Το έντονο προεμμηνορυσιακό σύνδρομο μπορεί να οδηγήσει μελλοντικά σε υπέρταση

Το έντονο προεμμηνορυσιακό σύνδρομο μπορεί να οδηγήσει μελλοντικά σε υπέρταση

Γυναίκες που υποφέρουν από μέτριο έως σοβαρό προεμμηνορυσιακό σύνδρομο φαίνεται πως έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο υπέρτασης μελλοντικά, αναφέρουν ερευνητές του University of Massachuset...

Εμμηνόπαυση: Τα επίπεδα ορμόνης των ωοθηκών μπορούν να προβλέψουν την οστική απώ…

Εμμηνόπαυση: Τα επίπεδα ορμόνης των ωοθηκών μπορούν να προβλέψουν την οστική απώλεια

Χαμηλότερα επίπεδα μιας ορμόνης που παράγεται από τις ωοθήκες συνδέoνται με κίνδυνο οστικής απώλειας στην εμμηνόπαυση, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα.

Τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης μπορεί να αφορούν και ηλικιωμένες

Τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης μπορεί να αφορούν και ηλικιωμένες

Νέα μελέτη ερευνητών της Mayo Clinic υποδεικνύει ότι συμπτώματα της εμμηνόπαυσης επηρεάζουν σημαντικό ποσοστό γυναικών στα 60, 70 και 80 τους και όχι μόνο στη μέση ηλικία.

Η παχυσαρκία αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης κολπικής μαρμαρυγής

Η παχυσαρκία μπορεί ενδεχομένως να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης κολπικής μαρμαρυγής,  αναφέρει έρευνα σε σχεδόν 70.000 ασθενείς.

Τα ευρήματα, που δημοσιεύτηκαν στο American Journal of Cardiology, έδειξαν ότι άνθρωποι με παχυσαρκία είχαν 40% περισσότερες πιθανότητες εμφάνισης κολπικής μαρμαρυγής σε σχέση με ανθρώπους χωρίς παχυσαρκία. Ο Andrew Foy, του Penn State College of Medicine στις ΗΠΑ, δήλωσε ότι τα αποτελέσματα υποδεικνύουν ότι ασθενείς με παχυσαρκία και κολπική μαρμαρυγή χάνοντας βάρος έχουν τη δυνατότητα να συμβάλουν στην αντιμετώπιση και ρύθμιση της πάθησης.

Αν κάποιος είναι παχύσαρκος και χάσει βάρος, αυτό θα τον βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης χρόνιων νόσων, όπως κολπική μαρμαρυγή. Η πάθηση θέτει τους ασθενείς σε υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης άλλων καρδιακών επιπλοκών. Ενώ προηγούμενες έρευνες έχουν συνδέσει την παχυσαρκία με την κολπική μαρμαρυγή, στην παρούσα έρευνα εξετάστηκε η σχέση σε μεγαλύτερο δείγμα νεότερων ασθενών. Οι ερευνητές εξέτασαν 67.278 ασθενείς-μισούς παχύσαρκους- για 8 χρόνια. Η μέση ηλικία των συμμετεχόντων ήταν 43,8 έτη και σχεδόν το 77 % ήταν γυναίκες.

Τα ευρήματα έδειξαν ότι άνθρωποι με παχυσαρκία έχουν 40% περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν κολπική μαρμαρυγή, ενώ έχουν 45% και 51% περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν υπέρταση ή διαβήτη, αντίστοιχα. Οι ερευνητές ανακάλυψαν επίσης ότι παχύσαρκοι άνθρωποι έχουν σχεδόν τις ίδιες πιθανότητες να εμφανίσουν κολπική μαρμαρυγή σε σχέση με ανθρώπους με υπέρταση ή διαβήτη.

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Ανάπτυξη - Σχεδίαση: ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ