Φάρμακα για τον διαβήτη αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας

Φάρμακα για τον διαβήτη αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας

Φάρμακα για τη μείωση της γλυκόζης σε ασθενείς με διαβήτη μπορεί ενδεχομένως να αυξήσουν τον κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας σε αυτούς, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Χαρτογραφήθηκαν τα γονίδια του διαβήτη τύπου 2

Χαρτογραφήθηκαν τα γονίδια του διαβήτη τύπου 2

Την πιο ξεκάθαρη εικόνα για τα γονίδια που εμπλέκονται στην εκδήλωση του διαβήτη τύπου 2, προσφέρει μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο «Nature». Έτσι, μπαίνει ένα τέλος στην επιστ...

Από τι κινδυνεύετε όταν η τεστοστερόνη είναι λίγη;

Από τι κινδυνεύετε όταν η τεστοστερόνη είναι λίγη;

Η τεστοστερόνη συνδέεται με την σεξουαλικότητα αλλά και το χτίσιμο των μυών. Εάν είναι ελαττωμένη μπορεί να προκαλέσει στους άνδρες αύξηση του σωματικού βάρους, μείωση της μυϊκής μ...

Υπέρταση και προδιαβήτης επικίνδυνος συνδυασμός για την καρδιά

Η υπέρταση και ο προδιαβήτης συνδυαστικά, μπορούν ενδεχομένως να βλάπτουν περισσότερο τον οργανισμό σε σχέση με καθεμία από τις παθήσεις χωριστά.

Η πρώτη έρευνα του είδους της, που εστιάζει στη σχέση μεταξύ ελαφρώς αυξημένων επιπέδων σακχάρου και υπέρτασης, ανακάλυψε ότι ο προδιαβήτης δεν αυξάνει μόνος, τον καρδιαγγειακό κίνδυνο. Ωστόσο όταν οι ερευνητές εξέτασαν τον προδιαβήτη σε συνδυασμό με την υπέρταση, ανακάλυψαν σημαντική αύξηση της έντασης της στεφανιαίας νόσου και των καρδιαγγειακών γεγονότων.

Η Dr. Jian-Jun Li, του National Center for Cardiovascular Diseases, έδωσε ένα σενάριο για να εξηγήσει πώς η συνύπαρξη των 2 παθήσεων μπορεί να κάνει πολύ χειρότερη την κατάσταση. Οι άνθρωποι θα πρέπει να παίρνουν σοβαρά τις παθήσεις. Ο προδιαβήτης και η υπέρταση επηρεάζουν την ακεραιότητα των αγγείων. Και οι 2 καταστάσεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε εγκεφαλικό επεισόδιο.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι συνδυαστικά, ο διαβήτης και η υπέρταση αυξάνουν τον καρδιαγγειακό κίνδυνο. Οι ερευνητές δήλωσαν ότι ειδική προσοχή θα πρέπει να δοθεί σε ασθενείς που έχουν και τις 2 παθήσεις.

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Ανάπτυξη - Σχεδίαση: ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ