Μη αναγκαία η εκτομή στη θεραπεία του καρκίνου του θυρεοειδούς αδένα

Μη αναγκαία η εκτομή στη θεραπεία του καρκίνου του θυρεοειδούς αδένα

Αθήνα. Τη διατήρηση του θυρεοειδούς αδένα επιτάσσουν πλέον οι διεθνείς κλινικές κατευθυντήριες οδηγίες στην περίπτωση εκδήλησης νεοπλασίας, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν σ...

Ένα βήμα πιο κοντά στο χάπι κατά της παχυσαρκίας

Ένα βήμα πιο κοντά στο χάπι κατά της παχυσαρκίας

Με την ανακάλυψη 2 γονιδίων που οδηγούν σε παχυσαρκία, ομάδα ερευνητών πιστεύει ότι βρισκόμαστε ένα βήμα πιο κοντά στην ανάπτυξη χαπιού που θα την καταπολεμά.

Συνδέεται η τεστοστερόνη με τον καρκίνο του προστάτη;

Συνδέεται η τεστοστερόνη με τον καρκίνο του προστάτη;

Οι άνδρες με ασυνήθιστα χαμηλές ποσότητες τεστοστερόνης στο αίμα τους είναι περίπου 20% λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν καρκίνο του προστάτη, σύμφωνα με νέα έρευνα που παρουσιάστηκε ...

Η έναρξη διαβήτη μετά τα 50 θα μπορούσε να είναι πρώιμο σημάδι καρκίνου στο πάγκρεας

Η πρόσφατη έναρξη διαβήτη τύπου 2 σε μεγαλύτερους ενήλικες μπορεί ενδεχομένως να είναι πρώιμο σημάδι καρκίνου στο πάγκρεας, αναφέρει νέα έρευνα του University of Southern California στο Λος Αντζελες.

Παλαιότερες έρευνες είχαν συνδέσει τον διαβήτη με υψηλότερο κίνδυνο καρκίνου στο πάγκρεας. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η πρόσφατη εμφάνιση διαβήτη σε Αφροαμερικανούς και Λατίνους συνδεόταν με υπερδιπλάσιο κίνδυνο καρκίνου στο πάγκρεας σε σύγκριση με όσους είχαν από καιρό διαβήτη.

Οι περισσότεροι συμμετέχοντες που είχαν διαβήτη και ανέπτυξαν καρκίνο στο πάγκρεας διαγνώστηκαν με διαβήτη λιγότερο από 3 χρόνια πριν τη διάγνωση καρκίνου.

Οι ερευνητές εντόπισαν σε στοιχεία νέες διαγνώσεις διαβήτη, μεταξύ 1993 και 2013. Κατά τη διάρκεια 14 ετών, 408 άνθρωποι (32,3 %) εμφάνισαν καρκίνο στο πάγκρεας. Από αυτούς που είχαν διαβήτη, το 52,3% των ασθενών με καρκίνο στο πάγκρεας είχε διαγνωστεί με διαβήτη τους προηγούμενους 36 μήνες.

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Ανάπτυξη - Σχεδίαση: ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ