Το πάχος αποτελεί το μεγαλύτερο κίνδυνο για την εμφάνιση καρκίνου του μαστού

Το πάχος αποτελεί το μεγαλύτερο κίνδυνο για την εμφάνιση καρκίνου του μαστού

Η αύξηση του βάρους συνδέεται με τον καρκίνο του μαστού, σύμφωνα με μελέτη επιστημόνων στο Σιάτλ, τα συμπεράσματα της οποίας δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό έντυπο «JAMA Oncology».

Υποπτες σχέσεις παχυσαρκίας και καρκίνου

Υποπτες σχέσεις παχυσαρκίας και καρκίνου

Ισχυρές είναι πλέον οι ενδείξεις ότι η παχυσαρκία σχετίζεται με ορισμένες μορφές καρκίνου, κυρίως του πεπτικού συστήματος και όσους σχετίζονται με τις ορμόνες, ενώ για άλλα είδη τη...

Κίνδυνος νεογνικών επιπλοκών λόγω περιττών κιλών μεταξύ των κυήσεων

Κίνδυνος νεογνικών επιπλοκών λόγω περιττών κιλών μεταξύ των κυήσεων

Στοκχόλμη, Σουηδία. Η αύξηση του σωματικού βάρους της μητέρας ανάμεσα στην πρώτη και τη δεύτερη εγκυμοσύνη, συνδέεται με υψηλότερο κίνδυνο επιπλοκών για το δεύτερο νεογνό, σύμφωνα ...

Η παχυσαρκία αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης κολπικής μαρμαρυγής

Η παχυσαρκία μπορεί ενδεχομένως να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης κολπικής μαρμαρυγής,  αναφέρει έρευνα σε σχεδόν 70.000 ασθενείς.

Τα ευρήματα, που δημοσιεύτηκαν στο American Journal of Cardiology, έδειξαν ότι άνθρωποι με παχυσαρκία είχαν 40% περισσότερες πιθανότητες εμφάνισης κολπικής μαρμαρυγής σε σχέση με ανθρώπους χωρίς παχυσαρκία. Ο Andrew Foy, του Penn State College of Medicine στις ΗΠΑ, δήλωσε ότι τα αποτελέσματα υποδεικνύουν ότι ασθενείς με παχυσαρκία και κολπική μαρμαρυγή χάνοντας βάρος έχουν τη δυνατότητα να συμβάλουν στην αντιμετώπιση και ρύθμιση της πάθησης.

Αν κάποιος είναι παχύσαρκος και χάσει βάρος, αυτό θα τον βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης χρόνιων νόσων, όπως κολπική μαρμαρυγή. Η πάθηση θέτει τους ασθενείς σε υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης άλλων καρδιακών επιπλοκών. Ενώ προηγούμενες έρευνες έχουν συνδέσει την παχυσαρκία με την κολπική μαρμαρυγή, στην παρούσα έρευνα εξετάστηκε η σχέση σε μεγαλύτερο δείγμα νεότερων ασθενών. Οι ερευνητές εξέτασαν 67.278 ασθενείς-μισούς παχύσαρκους- για 8 χρόνια. Η μέση ηλικία των συμμετεχόντων ήταν 43,8 έτη και σχεδόν το 77 % ήταν γυναίκες.

Τα ευρήματα έδειξαν ότι άνθρωποι με παχυσαρκία έχουν 40% περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν κολπική μαρμαρυγή, ενώ έχουν 45% και 51% περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν υπέρταση ή διαβήτη, αντίστοιχα. Οι ερευνητές ανακάλυψαν επίσης ότι παχύσαρκοι άνθρωποι έχουν σχεδόν τις ίδιες πιθανότητες να εμφανίσουν κολπική μαρμαρυγή σε σχέση με ανθρώπους με υπέρταση ή διαβήτη.

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Ανάπτυξη - Σχεδίαση: ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ