Το αντισυλληπτικό δεν σκοτώνει τη σεξουαλική επιθυμία

Το αντισυλληπτικό δεν σκοτώνει τη σεξουαλική επιθυμία

Τέλος στον μύθο που θέλει τα αντισυλληπτικά να μειώνουν τη σεξουαλική επιθυμία, βάζει μελέτη των Πανεπιστημίου του Κεντάκι και της Ιντιάνα των ΗΠΑ, που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση...

Η ακινησία προάγει την εκδήλωση διαβήτη τύπου ΙΙ

Η ακινησία προάγει την εκδήλωση διαβήτη τύπου ΙΙ

Οι ηλικιωμένες γυναίκες που κινδυνεύουν να εκδηλώσουν διαβήτη τύπου ΙΙ ενδεχομένως να μπορούν να βελτιώσουν τον έλεγχο του σακχάρου τους βάζοντας περισσότερη κίνηση στη ζωή τους.

Νέο φάρμακο μπορεί να βοηθήσει τις γυναίκες σε εμμηνόπαυση

Νέο φάρμακο μπορεί να βοηθήσει τις γυναίκες σε εμμηνόπαυση

Μια νέα κολπική κάψουλα με μικρή περιεκτικότητα σε οιστρογόνα, θα μπορούσε να προσφέρει ανακούφιση από τα συμπτώματα της ατροφίας του κόλπου και του αιδοίου που εμφανίζονται στις ε...

Χαμηλή τεστοστερόνη μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας

Νέα έρευνα του Michigan Medicine in Ann Arbor, υποδεικνύει ότι χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης –υπογοναδισμός- έλλειψη τεστοστερόνης ή χαμηλή τεστοστερόνη, που έχει συνδεθεί με χρόνια προβλήματα υγείας, σεξουαλικής υγείας και μειωμένης μυϊκής μάζας σε άντρες μεγαλύτερης ηλικίας μπορεί ενδεχομένως να επηρεάσουν και νεότερους άντρες πιθανόν λόγω αυξημένων ποσοστών παχυσαρκίας και έλλειψης άσκησης.

Οι ερευνητές εξέτασαν στοιχεία για την εμφάνιση υπογοναδισμού σε άντρες όλων των ηλικιών. Από τους άντρες της έρευνας, 2.161 έδωσαν πληροφορίες για την ηλικία, άλλους δημογραφικούς παράγοντες, διάγνωση χρόνιας νόσου και αποτελέσματα ιατρικών εξετάσεων, περιλαμβανομένων δειγμάτων αίματος, για τη μέτρηση ολικής τεστοστερόνης και παραγόντων καρδιομεταβολικού κινδύνου, καθώς και δύναμη χειραψίας.

Στη συνέχεια, οι ερευνητές εξέτασαν την εμφάνιση χρόνιων νόσων, όπως διαβήτης 2 αρθρίτιδα, καρδιακή και νεφρική νόσος, εγκεφαλικό επεισόδιο, υπέρταση, υψηλή χοληστερόλη και κατάθλιψη σε αυτούς τους άντρες. Μελέτησαν επίσης την εμφάνιση πολυ-νοσηρότητας σε 3 ηλικιακές ομάδες (νέους, μεσήλικες και ηλικιωμένους).

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η χαμηλή τεστοστερόνη συνδεόταν με πολυ-νοσηρότητα σε όλους τους άντρες, αλλά ήταν πιο εμφανής σε νέους και ηλικιωμένους με χαμηλή τεστοστερόνη.

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Ανάπτυξη - Σχεδίαση: ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ