Πώς αυξάνει η παχυσαρκία τον κίνδυνο άσθματος

Πώς αυξάνει η παχυσαρκία τον κίνδυνο άσθματος

Η παχυσαρκία είναι γνωστός παράγοντας κινδύνου για άσθμα και οι δυο παθήσεις συχνά συνυπάρχουν.

Ελέγχετε πάντα το σάκχαρό σας Ο διαβήτης τετραπλασιάζει τον κίνδυνο συγγενών ανω…

Ελέγχετε πάντα το σάκχαρό σας Ο διαβήτης τετραπλασιάζει τον κίνδυνο συγγενών ανωμαλιών

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο Ο κίνδυνος εκ γενετής ανωμαλιών τετραπλασιάζεται αν η εγκυμονούσα μητέρα πάσχει από διαβήτη, σύμφωνα με βρετανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικ...

Οι διαταραχές ύπνου στις γυναίκες συνδέονται με αύξηση του κινδύνου για διαβήτη …

Οι διαταραχές ύπνου στις γυναίκες συνδέονται με αύξηση του κινδύνου για διαβήτη τύπου 2

Νέα έρευνα υποδεικνύει ότι όταν μια γυναίκα δεν κοιμάται καλά αυξάνεται ο κίνδυνος διαβήτη τύπου 2.

Η υψηλή χοληστερόλη LDL αυξάνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας ακόμα και σε ‘’υγιείς’’ ανθρώπους

Ακόμα και χωρίς επιπλέον παράγοντες κινδύνου, νέοι ενήλικες έχουν αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου αν τα επίπεδα χοληστερόλης LDL που έχουν, είναι υψηλά, σύμφωνα με έρευνα παρατήρησης  από την American Heart Association (AHA).

Στόχος της έρευνας ήταν να εξεταστεί η σχέση μεταξύ LDL και καρδιακού κινδύνου, ώστε να διαπιστωθεί αν άνθρωποι που εθεωρείτο ότι έχουν χαμηλό δεκαετή κίνδυνο καρδιακών προβλημάτων θα πρέπει να λάβουν μέτρα για να μειώσουν τα επίπεδα χοληστερόλης LDL με αλλαγές στον τρόπο ζωής ή/και φάρμακα, νωρίτερα. Η έρευνα αφορούσε στοιχεία 36.375 ενηλίκων χωρίς διαβήτη ή καρδιακή νόσο, που συμμετείχαν στο Cooper Center Longitudinal Study και παρακολουθήθηκαν για 27 χρόνια.

Ερευνητές ανακάλυψαν ότι σε σύγκριση με αυτούς που είχαν επίπεδα LDL κάτω του 100 mg/dL, άνθρωποι με επίπεδα μεταξύ 100 και 159 mg/dL είχαν 30% έως 40% υψηλότερο κίνδυνο καρδιοπάθειας και όσοι είχαν επίπεδα άνω των 160 mg/dL, ο κίνδυνος ήταν 70% έως 90% υψηλότερος. Κατά τη διάρκεια της έρευνας πέθαναν 1.684 συμμετέχοντες από καρδιακή νόσο και εγκεφαλικό επεισόδιο.

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Ανάπτυξη - Σχεδίαση: ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ