θα μπορούσε να αυξάνει τις πιθανότητες μιας γυναίκας να εμφανίσει άγχος. Η έρευνα είναι η πρώτη του είδους της που χρησιμοποιεί την αναλογία μέσης/ ισχίων ως έχουσα σχέση με το άγχος.

Στην έρευνα, το 58% ήταν γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση και το 61,3% ανέφερε ότι είχε άγχος. Η έρευνα ανακάλυψε ότι αυτές οι γυναίκες στο μέσο και άνω τρίτο της αναλογίας μέσης/ ισχίων ήταν σημαντικά πιο πιθανό να έχουν άγχος και όσες ήταν στο άνω τρίτο ήταν πιο πιθανό να έχουν σημάδια άγχους σε σύγκριση με γυναίκες στα χαμηλότερα δυο τρίτα.

Το άγχος αποτελεί ανησυχητικό παράγοντα, επειδή συνδέεται με καρδιακή νόσο, διαβήτη, προβλήματα θυρεοειδούς, αναπνευστικές διαταραχές και χρήση ναρκωτικών, μεταξύ άλλων. Έρευνες έδειξαν αύξηση στη συχνότητα άγχους στις γυναίκες κατά τη μέση ηλικία, πιθανόν ως αποτέλεσμα μειωμένων επιπέδων οιστρογόνων, που έχουν νευροπροστατευτικό ρόλο.

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Ανάπτυξη - Σχεδίαση: ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ