Η παχυσαρκία ενδέχεται να ευθύνεται για την εμφάνιση καρκίνου στο πάγκρεας

Η παχυσαρκία ενδέχεται να ευθύνεται για την εμφάνιση καρκίνου στο πάγκρεας

Σημαντική μελέτη η οποία έγινε στην Ατλάντα, από τους επιστήμονες του Centers for Disease Control and Prevention, διαπίστωσε ότι υπάρχει άρρηκτη σχέση μεταξύ παχυσαρκίας και καρκίν...

Αλλαγή στο εντερικό μικροβίωμα σχετίζεται με την παχυσαρκία

Αλλαγή στο εντερικό μικροβίωμα σχετίζεται με την παχυσαρκία

Κλίβελαντ, Οχάιο. Αμερικανοί ερευνητές ανακάλυψαν μια βιολογική σχέση ανάμεσα στον μεταβολισμό των εντερικών βακτηρίων και την παχυσαρκία. Σε άρθρο που δημοσίευσαν στο επιστημονικό...

Παχύσαρκα παιδιά κινδυνεύουν από καρδιοπάθεια και διαβήτη

Παχύσαρκα παιδιά κινδυνεύουν από καρδιοπάθεια και διαβήτη

Νέα έρευνα αποκάλυψε ότι πολύ παχύσαρκα παιδιά μπορεί ενδεχομένως να αντιμετωπίζουν υψηλότερο κίνδυνο καρδιοπάθειας και διαβήτη.  

Η Αντιμετώπιση της Έλλειψης Βιταμίνης D σε Παιδιά με Διαβήτη Τύπου Ι, Mπορεί να Βελτιώσει τον Γλυκαιμικό τους Έλεγχο

Η σχέση μεταξύ ανεπάρκειας βιταμίνης D και σακχαρώδους διαβήτη τύπου Ι (T1DM) παρουσιάζει συνεχές ενδιαφέρον. Η μελέτη στοχεύει στον εντοπισμό του επιπολασμού ανεπάρκειας βιταμίνης D σε παιδιά και εφήβους με T1DM και στην εκτίμηση της επίδρασης της θεραπείας της έλλειψης βιταμίνης D στον γλυκαιμικό τους έλεγχο.

Αναδρομικά στοιχεία συλλέχθηκαν από 271 παιδιά και εφήβους με T1DM. Οι ασθενείς με ανεπάρκεια βιταμίνης D υποβλήθηκαν σε αγωγή με χοληκαλσιφερόλη.  Οι συγκεντρώσεις HbA1c και 25 (OH) D μετρήθηκαν πριν και στο τέλος της θεραπείας με βιταμίνη D.

Βρέθηκε ότι οι χαμηλές συγκεντρώσεις 25 (OH) D είναι αρκετά επικρατέστερες σε παιδιά και εφήβους με T1DM και η θεραπεία της ανεπάρκειας βιταμίνης D μπορεί να βελτιώσει τον γλυκαιμικό έλεγχο.

Treating vitamin D deficiency in children with type I diabetes could improve their glycaemic control; Dinesh Giri, Dona Pintus, Girvan Burnside, et al; BMC research notes (Sep 2017).

Για να δείτε ολόκληρο το άρθρο, κάντε download το παρακάτω PDF.

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Ανάπτυξη - Σχεδίαση: ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ