Φτωχή στοματική υγεία και αυξημένος κίνδυνος διαβήτη

Φτωχή στοματική υγεία και αυξημένος κίνδυνος διαβήτη

Νέα έρευνα προειδοποιεί ότι όσοι έχουν φτωχή στοματική υγεία είναι πιο ευάλωτοι στον διαβήτη τύπου 2.

Τι σημαίνει η διαταραχή ταυτότητας φύλου για τα παιδιά;

Τι σημαίνει η διαταραχή ταυτότητας φύλου για τα παιδιά;

H εναλλαγή ρόλων των δύο φύλων είναι συνηθισμένη στην παιδική ηλικία. Έτσι, οι γονείς δεν πρέπει να ανησυχούν αν βλέπουν το γιο τους να δοκιμάζει για παράδειγμα καλλυντικά, ή αντίσ...

Άλλάξτε τρόπο ζωής, κερδίστε πνευματική διαύγεια Η παχυσαρκία προδιαθέτει στην ε…

Άλλάξτε τρόπο ζωής, κερδίστε πνευματική διαύγεια Η παχυσαρκία προδιαθέτει στην εκδήλωση άνοιας

  Τα περιττά κιλά στην τρίτη ηλικία θέτουν το άτομο σε υψηλότερο κίνδυνο φθίνουσας εγκεφαλικής λειτουργίας, σύμφωνα με κορεατική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυ...

Η πρόωρη έναρξη της έμμηνης ρύσης μπορεί να αυξάνει τον μελλοντικό κίνδυνο παχυσαρκίας

Γυναίκες που μπήκαν στην εφηβεία νωρίς, είναι πιο πιθανό να είναι υπέρβαρες, αναφέρει νέα έρευνα.

Συγκεκριμένα, όσο νωρίτερα ξεκίνησε η έμμηνος ρύση τόσο πιο πιθανό ήταν οι γυναίκες να έχουν μεγαλύτερο ΔΜΣ. Ερευνητές του Imperial College London, ανέλυσαν στοιχεία εκατοντάδων χιλιάδων γυναικών στη Βρετανία. Δήλωσαν ότι τα ευρήματα ενισχύουν τις ενδείξεις που συνδέουν την έναρξη της εφηβείας με το βάρος των ενηλίκων γυναικών. Πρόσθεσαν ότι τα ευρήματα δείχνουν ότι η πρόωρη εφηβεία είναι καθαυτή, παράγοντας κινδύνου για επιπλέον βάρος στις γυναίκες.

Ο Dipender Gill, του School of Public Health, δήλωσε ότι προηγούμενες έρευνες έδειξαν ότι υπάρχει σχέση αλλά δεν γνωρίζουμε αν η πρόωρη εφηβεία προκαλεί παχυσαρκία στην ενήλικο ζωή ή αν απλώς συνδέεται με αυτή. Στη νέα έρευνα, προέκυψαν ενδείξεις που στηρίζουν ότι πρόκειται για αιτιατή σχέση. Οι ερευνητές δήλωσαν ότι δεν είναι σαφές γιατί η πρόωρη εφηβεία θα μπορούσε να προκαλέσει παχυσαρκία σε ενήλικες γυναίκες. 

Υπέδειξαν ότι κενά στη σωματική και συναισθηματική  ωριμότητα μπορεί ενδεχομένως να παίζουν ρόλο. Κορίτσια που ωριμάζουν νωρίτερα ίσως να αντιμετωπίζονται διαφορετικά ή να υφίστανται  διαφορετικές κοινωνικές πιέσεις σε σχέση με κορίτσια που ωριμάζουν αργότερα. Άλλη πιθανότητα είναι η σωματική επίδραση των ορμονικών αλλαγών στην εφηβεία να επηρεάζει τις πιθανότητες ενός κοριτσιού για υπερβάλλον βάρος αργότερα.

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Ανάπτυξη - Σχεδίαση: ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ