ΜΙΑ ΥΠΟΥΛΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ Ασβέστιο και βιταμίνη D κατά της οστεοπόρωσης

ΜΙΑ ΥΠΟΥΛΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ Ασβέστιο και βιταμίνη D κατά της οστεοπόρωσης

Ο ενδοκρινολόγος βλέπει πολλα περιστατικά οστεοπόρωσης στο ιατρείο του, και στο πλαίσιο παραθέτω ένα άρθρο πού αναφέρεται σε γενικές γνώσεις για την ασθένεια αυτή. Η οστεοπόρωση ε...

Η παχυσαρκία ρίχνει τις άμυνες του ανοσοποιητικού στο λεπτό έντερο

Η παχυσαρκία ρίχνει τις άμυνες του ανοσοποιητικού στο λεπτό έντερο

Σύμφωνα με μελέτη γάλλων ερευνητών η παχυσαρκία ρίχνει τις άμυνες του ανοσοποιητικού στο λεπτό έντερο, καθώς τα κύτταρα του ανοσοποιητικού που είναι περισσότερα στα παχύσαρκα άτομα...

Ο προδιαβήτης αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακών και νεφρικών παθήσεων

Ο προδιαβήτης αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακών και νεφρικών παθήσεων

Άνθρωποι με προδιαβήτη αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο καρδιακών και νεφρικών προβλημάτων.

Η Διάγνωση του Καρκίνου του Προστάτη Επηρεάζει τη Διαχείριση του Προϋπάρχοντος Διαβήτη;

Τόσο ο καρκίνος του προστάτη (PCa) όσο και ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου 2 (T2DM) αποτελούν διαδεδομένες καταστάσεις που συχνά συνυπάρχουν στους άνδρες. Η παρούσα μελέτη εξέτασε ειδικά τις επιπτώσεις της διάγνωσης PCa και της θεραπείας του, στη θεραπεία T2DM.
Η μελέτη χρησιμοποίησε δεδομένα παρατήρησης από τη βάση δεδομένων Sweden Cancer για τον καρκίνο του προστάτη και διεξήχθη σε μια ομάδα 16.778 ανδρών με T2DM, εκ των οποίων 962 διαγνώστηκαν με PCa κατά τη διάρκεια μέσης παρακολούθησης 2,5 ετών.
Βρέθηκε ότι άτομα με T2DM που διαγιγνώσκονται με PCa, ιδιαίτερα εκείνα που έλαβαν αγωγή με αγωνιστές GnRH, είχαν περισσότερες πιθανότητες να έχουν δύο διαδοχικές κλιμακώσεις της θεραπείας για T2DM. Αυτό υποδηλώνει την ανάγκη στενότερης παρακολούθησης των ανδρών με PCa όσο και T2DM, καθώς η συνύπαρξη PCa και οι επακόλουθες θεραπείες θα μπορούσαν ενδεχομένως να επιδεινώσουν τον έλεγχο του T2DM.

Does a prostate cancer diagnosis affect management of pre-existing diabetes? Results from PCBaSe Sweden: a nationwide cohort study; Danielle Crawley, Hans Garmo, Sarah Rudman, et al; BMJ Open (Mar 2018).

Αν θέλετε να δείτε ολόκληρο το άρθρο, κάντε download το παρακάτω PDF.

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Ανάπτυξη - Σχεδίαση: ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ