Αντιμετωπίστε την εμμηνόπαυση με τη βοήθεια των λέιζερ

Αντιμετωπίστε την εμμηνόπαυση με τη βοήθεια των λέιζερ

Μια νέα τεχνική ονομαζόμενη (vaginal erbium laser therapy) δοκιμάστηκε από τους επιστήμονες του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Πίζας στην Ιταλία αναφορικά με την αντιμετώπιση των ...

Η τεστοστερόνη προστατεύει από την πολλαπλή σκλήρυνση;

Η τεστοστερόνη προστατεύει από την πολλαπλή σκλήρυνση;

Υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης στους άντρες μπορεί ενδεχομένως να συμβάλλουν στην προστασία τους από την εμφάνιση πολλαπλής σκλήρυνσης και άλλων αυτοάνοσων νόσων, αναφέρουν ερευνη...

Ο διαβήτης τύπου 2 συνδέεται με βλάβη στην ακοή

Ο διαβήτης τύπου 2 συνδέεται με βλάβη στην ακοή

Ο διαβήτης τύπου 2 μπορεί ενδεχομένως να αυξήσει τον κίνδυνο απώλειας ακοής, δήλωσαν ερευνητές, που συνιστούν εξετάσεις ακοής για ασθενείς με τη νόσο.

Η διάγνωση του διαβήτη αφυπνίζει όλη την οικογένεια

Όταν κάποιο μέλος της οικογένειας διαγιγνώσκεται με διαβήτη, και τα άλλα μέλη είναι πιθανότερο να υιοθετήσουν έναν υγιεινότερο τρόπο ζωής σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Annals of Family Medicine.

Η μελέτη του συστήματος υγείας Kaiser Permanente στη Βόρεια Καλιφόρνια λέει εν ολίγοις ότι οι σύντροφοι των νεοδιαγνωσμένων ασθενών με διαβήτη έχουν 50% περισσότερες πιθανότητες να συμμετάσχουν στην προσπάθεια απώλειας βάρους και 25% να προσπαθήσουν να διακόψουν το κάπνισμα. Επίσης, είναι πιθανότερο να υποβληθούν σε έλεγχο σακχάρου, αρτηριακής πίεσης και χοληστερόλης και να κάνουν αντιγριπικό εμβόλιο, συγκριτικά πάντα με άτομα των οποίων οι σύντροφοι δεν έχουν διαγνωστεί με διαβήτη.

Οι ερευνητές μελέτησαν στοιχεία για σχεδόν 181.000 ζευγάρια που ήταν εγγεγραμμένα στο Kaiser Permanente συγκρίνοντας αυτά στα οποία ο σύντροφος μόλις είχε διαγνωστεί με διαβήτη με αυτά χωρίς ανάλογη διάγνωση. Η μελέτη δεν ανέλυσε τους λόγους που η διάγνωση διαβήτη στον έναν σύντροφο μπορεί να συντελέσει σε υγιεινές αλλαγές στον άλλον. Αλλά η συγγραφέας της μελέτης Τζούλι Σμιτντιελ εικάζει ότι η ενημέρωση για τη νόσο, τις αλλαγές στον τρόπο ζωής του που πρέπει να κάνει ο ασθενής και η διαχείριση του σωματικού βάρους, «έχουν θετική επίδραση τελικά και τους δύο».

Εξάλλου βασική παράμετρος για τη διαχείριση του διαβήτη είναι η αλλαγή του τρόπου ζωής, παράλληλα με την φαρμακευτική αγωγή. Συνήθως οι πάσχοντες ενθαρρύνονται να βελτιώσουν τη διατροφή τους, να αυξήσουν τα επίπεδα σωματικής άσκησης και να διακόψουν το κάπνισμα. Οι σύζυγοι και τα παιδιά των ασθενών ενδεχομένως επίσης να κινδυνεύουν να εκδηλώσουν τη νόσο λόγω γενετικής προδιάθεσης αλλά και όμοιων συνηθειών. «Σε κάθε περίπτωση η διάγνωση του διαβήτη είναι κάτι που αφυπνίζει όλη την οικογένεια», λέει η ερευνήτρια.

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Ανάπτυξη - Σχεδίαση: ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ