Τα ανδρογόνα προκαλούν φαλάκρα και καρκίνο του προστάτη

Τα ανδρογόνα προκαλούν φαλάκρα και καρκίνο του προστάτη

Κατά τα τελευταία 20 χρόνια μελέτες έχουν επανειλημμένα συνδέσει την ανδρική φαλάκρα με τον αυξημένο κίνδυνο για καρκίνο του προστάτη. Λογικό, καθώς οι ορμόνες που ονομάζονται ανδρ...

Μη αναγκαία η εκτομή στη θεραπεία του καρκίνου του θυρεοειδούς αδένα

Μη αναγκαία η εκτομή στη θεραπεία του καρκίνου του θυρεοειδούς αδένα

Αθήνα. Τη διατήρηση του θυρεοειδούς αδένα επιτάσσουν πλέον οι διεθνείς κλινικές κατευθυντήριες οδηγίες στην περίπτωση εκδήλησης νεοπλασίας, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν σ...

Ο προδιαβήτης μπορεί να βλάψει τα νεύρα περισσότερο από όσο νομίζαμε

Ο προδιαβήτης μπορεί να βλάψει τα νεύρα περισσότερο από όσο νομίζαμε

Ο προδιαβήτης μπορεί ενδεχομένως να προκαλέσει περισσότερη νευρική βλάβη από ότι πιστεύαμε, ανακοίνωσαν ερευνητές.

Υπέρταση και προδιαβήτης επικίνδυνος συνδυασμός για την καρδιά

Η υπέρταση και ο προδιαβήτης συνδυαστικά, μπορούν ενδεχομένως να βλάπτουν περισσότερο τον οργανισμό σε σχέση με καθεμία από τις παθήσεις χωριστά.

Η πρώτη έρευνα του είδους της, που εστιάζει στη σχέση μεταξύ ελαφρώς αυξημένων επιπέδων σακχάρου και υπέρτασης, ανακάλυψε ότι ο προδιαβήτης δεν αυξάνει μόνος, τον καρδιαγγειακό κίνδυνο. Ωστόσο όταν οι ερευνητές εξέτασαν τον προδιαβήτη σε συνδυασμό με την υπέρταση, ανακάλυψαν σημαντική αύξηση της έντασης της στεφανιαίας νόσου και των καρδιαγγειακών γεγονότων.

Η Dr. Jian-Jun Li, του National Center for Cardiovascular Diseases, έδωσε ένα σενάριο για να εξηγήσει πώς η συνύπαρξη των 2 παθήσεων μπορεί να κάνει πολύ χειρότερη την κατάσταση. Οι άνθρωποι θα πρέπει να παίρνουν σοβαρά τις παθήσεις. Ο προδιαβήτης και η υπέρταση επηρεάζουν την ακεραιότητα των αγγείων. Και οι 2 καταστάσεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε εγκεφαλικό επεισόδιο.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι συνδυαστικά, ο διαβήτης και η υπέρταση αυξάνουν τον καρδιαγγειακό κίνδυνο. Οι ερευνητές δήλωσαν ότι ειδική προσοχή θα πρέπει να δοθεί σε ασθενείς που έχουν και τις 2 παθήσεις.

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Ανάπτυξη - Σχεδίαση: ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ