Ο υπερθυρεοειδισμός και ο κίνδυνος καρκίνου του μαστού

Ο υπερθυρεοειδισμός και ο κίνδυνος καρκίνου του μαστού

Ο υπερθυρεοειδισμός στις γυναίκες ενδεχομένως να αυξάνει τον κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου του μαστού, όπως υποστηρίζουν Δανοί ερευνητές που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη τους στο επι...

Εμποδίζει ο χαμηλός μεταβολικός ρυθμός την απώλεια βάρους;

Εμποδίζει ο χαμηλός μεταβολικός ρυθμός την απώλεια βάρους;

Πολλοί που προσπαθούν να χάσουν βάρος, συχνά κατηγορούν τον "αργό" μεταβολισμό τους ­ δηλαδή ότι το σώμα τους δεν καίει τόσο γρήγορα τις θερμίδες ή τόσο αποτελεσματικά.

Τα σταθερά επίπεδα κορτιζόλης συνδέονται με σοβαρά προβλήματα υγείας

Τα σταθερά επίπεδα κορτιζόλης συνδέονται με σοβαρά προβλήματα υγείας

Τα σταθερά επίπεδα κορτιζόλης την ημέρα συνδέονται με σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως φλεγμονή, παχυσαρκία και καρκίνο, σύμφωνα με ερευνητές.

Αυξάνει η παχυσαρκία τον κίνδυνο γρίπης;

Νέα έρευνα υποδεικνύει ότι η παχυσαρκία δεν αποτελεί παράγοντα κινδύνου για οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού, όπως η γρίπη, σε αντίθεση με ότι εκτιμάτο προηγουμένως.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του Wake Forest Baptist Medical Center, στη Βόρεια Καρολίνα, και τα αποτελέσματα δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό International Journal of Obesity.

Η έρευνα έγινε σε 3.560 παιδιά και ενηλίκους που εισήχθησαν στα επείγοντα με οξεία αναπνευστικά συμπτώματα, όπως πυρετό, βήχα, καταρροή και πονόλαιμο, κατά τη διάρκεια της περιόδου γρίπης από το 2010 έως το 2014. Οι συμμετέχοντες κατηγοριοποιήθηκαν ως φυσιολογικού βάρους, υπέρβαροι ή παχύσαρκοι.

Χρησιμοποιώντας διάφορες παραμέτρους για να μετρήσουν την ένταση της νόσου, όπως εισαγωγή στο νοσοκομείο και διάρκεια παραμονής, καθώς και την ανάγκη χρήσης οξυγόνου και αντιβιοτικών, οι ερευνητές δεν ανακάλυψαν διαφορά μεταξύ παιδιών ή ενηλίκων με βάση το σωματικό τους βάρος.

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Ανάπτυξη - Σχεδίαση: ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ