Διαβητικός, καπνιστής και υπερτασικός θα μπορούσε να πάθει άνοια

Διαβητικός, καπνιστής και υπερτασικός θα μπορούσε να πάθει άνοια

Ακόμα και σε μεγάλη ηλικία η διακοπή του καπνίσματος, η ρύθμιση του διαβήτη και της πίεσης συμβάλουν θετικά στην πρόληψη της νόσου. Ο κίνδυνος εμφάνισης άνοιας μπορεί να τροποποιηθ...

Η ντοπαμίνη αυξάνει τη σεξουαλική επιθυμία των ηλικιωμένων

Η ντοπαμίνη αυξάνει τη σεξουαλική επιθυμία των ηλικιωμένων

Τα υψηλά επίπεδα της ντοπαμίνης στον εγκέφαλο μπορεί να βοηθήσουν στην αύξηση της σεξουαλικής επιθυμίας των ηλικιωμένων ανδρών.

Δοκιμάζεται ανοσοθεραπεία κατά του διαβήτη τύπου 1

Δοκιμάζεται ανοσοθεραπεία κατά του διαβήτη τύπου 1

Η πρώτη δοκιμή καινοτόμου μεθόδου επανεκπαίδευσης του ανοσοποιητικού συστήματος και επιβράδυνσης της εξέλιξης του διαβήτη τύπου 1 φάνηκε ασφαλής σε δοκιμή.

Η έναρξη διαβήτη μετά τα 50 θα μπορούσε να είναι πρώιμο σημάδι καρκίνου στο πάγκρεας

Η πρόσφατη έναρξη διαβήτη τύπου 2 σε μεγαλύτερους ενήλικες μπορεί ενδεχομένως να είναι πρώιμο σημάδι καρκίνου στο πάγκρεας, αναφέρει νέα έρευνα του University of Southern California στο Λος Αντζελες.

Παλαιότερες έρευνες είχαν συνδέσει τον διαβήτη με υψηλότερο κίνδυνο καρκίνου στο πάγκρεας. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η πρόσφατη εμφάνιση διαβήτη σε Αφροαμερικανούς και Λατίνους συνδεόταν με υπερδιπλάσιο κίνδυνο καρκίνου στο πάγκρεας σε σύγκριση με όσους είχαν από καιρό διαβήτη.

Οι περισσότεροι συμμετέχοντες που είχαν διαβήτη και ανέπτυξαν καρκίνο στο πάγκρεας διαγνώστηκαν με διαβήτη λιγότερο από 3 χρόνια πριν τη διάγνωση καρκίνου.

Οι ερευνητές εντόπισαν σε στοιχεία νέες διαγνώσεις διαβήτη, μεταξύ 1993 και 2013. Κατά τη διάρκεια 14 ετών, 408 άνθρωποι (32,3 %) εμφάνισαν καρκίνο στο πάγκρεας. Από αυτούς που είχαν διαβήτη, το 52,3% των ασθενών με καρκίνο στο πάγκρεας είχε διαγνωστεί με διαβήτη τους προηγούμενους 36 μήνες.

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Ανάπτυξη - Σχεδίαση: ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ