Οι κίνδυνοι για τις εγκυμονούσες με διαβήτη

Οι κίνδυνοι για τις εγκυμονούσες με διαβήτη

Αν η έγκυος πάσχει από διαβήτη τετραπλασιάζεται ο κίνδυνος για εκ γενετής ανωμαλίες, σύμφωνα με τα στοιχεία της βρετανικής μελέτης.

Η εμφάνιση διαβήτη σε νεότερη ηλικία αυξάνει τον κίνδυνο επιπλοκών

Η εμφάνιση διαβήτη σε νεότερη ηλικία αυξάνει τον κίνδυνο επιπλοκών

Άνθρωποι που διαγιγνώσκονται με διαβήτη τύπου 2 πριν την ηλικία των 45 ετών έχουν υψηλότερο κίνδυνο επιπλοκών, όπως καρδιοπάθεια, νεφρική βλάβη και προβλήματα όρασης σε σχέση με όσ...

Οι στατίνες θαυματουργές κατά των εγκεφαλικών

Οι στατίνες θαυματουργές κατά των εγκεφαλικών

Δεν είναι η πρώτη έρευνα που φέρνει στην επιφάνεια τα ευεργετικά αποτελέσματα των στατινών για την πρόληψη των εγκεφαλικών επεισοδίων. 

Η Διάγνωση του Καρκίνου του Προστάτη Επηρεάζει τη Διαχείριση του Προϋπάρχοντος Διαβήτη;

Τόσο ο καρκίνος του προστάτη (PCa) όσο και ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου 2 (T2DM) αποτελούν διαδεδομένες καταστάσεις που συχνά συνυπάρχουν στους άνδρες. Η παρούσα μελέτη εξέτασε ειδικά τις επιπτώσεις της διάγνωσης PCa και της θεραπείας του, στη θεραπεία T2DM.
Η μελέτη χρησιμοποίησε δεδομένα παρατήρησης από τη βάση δεδομένων Sweden Cancer για τον καρκίνο του προστάτη και διεξήχθη σε μια ομάδα 16.778 ανδρών με T2DM, εκ των οποίων 962 διαγνώστηκαν με PCa κατά τη διάρκεια μέσης παρακολούθησης 2,5 ετών.
Βρέθηκε ότι άτομα με T2DM που διαγιγνώσκονται με PCa, ιδιαίτερα εκείνα που έλαβαν αγωγή με αγωνιστές GnRH, είχαν περισσότερες πιθανότητες να έχουν δύο διαδοχικές κλιμακώσεις της θεραπείας για T2DM. Αυτό υποδηλώνει την ανάγκη στενότερης παρακολούθησης των ανδρών με PCa όσο και T2DM, καθώς η συνύπαρξη PCa και οι επακόλουθες θεραπείες θα μπορούσαν ενδεχομένως να επιδεινώσουν τον έλεγχο του T2DM.

Does a prostate cancer diagnosis affect management of pre-existing diabetes? Results from PCBaSe Sweden: a nationwide cohort study; Danielle Crawley, Hans Garmo, Sarah Rudman, et al; BMJ Open (Mar 2018).

Αν θέλετε να δείτε ολόκληρο το άρθρο, κάντε download το παρακάτω PDF.

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Ανάπτυξη - Σχεδίαση: ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ