ΔΙΑΒΗΤΗΣ τύπου δύο: 8 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις

ΔΙΑΒΗΤΗΣ τύπου δύο: 8 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις

Στις μέρες μας, ο διαβήτης αποτελεί, σύμφωνα με ειδικούς αλλά και ασθενείς μια διαχειρίσημη ασθένεια που μπορεί να προβλεφθεί.

Τα περιττά κιλά μειώνουν τον κίνδυνο θανάτου από καρκίνο παχέος εντέρου

Τα περιττά κιλά μειώνουν τον κίνδυνο θανάτου από καρκίνο παχέος εντέρου

Καλιφόρνια. Οι υπέρβαροι πάσχοντες από καρκίνο του παχέος εντέρου έχουν μικρότερο κίνδυνο θανάτου, συγκριτικά με ασθενείς που έχουν φυσιολογικό σωματικό βάρος, σύμφωνα με αμερικανι...

Προβλήματα στα νεφρά μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο διαβήτη

Προβλήματα στα νεφρά μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο διαβήτη

Αν κάποιος πάσχει από νεφρική δυσλειτουργία μπορεί ενδεχομένως να έχει υψηλό κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη, ανακάλυψε νέα έρευνα.

Η πρόωρη έναρξη της έμμηνης ρύσης μπορεί να αυξάνει τον μελλοντικό κίνδυνο παχυσαρκίας

Γυναίκες που μπήκαν στην εφηβεία νωρίς, είναι πιο πιθανό να είναι υπέρβαρες, αναφέρει νέα έρευνα.

Συγκεκριμένα, όσο νωρίτερα ξεκίνησε η έμμηνος ρύση τόσο πιο πιθανό ήταν οι γυναίκες να έχουν μεγαλύτερο ΔΜΣ. Ερευνητές του Imperial College London, ανέλυσαν στοιχεία εκατοντάδων χιλιάδων γυναικών στη Βρετανία. Δήλωσαν ότι τα ευρήματα ενισχύουν τις ενδείξεις που συνδέουν την έναρξη της εφηβείας με το βάρος των ενηλίκων γυναικών. Πρόσθεσαν ότι τα ευρήματα δείχνουν ότι η πρόωρη εφηβεία είναι καθαυτή, παράγοντας κινδύνου για επιπλέον βάρος στις γυναίκες.

Ο Dipender Gill, του School of Public Health, δήλωσε ότι προηγούμενες έρευνες έδειξαν ότι υπάρχει σχέση αλλά δεν γνωρίζουμε αν η πρόωρη εφηβεία προκαλεί παχυσαρκία στην ενήλικο ζωή ή αν απλώς συνδέεται με αυτή. Στη νέα έρευνα, προέκυψαν ενδείξεις που στηρίζουν ότι πρόκειται για αιτιατή σχέση. Οι ερευνητές δήλωσαν ότι δεν είναι σαφές γιατί η πρόωρη εφηβεία θα μπορούσε να προκαλέσει παχυσαρκία σε ενήλικες γυναίκες. 

Υπέδειξαν ότι κενά στη σωματική και συναισθηματική  ωριμότητα μπορεί ενδεχομένως να παίζουν ρόλο. Κορίτσια που ωριμάζουν νωρίτερα ίσως να αντιμετωπίζονται διαφορετικά ή να υφίστανται  διαφορετικές κοινωνικές πιέσεις σε σχέση με κορίτσια που ωριμάζουν αργότερα. Άλλη πιθανότητα είναι η σωματική επίδραση των ορμονικών αλλαγών στην εφηβεία να επηρεάζει τις πιθανότητες ενός κοριτσιού για υπερβάλλον βάρος αργότερα.

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Ανάπτυξη - Σχεδίαση: ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ