Η παχυσαρκία στην εφηβεία αυξάνει τον μελλοντικό κίνδυνο καρκίνου στο παχύ έντερ…

Η παχυσαρκία στην εφηβεία αυξάνει τον μελλοντικό κίνδυνο καρκίνου στο παχύ έντερο

Η παχυσαρκία στην εφηβεία μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου στην ενήλικο ζωή, έδειξε έρευνα.

Τα περιττά κιλά συνδέονται με 8 τύπους καρκίνου

Τα περιττά κιλά συνδέονται με 8 τύπους καρκίνου

Το να είναι κανείς αδύνατος σε όλη την ζωή του μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης τουλάχιστον οκτώ διαφορετικών τύπων καρκίνου, σύμφωνα μια νέα έρευνα για τον καρκίνο από διεθ...

Επαναστατική μέθοδος για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας

Επαναστατική μέθοδος για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας

Άτομα με ήπια έως μέτρια παχυσαρκία μπορούν να χάσουν βάρος εάν παγώσει το νεύρο που μεταδίδει σήματα πείνας στον εγκέφαλο, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Μεγάλη περίμετρος μέσης στη γυναίκα και αυξημένο άγχος

Αν και το άγχος μπορεί να προκαλείται από πολλούς παράγοντες, νέα έρευνα υποδεικνύει ότι η ποσότητα κοιλιακού λίπους μιας γυναίκας θα μπορούσε να αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισής  του.

Στην έρευνα, που ανέλυσε στοιχεία 5.580 μεσηλίκων γυναικών από τη Λατινική Αμερική, μέσης ηλικίας 49,7 ετών, οι ερευνητές θέλησαν να διαπιστώσουν αν το μεγαλύτερο κοιλιακό λίπος θα μπορούσε να αυξάνει τις πιθανότητες μιας γυναίκας να εμφανίσει άγχος. Η έρευνα είναι η πρώτη του είδους της που χρησιμοποιεί την αναλογία μέσης/ ισχίων ως έχουσα σχέση με το άγχος.

Στην έρευνα, το 58% ήταν γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση και το 61,3% ανέφερε ότι είχε άγχος. Η έρευνα ανακάλυψε ότι αυτές οι γυναίκες στο μέσο και άνω τρίτο της αναλογίας μέσης/ ισχίων ήταν σημαντικά πιο πιθανό να έχουν άγχος και όσες ήταν στο άνω τρίτο ήταν πιο πιθανό να έχουν σημάδια άγχους σε σύγκριση με γυναίκες στα χαμηλότερα δυο τρίτα.

Το άγχος αποτελεί ανησυχητικό παράγοντα, επειδή συνδέεται με καρδιακή νόσο, διαβήτη, προβλήματα θυρεοειδούς, αναπνευστικές διαταραχές και χρήση ναρκωτικών, μεταξύ άλλων. Έρευνες έδειξαν αύξηση στη συχνότητα άγχους στις γυναίκες κατά τη μέση ηλικία, πιθανόν ως αποτέλεσμα μειωμένων επιπέδων οιστρογόνων, που έχουν νευροπροστατευτικό ρόλο.

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Ανάπτυξη - Σχεδίαση: ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ