Διαβήτης: Εξέταση με συσκευή μικροκυμάτων αντικαθιστά την ανάγκη για τρύπημα του…

Διαβήτης: Εξέταση με συσκευή μικροκυμάτων αντικαθιστά την ανάγκη για τρύπημα του δαχτύλου

Ερευνητές στην Ουαλία αναπτύσσουν συσκευή ελέγχου των επιπέδων της γλυκόζης, που θα επιτρέπει πιο συνεχή παρακολούθηση και που θα καταργεί την ανάγκη να τρυπά κάποιος το δάχτυλό το...

Το λίπος στην κοιλιά πιο σημαντικό από τα κιλά για τις ηλικιωμένες γυναίκες

Το λίπος στην κοιλιά πιο σημαντικό από τα κιλά για τις ηλικιωμένες γυναίκες

Αμερικανοί επιστήμονες παρακολούθησαν για 11 χρόνια χιλιάδες μετεμμηνοπαυσικές γυναίκες, διαπιστώνοντας ότι στις ηλικίες άνω των 70 ετών όσες ήταν υπέρβαρες ή λίγο παχύσαρκες δεν ε...

Υψηλά επίπεδα σεροτονίνης προκαλούν κοινωνική φοβία

Υψηλά επίπεδα σεροτονίνης προκαλούν κοινωνική φοβία

Τα επίπεδα σεροτονίνης είναι πολύ υψηλά στον εγκέφαλο ανθρώπων με κοινωνική φοβία, και όχι πολύ χαμηλά, όπως πιστεύαμε μέχρι τώρα, αναφέρει νέα έρευνα.  

Άσκηση εναντίον γονιδίων παχυσαρκίας

Ηλικιωμένες που φέρουν γονίδια που τις καθιστούν ευάλωτες στην παχυσαρκία μπορούν ενδεχομένως να αναθαρρήσουν από νέα ευρήματα που υποδεικνύουν ότι η άσκηση μπορεί να υπερκεράσει αυτόν τον κίνδυνο.

Οι ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία 8.200 γυναικών, ηλικίας 70 έως 79 ετών, ευρωπαϊκής καταγωγής και ανακάλυψαν ότι γενετικές επιδράσεις στον ΔΜΣ ήταν ισχυρότερες σε αδρανείς γυναίκες και πιο αδύναμες σε όσες είχαν υψηλά επίπεδα φυσικής δραστηριότητας.

Η Heather Ochs-Balcom, του University at Buffalo, στη Νέα Υόρκη, δήλωσε ότι το μήνυμα της έρευνας είναι ότι ο γενετικός κίνδυνος για την παχυσαρκία δεν είναι εντελώς ντετερμινιστικός. Οι επιλογές που κάνουμε στη ζωή μας παίζουν μεγάλο ρόλο στην υγεία μας, πρόσθεσε. Η Ochs-Balcom, εξήγησε ότι η έρευνα υποδεικνύει ότι σε μεγάλη ηλικία μπορούμε να ξεπεράσουμε το πεπρωμένο μας για την παχυσαρκία μέσω της άσκησης.

Όπως εξήγησε, για τους ηλικιωμένους  η άσκηση είναι σημαντική για την πρόληψη της μυϊκής απώλειας, που βοηθά στη μείωση του κινδύνου πτώσεων. Επίσης υπάρχουν πολλά άλλα οφέλη στους ηλικιωμένους.

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Ανάπτυξη - Σχεδίαση: ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ