Παχύσαρκες μητέρες και καισαρική = πενταπλάσιος κίνδυνος για υπέρβαρα παιδιά

Παχύσαρκες μητέρες και καισαρική = πενταπλάσιος κίνδυνος για υπέρβαρα παιδιά

Έρευνα ανακάλυψε ότι μωρά που γεννήθηκαν από παχύσαρκες μητέρες μέσω καισαρικής τομής μπορεί ενδεχομένως να έχουν πενταπλάσιο κίνδυνο να γίνουν υπέρβαρα έως την ηλικία των 3.

Λεπτότερη μέση: Όλα τα καλά που κάνει στην υγεία

Λεπτότερη μέση: Όλα τα καλά που κάνει στην υγεία

Μειώνει τον κίνδυνο διαβήτη και καρδιαγγειακών επεισοδίων

Το έντονο προεμμηνορυσιακό σύνδρομο μπορεί να οδηγήσει μελλοντικά σε υπέρταση

Το έντονο προεμμηνορυσιακό σύνδρομο μπορεί να οδηγήσει μελλοντικά σε υπέρταση

Γυναίκες που υποφέρουν από μέτριο έως σοβαρό προεμμηνορυσιακό σύνδρομο φαίνεται πως έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο υπέρτασης μελλοντικά, αναφέρουν ερευνητές του University of Massachuset...

Υπέρταση και προδιαβήτης επικίνδυνος συνδυασμός για την καρδιά

Η υπέρταση και ο προδιαβήτης συνδυαστικά, μπορούν ενδεχομένως να βλάπτουν περισσότερο τον οργανισμό σε σχέση με καθεμία από τις παθήσεις χωριστά.

Η πρώτη έρευνα του είδους της, που εστιάζει στη σχέση μεταξύ ελαφρώς αυξημένων επιπέδων σακχάρου και υπέρτασης, ανακάλυψε ότι ο προδιαβήτης δεν αυξάνει μόνος, τον καρδιαγγειακό κίνδυνο. Ωστόσο όταν οι ερευνητές εξέτασαν τον προδιαβήτη σε συνδυασμό με την υπέρταση, ανακάλυψαν σημαντική αύξηση της έντασης της στεφανιαίας νόσου και των καρδιαγγειακών γεγονότων.

Η Dr. Jian-Jun Li, του National Center for Cardiovascular Diseases, έδωσε ένα σενάριο για να εξηγήσει πώς η συνύπαρξη των 2 παθήσεων μπορεί να κάνει πολύ χειρότερη την κατάσταση. Οι άνθρωποι θα πρέπει να παίρνουν σοβαρά τις παθήσεις. Ο προδιαβήτης και η υπέρταση επηρεάζουν την ακεραιότητα των αγγείων. Και οι 2 καταστάσεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε εγκεφαλικό επεισόδιο.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι συνδυαστικά, ο διαβήτης και η υπέρταση αυξάνουν τον καρδιαγγειακό κίνδυνο. Οι ερευνητές δήλωσαν ότι ειδική προσοχή θα πρέπει να δοθεί σε ασθενείς που έχουν και τις 2 παθήσεις.

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Ανάπτυξη - Σχεδίαση: ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ