Μπορούν τα βακτήρια στο στόμα ενός παιδιού να προβλέψουν την παχυσαρκία;

Μπορούν τα βακτήρια στο στόμα ενός παιδιού να προβλέψουν την παχυσαρκία;

Τα βακτήρια που βρίσκονται στο στόμα ενός παιδιού μπορούν ενδεχομένως να συμβάλλουν στην πρόβλεψη παχυσαρκίας μελλοντικά, αναφέρει νέα έρευνα.

Αμηνόρροια και τρόποι αντιμετώπισης

Αμηνόρροια και τρόποι αντιμετώπισης

Γιατί δεν μου έρχεται περίοδος;  Υπάρχουν αμέτρητοι λόγοι για να μην έρχεται περίοδος σε μία γυναίκα, με την εγκυμοσύνη να αποτελεί βέβαια τον συνηθέστερο, εφόσον η γυναίκα πρ...

Ο συνδυασμός ινσουλίνης και μετφορμίνης μειώνει τον κίνδυνο θνησιμότητας από δια…

Ο συνδυασμός ινσουλίνης και μετφορμίνης μειώνει τον κίνδυνο θνησιμότητας από διαβήτη τύπου 2

Η ινσουλίνη, όταν λαμβάνεται σε συνδυασμό με μετφορμίνη έχει τη δυνατότητα να μειώνει τον κίνδυνο θνησιμότητας και καρδιακής προσβολής σε ανθρώπους με διαβήτη τύπου 2, αναφέρει νέα...

Η παχυσαρκία αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης κολπικής μαρμαρυγής

Η παχυσαρκία μπορεί ενδεχομένως να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης κολπικής μαρμαρυγής,  αναφέρει έρευνα σε σχεδόν 70.000 ασθενείς.

Τα ευρήματα, που δημοσιεύτηκαν στο American Journal of Cardiology, έδειξαν ότι άνθρωποι με παχυσαρκία είχαν 40% περισσότερες πιθανότητες εμφάνισης κολπικής μαρμαρυγής σε σχέση με ανθρώπους χωρίς παχυσαρκία. Ο Andrew Foy, του Penn State College of Medicine στις ΗΠΑ, δήλωσε ότι τα αποτελέσματα υποδεικνύουν ότι ασθενείς με παχυσαρκία και κολπική μαρμαρυγή χάνοντας βάρος έχουν τη δυνατότητα να συμβάλουν στην αντιμετώπιση και ρύθμιση της πάθησης.

Αν κάποιος είναι παχύσαρκος και χάσει βάρος, αυτό θα τον βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης χρόνιων νόσων, όπως κολπική μαρμαρυγή. Η πάθηση θέτει τους ασθενείς σε υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης άλλων καρδιακών επιπλοκών. Ενώ προηγούμενες έρευνες έχουν συνδέσει την παχυσαρκία με την κολπική μαρμαρυγή, στην παρούσα έρευνα εξετάστηκε η σχέση σε μεγαλύτερο δείγμα νεότερων ασθενών. Οι ερευνητές εξέτασαν 67.278 ασθενείς-μισούς παχύσαρκους- για 8 χρόνια. Η μέση ηλικία των συμμετεχόντων ήταν 43,8 έτη και σχεδόν το 77 % ήταν γυναίκες.

Τα ευρήματα έδειξαν ότι άνθρωποι με παχυσαρκία έχουν 40% περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν κολπική μαρμαρυγή, ενώ έχουν 45% και 51% περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν υπέρταση ή διαβήτη, αντίστοιχα. Οι ερευνητές ανακάλυψαν επίσης ότι παχύσαρκοι άνθρωποι έχουν σχεδόν τις ίδιες πιθανότητες να εμφανίσουν κολπική μαρμαρυγή σε σχέση με ανθρώπους με υπέρταση ή διαβήτη.

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Ανάπτυξη - Σχεδίαση: ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ