Πώς επηρεάζει η ομάδα αίματος την εκδήλωση διαβήτη;

Πώς επηρεάζει η ομάδα αίματος την εκδήλωση διαβήτη;

Από την ομάδα αίματος εξαρτάται ο ατομικός κίνδυνος να εκδηλώσουμε διαβήτη τύπου ΙΙ, σύμφωνα με γαλλική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Diabetologia.

Διαβήτης: Φόβοι ότι μπορεί να είναι μεταδοτικός

Διαβήτης: Φόβοι ότι μπορεί να είναι μεταδοτικός

Για πρώτη φορά οι επιστήμονες έχουν υποψίες, μετά από πειράματα σε ζώα, ότι ο διαβήτης μπορεί να μεταδοθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο με τρόπο παρόμοιο με τη νόσο των τρελών αγελάδων.

Εμμηνόπαυση: Συμπτώματα και πληροφορίες που ίσως δεν γνωρίζατε

Εμμηνόπαυση: Συμπτώματα και πληροφορίες που ίσως δεν γνωρίζατε

Η εμμηνόπαυση σηματοδοτεί την μετάβαση μιας γυναίκας από την παραγωγική, στη μη παραγωγική ηλικία και αποτελεί ορόσημο στη ζωή της. Έχετε σίγουρα ήδη ακούσει ή διαβάσει πολλά για τ...

Η υψηλή χοληστερόλη LDL αυξάνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας ακόμα και σε ‘’υγιείς’’ ανθρώπους

Ακόμα και χωρίς επιπλέον παράγοντες κινδύνου, νέοι ενήλικες έχουν αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου αν τα επίπεδα χοληστερόλης LDL που έχουν, είναι υψηλά, σύμφωνα με έρευνα παρατήρησης  από την American Heart Association (AHA).

Στόχος της έρευνας ήταν να εξεταστεί η σχέση μεταξύ LDL και καρδιακού κινδύνου, ώστε να διαπιστωθεί αν άνθρωποι που εθεωρείτο ότι έχουν χαμηλό δεκαετή κίνδυνο καρδιακών προβλημάτων θα πρέπει να λάβουν μέτρα για να μειώσουν τα επίπεδα χοληστερόλης LDL με αλλαγές στον τρόπο ζωής ή/και φάρμακα, νωρίτερα. Η έρευνα αφορούσε στοιχεία 36.375 ενηλίκων χωρίς διαβήτη ή καρδιακή νόσο, που συμμετείχαν στο Cooper Center Longitudinal Study και παρακολουθήθηκαν για 27 χρόνια.

Ερευνητές ανακάλυψαν ότι σε σύγκριση με αυτούς που είχαν επίπεδα LDL κάτω του 100 mg/dL, άνθρωποι με επίπεδα μεταξύ 100 και 159 mg/dL είχαν 30% έως 40% υψηλότερο κίνδυνο καρδιοπάθειας και όσοι είχαν επίπεδα άνω των 160 mg/dL, ο κίνδυνος ήταν 70% έως 90% υψηλότερος. Κατά τη διάρκεια της έρευνας πέθαναν 1.684 συμμετέχοντες από καρδιακή νόσο και εγκεφαλικό επεισόδιο.

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Ανάπτυξη - Σχεδίαση: ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ