Ένοχη για καρκίνο του προστάτη η κοιλιακή παχυσαρκία

Ένοχη για καρκίνο του προστάτη η κοιλιακή παχυσαρκία

Γκέτεμποργκ. Ο υψηλός Δείκτης Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) και ιδίως η συσσώρευση λίπος γύρω από τη μέση σχετίζονται με αυξημένο κίνδυνο επιθετικού καρκίνου στον προστάτη, σύμφωνα με βρεταν...

Το τέλος της εφηβείας και η ανάπτυξη των οστών

Το τέλος της εφηβείας και η ανάπτυξη των οστών

Το τέλος των εφηβικών ετών είναι μια σημαντική περίοδος για την απόκτηση οστικής μάζας, ακόμα και εάν ένας έφηβος έχει αγγίξει το ενήλικο ύψος του.

Παιδική παχυσαρκία προκαλεί το μητρικό κάπνισμα κατά την κύηση

Παιδική παχυσαρκία προκαλεί το μητρικό κάπνισμα κατά την κύηση

Νέα Υόρκη. Οι γυναίκες που καπνίζουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και είναι υπέρβαρες στα πρώιμα στάδιά της, είναι πιθανότερο να αποκτήσουν παιδιά που θα εξελιχθούν σε παχύσαρκ...

Οστεοπόρωση και αυξημένος κίνδυνος για άνοια

Αρκετές έρευνες υπέδειξαν ότι η οστεοπόρωση συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο νοητικών αλλαγών και απώλειας μνήμης.

Ερευνητές του Epidemiology Team of IQVIA, στη Φρανκφούρτη, έκαναν έρευνα εστιάζοντας σε πιθανές σχέσεις μεταξύ οστεοπόρωσης και νοητικής εξασθένησης. Ανέλυσαν στοιχεία από σχεδόν 60.000 συμμετέχοντες (29.983 με οστεοπόρωση και  29.983 χωρίς) που παρακολουθήθηκαν για μέχρι 20 χρόνια.

Στο τέλος της παρακολούθησης, ποσοστό 20,5% των γυναικών και 22% των αντρών με την πάθηση είχαν διαγνωστεί με άνοια, ενώ το 16.4% των γυναικών και το 14,9% των αντρών με οστεοπόρωση διαγνώστηκαν με άνοια. Η οστεοπόρωση συνδέθηκε με υψηλότερο κίνδυνο άνοιας κατά 1,2 φορές στις γυναίκες και κατά 1,3 φορές στους άντρες.

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Ανάπτυξη - Σχεδίαση: ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ