Ενα βήμα πιο κοντά στο ανδρικό αντισυλληπτικό

Ενα βήμα πιο κοντά στο ανδρικό αντισυλληπτικό

Λονδίνο. Βρετανοί ερευνητές έκαναν ένα σημαντικό βήμα προς την ανάπτυξη ενός ανδρικού αντισυλληπτικού χαπιού το οποίο αναμένεται να αλλάξει τη σεξουαλική ζωή εκατομμυρίων ζευγαριών...

Εντοπίστηκε πρωτεΐνη που βοηθά στη διάσπαση του λίπους

Εντοπίστηκε πρωτεΐνη που βοηθά στη διάσπαση του λίπους

Ερευνητές ανακάλυψαν ότι μια πρωτεΐνη που συχνά βρίσκεται σε σταγονίδια λίπους εντός των κυττάρων μπορεί να συμβάλλει σε πιο αποτελεσματική και υγιεινή διάσπαση του λίπους.

Κίνδυνο επιπλοκών ενέχει η επέμβαση κήλης σε παχύσαρκα ή ελλιποβαρή άτομα

Σοβαρό κίνδυνο επιπλοκών, σύμφωνα με τους επιστήμονες, αντιμετωπίζουν όχι μόνο οι παχύσαρκοι, αλλά και οι ελλιποβαρείς ασθενείς οι οποίοι υποβάλλονται σε αποκατάσταση κοιλιoκήλης, ...

Η έναρξη διαβήτη μετά τα 50 θα μπορούσε να είναι πρώιμο σημάδι καρκίνου στο πάγκρεας

Η πρόσφατη έναρξη διαβήτη τύπου 2 σε μεγαλύτερους ενήλικες μπορεί ενδεχομένως να είναι πρώιμο σημάδι καρκίνου στο πάγκρεας, αναφέρει νέα έρευνα του University of Southern California στο Λος Αντζελες.

Παλαιότερες έρευνες είχαν συνδέσει τον διαβήτη με υψηλότερο κίνδυνο καρκίνου στο πάγκρεας. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η πρόσφατη εμφάνιση διαβήτη σε Αφροαμερικανούς και Λατίνους συνδεόταν με υπερδιπλάσιο κίνδυνο καρκίνου στο πάγκρεας σε σύγκριση με όσους είχαν από καιρό διαβήτη.

Οι περισσότεροι συμμετέχοντες που είχαν διαβήτη και ανέπτυξαν καρκίνο στο πάγκρεας διαγνώστηκαν με διαβήτη λιγότερο από 3 χρόνια πριν τη διάγνωση καρκίνου.

Οι ερευνητές εντόπισαν σε στοιχεία νέες διαγνώσεις διαβήτη, μεταξύ 1993 και 2013. Κατά τη διάρκεια 14 ετών, 408 άνθρωποι (32,3 %) εμφάνισαν καρκίνο στο πάγκρεας. Από αυτούς που είχαν διαβήτη, το 52,3% των ασθενών με καρκίνο στο πάγκρεας είχε διαγνωστεί με διαβήτη τους προηγούμενους 36 μήνες.

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Ανάπτυξη - Σχεδίαση: ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ