Τα σταθερά επίπεδα κορτιζόλης συνδέονται με σοβαρά προβλήματα υγείας

Τα σταθερά επίπεδα κορτιζόλης συνδέονται με σοβαρά προβλήματα υγείας

Τα σταθερά επίπεδα κορτιζόλης την ημέρα συνδέονται με σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως φλεγμονή, παχυσαρκία και καρκίνο, σύμφωνα με ερευνητές.

Τα παιδιά των γυναικών με διαβήτη τύπου 1 είναι επιρρεπή σε αυξημένο σωματικό βά…

Τα παιδιά των γυναικών με διαβήτη τύπου 1 είναι επιρρεπή σε αυξημένο σωματικό βάρος

Η ανάλυση δύο κλινικών μελετών στη Diabetologia κατέδειξε ότι τα παιδιά κατά την παιδική και εφηβική ηλικία είναι περισσότερο από δύο φορές πιο πιθανό να είναι υπέρβαρα σε σχέση με...

Οι θηλυκές ορμόνες και η επιδημία της παχυσαρκίας

Οι θηλυκές ορμόνες και η επιδημία της παχυσαρκίας

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Αδελαΐδας βρήκαν πως οι διαταραχές των θηλυκών ορμονών στους άνδρες της δύσης, ενδέχεται να συμβάλουν στα υψηλά επίπεδα της ανδρικής παχυσαρκίας. ...

Σχέση Διαβήτη και Καρκίνου του Παγκρέατος

Η ξαφνική και αναίτια εμφάνιση του διαβήτη μπορεί να κρύβει ένα σοβαρό πρόβλημα στο πάγκρεας και γι αυτό το λόγο οι ασθενείς θα πρέπει να υποβάλλονται σε μία πολύ συγκεκριμένη και ειδική εξέταση.

 

Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες που συνεχίζονται και τα πρώτα  τους  αποτελέσματα παρουσιάστηκαν σε συνέδριο, άμεση σχέση με τον καρκίνο του παγκρέατος φαίνεται να έχει η αναίτια  και ξαφνική εμφάνιση του Σακχαρώδη Διαβήτη! Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα των μελετών, τα καρκινικά κύτταρα του παγκρέατος παράγουν την ουσία Adrenomedullin, η οποία προκαλεί στον ασθενή Σακχαρώδη Διαβήτη ένα με δύο χρόνια πριν ακόμη διαγνωστεί ο καρκίνος!

Η επιστημονική αυτή ανακάλυψη κάνει τους επιστήμονες να αισιοδοξούν πως η ολοκλήρωση των ερευνών θα τους φέρει πιο κοντά στην πρώιμη διάγνωση του καρκίνου του παγκρέατος.Έχει παρατηρηθεί ότι την στιγμή της διάγνωσης του παγκρεατικού καρκίνου, περίπου το 50% των ασθενών έχουν ήδη σακχαρώδη διαβήτη, ενώ το 80% εμφάνισαν αυξημένο σάκχαρο. Επίσης, συνεχίζει έχει παρατηρηθεί ότι άνθρωποι που ξαφνικά εμφάνισαν αυξημένο σάκχαρο, χωρίς να έχουν πάρει συγχρόνως περισσότερο βάρος, έχουν 8 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να εμφανίσουν  καρκίνο του παγκρέατος. Τα δεδομένα αυτά αποδεικνύουν μία πολύ ιδιαίτερη σχέση μεταξύ Σακχαρώδη Διαβήτη και καρκίνου του παγκρέατος».

Κάθε άνθρωπος, ο οποίος δεν έχει πάρει βάρος και ξαφνικά εμφανίζει Σακχαρώδη Διαβήτη, θα πρέπει να υποβάλλεται σε μία απολύτως ειδική συγκεκριμένη εξέταση για την ανεύρεση πιθανού αρχόμενου όγκου στο πάγκρεας. Επίσης, τα δεδομένα της εξέτασης αυτής μπορούν να βοηθήσουν τις συνεχιζόμενες επιστημονικές μελέτες, που έχουν ως βασικό στόχο μέσα στα αμέσως επόμενα χρόνια να προσδιορίσουν τα αυξημένα επίπεδα της  Adrenomedullin σε ασθενείς με πρωτοεμφανιζόμενο Σακχαρώδη Διαβήτη.

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Ανάπτυξη - Σχεδίαση: ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ