Τα αντικαταθλιπτικά μπορεί να αυξήσουν το σωματικό βάρος

Τα αντικαταθλιπτικά μπορεί να αυξήσουν το σωματικό βάρος

Νέα έρευνα παρατήρησης στο περιοδικό BMJ επιβεβαιώνει ότι η χρήση αντικαταθλιπτικών- κυρίως εκλεκτικών αναστολέων επαναπρόσληψης σεροτονίνης και εκλεκτικών αναστολέων επαναπρόσληψη...

Ορμονικές αλλαγές συμβαίνουν και στους άνδρες κατά τη διάρκεια της κύησης

Ορμονικές αλλαγές συμβαίνουν και στους άνδρες κατά τη διάρκεια της κύησης

Μια νέα μελέτη έδειξε πως και οι άνδρες βιώνουν τις δικές τους αλλαγές στο ορμονικό status, καθώς εξελίσσεται η εγκυμοσύνη της συντρόφου.

Διαβήτης τύπου 2: Πόσα κιλά πρέπει να χάσετε για να μπει σε ύφεση

Διαβήτης τύπου 2: Πόσα κιλά πρέπει να χάσετε για να μπει σε ύφεση

Ο διαβήτης τύπου 2 μπορεί να αντιστραφεί, ή και να “θεραπευθεί”, σύμφωνα με Βρετανούς ειδικούς, αρκεί ο ασθενής να χάσει ένα ορισμένο βάρος.

Η πρόωρη έναρξη της έμμηνης ρύσης μπορεί να αυξάνει τον μελλοντικό κίνδυνο παχυσαρκίας

Γυναίκες που μπήκαν στην εφηβεία νωρίς, είναι πιο πιθανό να είναι υπέρβαρες, αναφέρει νέα έρευνα.

Συγκεκριμένα, όσο νωρίτερα ξεκίνησε η έμμηνος ρύση τόσο πιο πιθανό ήταν οι γυναίκες να έχουν μεγαλύτερο ΔΜΣ. Ερευνητές του Imperial College London, ανέλυσαν στοιχεία εκατοντάδων χιλιάδων γυναικών στη Βρετανία. Δήλωσαν ότι τα ευρήματα ενισχύουν τις ενδείξεις που συνδέουν την έναρξη της εφηβείας με το βάρος των ενηλίκων γυναικών. Πρόσθεσαν ότι τα ευρήματα δείχνουν ότι η πρόωρη εφηβεία είναι καθαυτή, παράγοντας κινδύνου για επιπλέον βάρος στις γυναίκες.

Ο Dipender Gill, του School of Public Health, δήλωσε ότι προηγούμενες έρευνες έδειξαν ότι υπάρχει σχέση αλλά δεν γνωρίζουμε αν η πρόωρη εφηβεία προκαλεί παχυσαρκία στην ενήλικο ζωή ή αν απλώς συνδέεται με αυτή. Στη νέα έρευνα, προέκυψαν ενδείξεις που στηρίζουν ότι πρόκειται για αιτιατή σχέση. Οι ερευνητές δήλωσαν ότι δεν είναι σαφές γιατί η πρόωρη εφηβεία θα μπορούσε να προκαλέσει παχυσαρκία σε ενήλικες γυναίκες. 

Υπέδειξαν ότι κενά στη σωματική και συναισθηματική  ωριμότητα μπορεί ενδεχομένως να παίζουν ρόλο. Κορίτσια που ωριμάζουν νωρίτερα ίσως να αντιμετωπίζονται διαφορετικά ή να υφίστανται  διαφορετικές κοινωνικές πιέσεις σε σχέση με κορίτσια που ωριμάζουν αργότερα. Άλλη πιθανότητα είναι η σωματική επίδραση των ορμονικών αλλαγών στην εφηβεία να επηρεάζει τις πιθανότητες ενός κοριτσιού για υπερβάλλον βάρος αργότερα.

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Ανάπτυξη - Σχεδίαση: ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ