Τα βλαστικά κύτταρα ασπίδα ενάντια στα διαβητικά έλκη

Τα βλαστικά κύτταρα ασπίδα ενάντια στα διαβητικά έλκη

Χαμόγελα για τους διαβητικούς ασθενείς που ταλαιπωρούνται από διαβητικά έλκη στα κάτω άκρα των ποδιών τους, προκαλεί νέα ερευνά από την Αίγυπτο.

Ο παραπάνω ύπνος το Σαββατοκύριακο μειώνει τον κίνδυνο διαβήτη

Ο παραπάνω ύπνος το Σαββατοκύριακο μειώνει τον κίνδυνο διαβήτη

Λέγεται ότι η έλλειψη ύπνου μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο διαβήτη. Νέα έρευνα αποκάλυψε ότι αν κάποιος κοιμάται περισσότερες ώρες το Σαββατοκύριακο μπορεί να εξουδετερώσει τον υψηλ...

Οι ανδρικές ορμόνες παίζουν σημαντικό ρόλο στη γυναικεία γονιμότητα

Οι ανδρικές ορμόνες παίζουν σημαντικό ρόλο στη γυναικεία γονιμότητα

Αρκετές κλινικές γονιμότητας έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν την τεστοστερόνη στη μορφή επιθέματος ή γέλης που εφαρμόζονται στο δέρμα, έτσι ώστε να αυξήσουν τον αριθμό των ωαρίων πο...

Αυξάνει η παχυσαρκία τον κίνδυνο γρίπης;

Νέα έρευνα υποδεικνύει ότι η παχυσαρκία δεν αποτελεί παράγοντα κινδύνου για οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού, όπως η γρίπη, σε αντίθεση με ότι εκτιμάτο προηγουμένως.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του Wake Forest Baptist Medical Center, στη Βόρεια Καρολίνα, και τα αποτελέσματα δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό International Journal of Obesity.

Η έρευνα έγινε σε 3.560 παιδιά και ενηλίκους που εισήχθησαν στα επείγοντα με οξεία αναπνευστικά συμπτώματα, όπως πυρετό, βήχα, καταρροή και πονόλαιμο, κατά τη διάρκεια της περιόδου γρίπης από το 2010 έως το 2014. Οι συμμετέχοντες κατηγοριοποιήθηκαν ως φυσιολογικού βάρους, υπέρβαροι ή παχύσαρκοι.

Χρησιμοποιώντας διάφορες παραμέτρους για να μετρήσουν την ένταση της νόσου, όπως εισαγωγή στο νοσοκομείο και διάρκεια παραμονής, καθώς και την ανάγκη χρήσης οξυγόνου και αντιβιοτικών, οι ερευνητές δεν ανακάλυψαν διαφορά μεταξύ παιδιών ή ενηλίκων με βάση το σωματικό τους βάρος.

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Ανάπτυξη - Σχεδίαση: ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ