Η πρόωρη έναρξη της έμμηνης ρύσης μπορεί να αυξάνει τον μελλοντικό κίνδυνο παχυσ…

Η πρόωρη έναρξη της έμμηνης ρύσης μπορεί να αυξάνει τον μελλοντικό κίνδυνο παχυσαρκίας

Γυναίκες που μπήκαν στην εφηβεία νωρίς, είναι πιο πιθανό να είναι υπέρβαρες, αναφέρει νέα έρευνα.

Πώς η γκρινιάρα σύζυγος βοηθά στην πρόληψη ή τον έλεγχο του διαβήτη

Πώς η γκρινιάρα σύζυγος βοηθά στην πρόληψη ή τον έλεγχο του διαβήτη

Μίσιγκαν. Μπορεί η γκρίνια να «σκοτώνει» τον έγγαμο βίο, ωστόσο αμερικανοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι μπορεί να αποδειχθεί ο καλύτερος προστάτης των ανδρών στην πρόληψη ή τον έλεγχ...

Το πάχος αποτελεί το μεγαλύτερο κίνδυνο για την εμφάνιση καρκίνου του μαστού

Το πάχος αποτελεί το μεγαλύτερο κίνδυνο για την εμφάνιση καρκίνου του μαστού

Η αύξηση του βάρους συνδέεται με τον καρκίνο του μαστού, σύμφωνα με μελέτη επιστημόνων στο Σιάτλ, τα συμπεράσματα της οποίας δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό έντυπο «JAMA Oncology».

Το διοξείδιο του άνθρακα μειώνει το κοιλιακό λίπος

Τυχαιοποιημένη ελεγχόμενη μελέτη, η πρώτη στο είδος της, δείχνει ότι οι ενέσεις διοξειδίου του άνθρακα μειώνουν το κοιλιακό λίπος, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό έντυπο Journal of the American Academy of Dermatology.

Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής Feinberg του Πανεπιστημίου Northwestern υποστηρίζουν ότι η νέα αυτή θεραπευτική τακτική μπορεί να είναι αποτελεσματική κατά της μείωσης του λίπους, καθώς είναι ασφαλής, οικονομικά προσιτή και μη επεμβατική. Επί του παρόντος, μη επεμβατικές τεχνικές, όπως η κρυολιπόλυση, οι υψηλής συχνότητας υπέρηχοι, οι ραδιοσυχνότητες, η χημική λιπόλυση και το λέιζερ, εφαρμόζονται ως μέθοδοι μείωσης του τοπικού πάχους.

Αν και στην περίπτωση των ενέσεων διοξειδίου του άνθρακα ο μηχανισμός δράσης ως προς τη μείωση του λίπους δεν είναι πλήρως κατανοητός, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι προκαλεί αλλαγές στην μικροκυκλοφορία και έτσι καταστρέφονται τα λιποκύτταρα. Στο πλαίσιο της παρούσας μελέτης, 16 ενήλικοι που δεν ήταν υπέρβαροι με τυχαία επιλογή υποβλήθηκαν σε εβδομαδιαία ενέσιμη χορήγηση αερίου διοξειδίου του άνθρακα στη μια πλευρά της κοιλιακής χώρας και στην άλλη πλευρά σε εικονική θεραπεία επίσης μια φορά την εβδομάδα, για πέντε εβδομάδες.

Με υπερήχους οι επιστήμονες παρακολουθούσαν τη μείωση του λίπους μετά από τις πέντε εβδομάδες. Να σημειωθεί ότι το σωματικό βάρος των εθελοντών δεν μεταβλήθηκε κατά τη διάρκεια της μελέτης. Το θεραπευτικό αποτέλεσμα δεν διατηρήθηκε έπειτα από έξι μήνες γεγονός που σημαίνει ότι η θεραπεία προκαλούσε ένα προσωπικό μεταβολικό γεγονός που με τη σειρά του μείωνε το μέγεθος των λιποκυττάρων χωρίς όμως να προκαλείται κυτταρικός θάνατος.

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Ανάπτυξη - Σχεδίαση: ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ