Ο διαβήτης είναι 5 και όχι 2 ασθένειες λένε οι επιστήμονες

Ο διαβήτης είναι 5 και όχι 2 ασθένειες λένε οι επιστήμονες

O διαβήτης δεν έχει μόνο δύο διαφορετικά είδη (τύπου 1 και 2), αλλά στην πραγματικότητα πέντε, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα Σκανδιναβών επιστημόνων, οι οποίοι θεωρούν ότι...

Νέος ρόλος για την μετφορμίνη; Φάρμακο κατά του διαβήτη προλαμβάνει τον καρκίνο …

Νέος ρόλος για την μετφορμίνη; Φάρμακο κατά του διαβήτη προλαμβάνει τον καρκίνο του μαστού

  Μια νέα έρευνα έρχεται να ενισχύσει τις ελπίδες των επιστημόνων ότι η μετφορμίνη, ένα φθηνό και σχετικά ασφαλές αντι-διαβητικό φάρμακο, μπορεί να έχει αντικαρκινικές ιδιότη...

Εντοπίστηκε πρωτεΐνη που βοηθά στη διάσπαση του λίπους

Εντοπίστηκε πρωτεΐνη που βοηθά στη διάσπαση του λίπους

Ερευνητές ανακάλυψαν ότι μια πρωτεΐνη που συχνά βρίσκεται σε σταγονίδια λίπους εντός των κυττάρων μπορεί να συμβάλλει σε πιο αποτελεσματική και υγιεινή διάσπαση του λίπους.

Η άσκηση μειώνει τη φλεγμονή που συνδέεται με την παχυσαρκία

Το ποδήλατο ή άλλη τακτική άσκηση μπορεί ενδεχομένως να μειώσουν τη βλαβερή φλεγμονή σε παχύσαρκους ανθρώπους, αναφέρει νέα έρευνα.

Η άσκηση περιορίζει τη φλεγμονή, αλλάζοντας τα χαρακτηριστικά στο αίμα, σύμφωνα με τον ερευνητή Dr. Michael De Lisio, του University of Ottawa. Η χρόνια φλεγμονή βρίσκεται πίσω από πολλά από τα προβλήματα υγείας που συνδέονται με τη φλεγμονή, όπως καρδιοπάθεια και διαβήτη 2. Αν και η φλεγμονή είναι η φυσιολογική αντίδραση του οργανισμού στη βλάβη, μπορεί να γίνει μακροχρόνια σε κάποιον παχύσαρκο. Στη συνέχεια μπορεί να προκαλέσει βλάβη στον υγιή ιστό.

Η έρευνα περιέλαβε νέους παχύσαρκους ανθρώπους που κατά τα άλλα ήταν υγιείς. Οι συμμετέχοντες έλαβαν μέρος σε πρόγραμμα άσκησης 6 εβδομάδων, που περιλάμβανε 3 φορές την εβδομάδα ποδήλατο ή διάδρομο, διάρκειας μιας ώρας. Στην έναρξη και στο τέλος της έρευνας ελήφθησαν δείγματα αίματος από τους συμμετέχοντες. Τα δείγματα έδειξαν ότι μετά από τακτική άσκηση 6 εβδομάδων υπήρχε μείωση των βλαστικών κυττάρων που δημιουργούν αιμοσφαίρια υπεύθυνα για τη φλεγμονή.

Επόμενο βήμα, δήλωσαν ερευνητές, είναι να διαπιστωθεί αν αυτές οι αλλαγές στο αίμα βελτιώνουν τη λειτουργία των μυών και του λίπους που εμπλέκονται στην κατανάλωση ενέργειας και στην αποθήκευση στους παχύσαρκους. Άλλη ερώτηση είναι αν η άσκηση έχει την ίδια επίδραση στο αίμα σε ανθρώπους με άλλες χρόνιες παθήσεις που συνδέονται με αυξημένη φλεγμονή.

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Ανάπτυξη - Σχεδίαση: ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ