Ένα βήμα πιο κοντά στο χάπι κατά της παχυσαρκίας

Ένα βήμα πιο κοντά στο χάπι κατά της παχυσαρκίας

Με την ανακάλυψη 2 γονιδίων που οδηγούν σε παχυσαρκία, ομάδα ερευνητών πιστεύει ότι βρισκόμαστε ένα βήμα πιο κοντά στην ανάπτυξη χαπιού που θα την καταπολεμά.

Ανακαλύφθηκε μηχανισμός που οδηγεί σε οστική απώλεια

Ανακαλύφθηκε μηχανισμός που οδηγεί σε οστική απώλεια

Ερευνητές εντόπισαν μηχανισμό που οδηγεί σε οστική απώλεια σε ηλικιωμένους-εξέλιξη που ενδεχομένως θα μπορούσε να συμβάλλει στην ανάπτυξη αγωγών για την καταπολέμηση της κατάστασης...

Χαμηλότερα επίπεδα βιταμίνης D συνδέονται με περισσότερο λίπος στην κοιλιά

Χαμηλότερα επίπεδα βιταμίνης D συνδέονται με περισσότερο λίπος στην κοιλιά

Παχύσαρκοι άνθρωποι με υπερβάλλον λίπος γύρω από τη μέση αντιμετωπίζουν κίνδυνο έλλειψης βιταμίνης D, αναφέρει νέα έρευνα.

Ο οργανισμός μας μπορεί να αυτοϊάται από τον διαβήτη στο μέλλον

Σε συνεργασία με άλλους ερευνητές, επιστήμονες του University of Bergen, ανακάλυψαν ότι κύτταρα στο πάγκρεας που παράγουν γλυκαγόνη μπορούν να αλλάξουν ταυτότητα και να προσαρμοστούν ώστε να κάνουν τη δουλειά των γειτονικών κυττάρων ινσουλίνης που απουσιάζουν ή έχουν υποστεί βλάβη.

 

Η Luiza Ghila του University of Bergen, δήλωσε ότι πιθανόν αντιμετωπίζουμε την αρχή μιας εντελώς νέας μορφής αγωγής για τον διαβήτη, όπου ο οργανισμός θα μπορεί να παράγει ινσουλίνη με μικρή αρχική βοήθεια.

Τα κύτταρα μπορούν να αλλάξουν ταυτότητα: Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι μόνο το 2% των γειτονικών κυττάρων στο πάγκρεας θα μπορούσε να αλλάξει ταυτότητα. Ωστόσο είναι αισιόδοξοι για πιθανές νέες αγωγές. Για πρώτη φορά, οι ερευνητές περιέγραψαν το μηχανισμό πίσω από τη διαδικασία της κυτταρικής ταυτότητας. Φάνηκε πως δεν είναι παθητική διαδικασία άλλα το αποτέλεσμα σημάτων από περιβάλλοντα κύτταρα.

Στην έρευνα μπόρεσαν να αυξήσουν τον αριθμό των κυττάρων που παράγουν ινσουλίνη στο 5%, χρησιμοποιώντας φάρμακο που επηρεάζει τη διαδικασίας σηματοδότησης μεταξύ κυττάρων. Μέχρι τώρα, τα αποτελέσματα φάνηκαν σε ζώα. Οι ερευνητές δήλωσαν ότι αν αποκτήσουμε περισσότερη γνώση για τους μηχανισμούς πίσω από αυτή την προσαρμοστικότητα των κυττάρων θα μπορούσαμε πιθανόν να ελέγξουμε τη διαδικασία και να αλλάξουν περισσότερες ταυτότητες κυττάρων ώστε να μπορεί να παραχθεί περισσότερη ινσουλίνη.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι νέες ανακαλύψεις δεν είναι μόνο καλά νέα για την αγωγή κατά του διαβήτη. Σημειώνουν ότι η ικανότητα των κυττάρων να αλλάζουν ταυτότητα και λειτουργία μπορεί ενδεχομένως να είναι αποφασιστική ανακάλυψη στην αντιμετώπιση άλλων νόσων που προκαλούνται από τον κυτταρικό θάνατο, όπως η νόσος Alzheimer και η κυτταρική βλάβη λόγω καρδιακής προσβολής.

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Ανάπτυξη - Σχεδίαση: ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ