Η παχυσαρκία αρνητικός παράγοντας για μια καλή σεξουαλική ζωή

Η παχυσαρκία αρνητικός παράγοντας για μια καλή σεξουαλική ζωή

Το υπερβολικό βάρος έχει, σύμφωνα με τους επιστήμονες, αρνητικές συνέπειες όχι μόνο οργανικά σε ένα άτομο αλλά και συναισθηματικά.

Ο διαβήτης κύησης αυξάνει τον μελλοντικό κίνδυνο καρδιοπάθειας

Ο διαβήτης κύησης αυξάνει τον μελλοντικό κίνδυνο καρδιοπάθειας

Γυναίκες που εμφανίζουν διαβήτη κύησης έχουν υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2, υπέρτασης και ισχαιμικής καρδιοπάθειας στο μέλλον, προειδοποιεί νέα έρευνα.

Οι ενέσεις Botox ίσως μπορούν να βοηθήσουν στο αδυνάτισμα

Οι ενέσεις Botox ίσως μπορούν να βοηθήσουν στο αδυνάτισμα

Σαν Ντιέγκο, Καλιφόρνια. Μια νέα χρήση των ενέσεων Botox προτείνουν Νορβηγοί ερευνητές. Υποστηρίζουν ότι, βάσει προκαταρκτικών στοιχείων από μικρού εύρους μελέτη, οι ενέσεις της το...

"Σιωπηλός" Διαβήτης και Κλινικό Αποτέλεσμα μετά από Θεραπεία με Σύγχρονα Στεντ: Η μελέτη BIO-RESORT

Αυτή η μελέτη επεδίωξε να αξιολογήσει τον επιπολασμό και την κλινική επίδραση του σιωπηλού διαβήτη και του προ-διαβήτη σε όλους τους ασθενείς με «μη διαβητική» διαδερμική στεφανιαία επέμβαση (PCI).
Οι ασθενείς με μη-διαγνωσμένο και συνεπώς μη θεραπευόμενο (σιωπηλό) διαβήτη μπορεί να αντιμετωπίζουν υψηλότερους κινδύνους μετά από PCI με σύγχρονα στεντ (DES).
Στη μελέτη BIO-RESORT, οι ασθενείς υποβλήθηκαν σε δοκιμασία ανοχής στη γλυκόζη από το στόμα (OGTT) και εκτίμηση γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης με γλυκόζη πλάσματος νηστείας. Από τους 988 συμμετέχοντες, η OGTT ανίχνευσε σιωπηλό διαβήτη σε 68 (6,9%), προ-διαβήτη σε 133 (13,3%) και φυσιολογικό μεταβολισμό γλυκόζης σε 788 (79,8%) ασθενείς. Με βάση τη γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη και τη γλυκόζη πλάσματος νηστείας, βρέθηκε σιωπηλός διαβήτης σε 33 (3,3%) ασθενείς, προ-διαβήτη σε 217 (22,0%) ασθενείς και φυσιολογικό μεταβολισμό γλυκόζης σε 738 (74,7%) ασθενείς.
Συμπερασματικά, ο μη φυσιολογικός μεταβολισμός της γλυκόζης ανιχνεύθηκε σε έναν στους 3 ασθενείς με «μη διαβητική» PCI και συσχετίστηκε ανεξάρτητα με έως 4 φορές υψηλότερους κινδύνους. Οι μελλοντικές δοκιμές παρέμβασης θα πρέπει να καθορίζουν εάν προκύπτουν σημαντικά οφέλη από τη συστηματική δοκιμή γλυκόζης σε τέτοιους ασθενείς.

“Silent” Diabetes and Clinical Outcome After Treatment With Contemporary Drug-Eluting Stents: The BIO-RESORT Silent Diabetes Study; Clemens von Birgelen, Marlies M Kok, Naveed Sattar, et al; JACC Cardiovascular Interventions (Mar 2018).

Για να δείτε ολόκληρο το άρθρο, κάντε download το παρακάτω PDF.

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Ανάπτυξη - Σχεδίαση: ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ