Περισσότερες ώρες τηλεόρασης αυξάνουν τον κίνδυνο για διαβήτη

Περισσότερες ώρες τηλεόρασης αυξάνουν τον κίνδυνο για διαβήτη

Κάθε ώρα που υπέρβαροι ενήλικες περνούν βλέποντας τηλεόραση καθημερινά, αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2, αναφέρει αμερικανική έρευνα.

Mπότοξ, θεραπεία για την παχυσαρκία.

Mπότοξ, θεραπεία για την παχυσαρκία.

Μια νέα χρήση των ενέσεων Botox προτείνουν Νορβηγοί ερευνητές, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασαν στο αμερικανικό συνέδριο Digestive Disease Week, που διεξήχθη στο Σαν Ντιέγκο.

Οι λοιμώξεις στα βρέφη και ο κίνδυνος διαβήτη τύπου 1

Οι λοιμώξεις στα βρέφη και ο κίνδυνος διαβήτη τύπου 1

Τα κρυολογήματα και άλλες λοιμώξεις κατά τους πρώτους έξι μήνες της ζωής ενός παιδιού μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες να αναπτύξει διαβήτη τύπου 1 κατά σχεδόν 20%, όπως δείχνει ν...

Αυξάνει η παχυσαρκία τον κίνδυνο γρίπης;

Νέα έρευνα υποδεικνύει ότι η παχυσαρκία δεν αποτελεί παράγοντα κινδύνου για οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού, όπως η γρίπη, σε αντίθεση με ότι εκτιμάτο προηγουμένως.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του Wake Forest Baptist Medical Center, στη Βόρεια Καρολίνα, και τα αποτελέσματα δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό International Journal of Obesity.

Η έρευνα έγινε σε 3.560 παιδιά και ενηλίκους που εισήχθησαν στα επείγοντα με οξεία αναπνευστικά συμπτώματα, όπως πυρετό, βήχα, καταρροή και πονόλαιμο, κατά τη διάρκεια της περιόδου γρίπης από το 2010 έως το 2014. Οι συμμετέχοντες κατηγοριοποιήθηκαν ως φυσιολογικού βάρους, υπέρβαροι ή παχύσαρκοι.

Χρησιμοποιώντας διάφορες παραμέτρους για να μετρήσουν την ένταση της νόσου, όπως εισαγωγή στο νοσοκομείο και διάρκεια παραμονής, καθώς και την ανάγκη χρήσης οξυγόνου και αντιβιοτικών, οι ερευνητές δεν ανακάλυψαν διαφορά μεταξύ παιδιών ή ενηλίκων με βάση το σωματικό τους βάρος.

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Ανάπτυξη - Σχεδίαση: ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ