Η απώλεια βάρους στα παχύσαρκα άτομα βελτιώνει την ποιότητα της σεξουαλικής τους…

Η απώλεια βάρους στα παχύσαρκα άτομα βελτιώνει την ποιότητα της σεξουαλικής τους ζωής

Αμερικανοί επιστήμονες εξέτασαν τις επιπτώσεις της παχυσαρκίας στην ποιότητα της σεξουαλικής ζωής ενός ατόμου και, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης, η απώλεια του βάρους μπορ...

Τα σταθερά επίπεδα κορτιζόλης συνδέονται με σοβαρά προβλήματα υγείας

Τα σταθερά επίπεδα κορτιζόλης συνδέονται με σοβαρά προβλήματα υγείας

Τα σταθερά επίπεδα κορτιζόλης την ημέρα συνδέονται με σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως φλεγμονή, παχυσαρκία και καρκίνο, σύμφωνα με ερευνητές.

Η «ορμόνη της αγάπης» βοηθά στη μείωση του στρες

Η «ορμόνη της αγάπης» βοηθά στη μείωση του στρες

Το δέσιμο μαμάς και κόρης μπήκε στο μικροσκόπιο των ειδικών σε μια προσπάθεια τους να ανακαλύψουν τι είναι αυτό που τις ενώνει τόσο ώστε όταν μιλά η μαμά η κόρη να ηρεμεί ξεπερνώντ...

"Σιωπηλός" Διαβήτης και Κλινικό Αποτέλεσμα μετά από Θεραπεία με Σύγχρονα Στεντ: Η μελέτη BIO-RESORT

Αυτή η μελέτη επεδίωξε να αξιολογήσει τον επιπολασμό και την κλινική επίδραση του σιωπηλού διαβήτη και του προ-διαβήτη σε όλους τους ασθενείς με «μη διαβητική» διαδερμική στεφανιαία επέμβαση (PCI).
Οι ασθενείς με μη-διαγνωσμένο και συνεπώς μη θεραπευόμενο (σιωπηλό) διαβήτη μπορεί να αντιμετωπίζουν υψηλότερους κινδύνους μετά από PCI με σύγχρονα στεντ (DES).
Στη μελέτη BIO-RESORT, οι ασθενείς υποβλήθηκαν σε δοκιμασία ανοχής στη γλυκόζη από το στόμα (OGTT) και εκτίμηση γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης με γλυκόζη πλάσματος νηστείας. Από τους 988 συμμετέχοντες, η OGTT ανίχνευσε σιωπηλό διαβήτη σε 68 (6,9%), προ-διαβήτη σε 133 (13,3%) και φυσιολογικό μεταβολισμό γλυκόζης σε 788 (79,8%) ασθενείς. Με βάση τη γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη και τη γλυκόζη πλάσματος νηστείας, βρέθηκε σιωπηλός διαβήτης σε 33 (3,3%) ασθενείς, προ-διαβήτη σε 217 (22,0%) ασθενείς και φυσιολογικό μεταβολισμό γλυκόζης σε 738 (74,7%) ασθενείς.
Συμπερασματικά, ο μη φυσιολογικός μεταβολισμός της γλυκόζης ανιχνεύθηκε σε έναν στους 3 ασθενείς με «μη διαβητική» PCI και συσχετίστηκε ανεξάρτητα με έως 4 φορές υψηλότερους κινδύνους. Οι μελλοντικές δοκιμές παρέμβασης θα πρέπει να καθορίζουν εάν προκύπτουν σημαντικά οφέλη από τη συστηματική δοκιμή γλυκόζης σε τέτοιους ασθενείς.

“Silent” Diabetes and Clinical Outcome After Treatment With Contemporary Drug-Eluting Stents: The BIO-RESORT Silent Diabetes Study; Clemens von Birgelen, Marlies M Kok, Naveed Sattar, et al; JACC Cardiovascular Interventions (Mar 2018).

Για να δείτε ολόκληρο το άρθρο, κάντε download το παρακάτω PDF.

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Ανάπτυξη - Σχεδίαση: ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ