Νέα ορμόνη δείχνει να αδυνατίζει μιμούμενη τα οφέλη της άσκησης

Νέα ορμόνη δείχνει να αδυνατίζει μιμούμενη τα οφέλη της άσκησης

Λος Άντζελες, Καλιφόρνια. Μια νέα ορμόνη που ανακαλύφθηκε από αμερικανούς γεροντολόγους μείωσε το βάρος παχύσαρκων πειραματόζωων και εξουδετέρωσε την αντίσταση στην ινσουλίνη -οφέλ...

Παχύσαρκες μητέρες και καισαρική = πενταπλάσιος κίνδυνος για υπέρβαρα παιδιά

Παχύσαρκες μητέρες και καισαρική = πενταπλάσιος κίνδυνος για υπέρβαρα παιδιά

Έρευνα ανακάλυψε ότι μωρά που γεννήθηκαν από παχύσαρκες μητέρες μέσω καισαρικής τομής μπορεί ενδεχομένως να έχουν πενταπλάσιο κίνδυνο να γίνουν υπέρβαρα έως την ηλικία των 3.

Παχυσαρκία και ροδόχρος ακμή στις γυναίκες

Παχυσαρκία και ροδόχρος ακμή στις γυναίκες

Η Suyun Li, Ph.D., από το Guangzhou Medical University στην Κίνα, και οι συνεργάτες της χρησιμοποίησαν στοιχεία από 89.886 συμμετέχοντες στη μελέτη Nurses’ Health Study II (1991-20...

Η Γλυκοζυλιωμένη Αλβουμίνη και η Μεταβλητότητά της ως Δείκτης Ανάπτυξης Καρδιαγγειακής Αυτόνομης Νευροπάθειας σε Ασθενείς με Διαβήτη τύπου 2

Στην παρούσα μελέτη διερευνήθηκε αν η γλυκοζυλιωμένη αλβουμίνη (GA) και η μεταβλητότητά της σχετίζονται με την καρδιαγγειακή αυτόνομη νευροπάθεια (CAN) και συγκρίθηκαν περαιτέρω οι συσχετίσεις τους με τη γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη (HbA1c).

Αυτή η αναδρομική μελέτη περιελάμβανε 498 ασθενείς με διαβήτη τύπου 2 χωρίς CΑΝ. H CAN ορίζεται ως τουλάχιστον δύο μη φυσιολογικά αποτελέσματα στις παρασυμπαθητικές δοκιμασίες ή στην παρουσία ορθοστατικής υπότασης. Συνολικά 53 άτομα (10,6%) ανέπτυξαν CAN για 2 χρόνια. Ο μέσος όρος, SD και CV του GA ή HbA1c ήταν σημαντικά υψηλότερος σε άτομα με CAN. Η υψηλότερη μέση GA και GA μεταβλητότητα συσχετίστηκε με τον κίνδυνο ανάπτυξης CAN, ανεξάρτητα από τους συμβατικούς παράγοντες κινδύνου και την HbA1c.

Συμπερασματικά, η υψηλή γλυκοζυλιωμένη αλβουμίνη του ορού και η μεταβλητότητά της σχετίζονται σημαντικά με τον κίνδυνο ανάπτυξης καρδιαγγειακής αυτόνομης νευροπάθειας. Η  γλυκοζυλιωμένη αλβουμίνη μπορεί να είναι ένας χρήσιμος δείκτης για διαβητικές επιπλοκές και μπορεί να ενισχύσει τη μέτρια κλινική πρόβλεψη της HbA1c για την καρδιαγγειακή αυτόνομη νευροπάθεια.

Glycated albumin and its variability as an indicator of cardiovascular autonomic neuropathy development in type 2 diabetic patients; Ji Eun Jun, Seung-Eun Lee, You-Bin Lee, et al; Cardiovascular Diabetology (Oct 2017).

Για να δείτε ολόκληρο το άρθρο, κάντε download το παρακάτω PDF.

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Ανάπτυξη - Σχεδίαση: ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ