Φτωχή στοματική υγεία και αυξημένος κίνδυνος διαβήτη

Φτωχή στοματική υγεία και αυξημένος κίνδυνος διαβήτη

Νέα έρευνα προειδοποιεί ότι όσοι έχουν φτωχή στοματική υγεία είναι πιο ευάλωτοι στον διαβήτη τύπου 2.

Η εργασιακή εξουθένωση και το στρες αυξάνουν τον κίνδυνο για διαβήτη

Η εργασιακή εξουθένωση και το στρες αυξάνουν τον κίνδυνο για διαβήτη

Το στρες, σύμφωνα με τους επιστήμονες, εξουδετερώνει τις ωφέλιμες για τον οργανισμό δράσεις, προκαλεί εξουθένωση στον οργανισμό και αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης ασθενειών.

Οστεοπόρωση: Ποιοι οι κίνδυνοι και πώς να προστατευτείτε

Οστεοπόρωση: Ποιοι οι κίνδυνοι και πώς να προστατευτείτε

Η οστεοπόρωση είναι χρόνια ασθένεια, η οποία προκαλεί προοδευτική  μείωση της αντοχής των οστών και αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο πρόβλημα υγείας  παγκοσμίως, μετά τις κ...

Ινσουλινοαντίσταση

Η ινσουλινοαντίσταση είναι μια βασική μεταβολική διαταραχή που μπορεί να αποτελέσει πρόδρομη κατάσταση για το διαβήτη τύπου 2 και γενικότερα για το μεταβολικό σύνδρομο.Σε περίπτωση ινσουλινοαντίστασης οι περιφερικοί ιστοί του σώματος και κυρίως οι μύες δεν ανταποκρίνονται με επάρκεια στη δράση της ινσουλίνης που προσπαθεί να εισαγάγει μέρος του σακχάρου του αίματος στα μυϊκά κύτταρα. Το πάγκρεας απαντάει με υπερέκκριση ινσουλίνης για να ελέγξει τα επίπεδα του σακχάρου. Η συνεπαγόμενη υπερινσουλιναιμία κρατάει την κατάσταση υπό έλεγχο άσχετα με τα άλλης φύσης προβλήματα που δημιουργεί στον οργανισμό.

insulin

 

Για πόσο όμως το πάγκρεας θα μπορεί να ανταποκρίνεται εκκρίνοντας όλο και περισσότερο ινσουλίνη;

 Αργά ή γρήγορα θα κουραστεί και τότε έχουμε την επίσημη εμφάνιση του φοβερού διαβήτη τύπου 2.Η ασθένεια αυτή σαρώνει τα ανεπτυγμένα κράτη, τρέχει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς και υποβαθμίζει σαφώς την ποιότητα ζωής του ασθενούς.

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Ανάπτυξη - Σχεδίαση: ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ