Κοιλιακό λίπος: Ο άγνωστος κίνδυνος ακόμα και για όσους είναι σχετικά αδύνατοι

Κοιλιακό λίπος: Ο άγνωστος κίνδυνος ακόμα και για όσους είναι σχετικά αδύνατοι

Οι άνθρωποι που έχουν κανονικό βάρος, αλλά έχουν και λίπος γύρω από τη μέση τους, έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο θνησιμότητας από ό, τι οι άνθρωποι που είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι,...

Η ορμόνη της αγάπης μπορεί να γίνει το ίδιο επικίνδυνη με το αλκοόλ

Η ορμόνη της αγάπης μπορεί να γίνει το ίδιο επικίνδυνη με το αλκοόλ

Νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Μπέρμινχαμ, τα συμπεράσματα της οποίας δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Neuroscience and Behavioural Reviews, έδειξε ότι η οξυτοκίνη (ωκυτο...

Λίπος στην κοιλιά και κίνδυνος καρδιοπάθειας

Λίπος στην κοιλιά και κίνδυνος καρδιοπάθειας

Ακόμα και αν κάποιος δεν είναι παχύσαρκος, το πολύ λίπος στην κοιλιά θα μπορούσε να βλάψει την καρδιά του, αναφέρουν ερευνητές.

Οι εξάψεις συνδέονται με μεγαλύτερο κίνδυνο καρκίνου στο μαστό

Γυναίκες που έχουν επίμονες εξάψεις και/ ή νυχτερινές εφιδρώσεις που συνδέονται την εμμηνόπαυση, είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν καρκίνο στο μαστό σε σχέση με γυναίκες που δεν έχουν εξάψεις, αναφέρουν στοιχεία από μεγάλη μακροχρόνια έρευνα.

Τα αποτελέσματα, που δημοσιευτηκαν στο Menopause, περιέλαβαν στοιχεία 25.000 γυναικών που δεν έλαβαν θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης και παρακολουθήθηκαν για 18 χρόνια. Στο συγκεκριμένο διάστημα, σχεδόν 1.400 διαγνώστηκαν με καρκίνο στο μαστό.

Σύμφωνα με ερευνητές του North American Menopause Society (NAMS), όσες εμφάνιζαν τα αγγειοκινητικά συμπτώματα  εξάψεις και /ή νυχτερινές εφιδρώσεις για περισσότερο από 10 χρόνια είχαν υψηλότερη εμφάνιση καρκίνου στο μαστό.

Η ένταση των αγγειοκινητικών συμπτωμάτων δεν  επηρεάζει τα ποσοστά επιβίωσης στον καρκίνο του μαστού. Τα αποτελέσματα της έρευνας επίσης δείχνουν ότι ο ΔΜΣ πάνω από 30 και η χρήση αλκοόλ επίσης επηρεάζουν τον κίνδυνο καρκίνου στο μαστό σε γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση.

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Ανάπτυξη - Σχεδίαση: ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ