Ελπίδες για τους διαβητικούς από την «έξυπνη ινσουλίνη»

Ελπίδες για τους διαβητικούς από την «έξυπνη ινσουλίνη»

Την "έξυπνη ινσουλίνη" δοκιμάζουν σε πειραματόζωα Αμερικανοί επιστήμονες υποστηρίζοντας ότι μπορεί να φέρει την επανάσταση στον τρόπο ελέγχου του διαβήτη τύπου 1 (ινσουλινοεξαρτώμε...

Πώς αντιμετωπίζουμε την υπογλυκαιμική κρίση;

Πώς αντιμετωπίζουμε την υπογλυκαιμική κρίση;

Η υπογλυκαιμία απαιτεί ανάλογα με την αιτία μέτριες ως υψηλές ποσότητες, ταχέως απορροφούμενων υδατανθράκων (>15-25 γρ ζάχαρη δηλαδή περίπου 1-2 φακελλάκια ζάχαρης απο μια καφετ...

Η γονιμότητα συνδέεται με τις αμυγδαλές και τη σκωληκοειδίτιδα

Η γονιμότητα συνδέεται με τις αμυγδαλές και τη σκωληκοειδίτιδα

Οι νεαρές γυναίκες που έχουν ιστορικό αφαίρεσης των αμυγδαλών ή της σκωληκοειδούς απόφυσης μπορεί να είναι πιο γόνιμες, αναφέρει νέα έρευνα.

12ετείς Τάσεις της Αύξησης του Υπερβολικού Βάρους και της Παχυσαρκίας σε Ασθενείς με Διαβήτη

Ο επιπολασμός της παχυσαρκίας αυξάνεται παγκοσμίως σε ασθενείς με διαβήτη. Αυτή η μελέτη στοχεύει στην εξέταση των 12ετών τάσεων της αυξανόμενης παχυσαρκίας σε Ιάπωνες ασθενείς με διαβήτη και των κλινικών χαρακτηριστικών τους.
Η μελέτη χρησιμοποίησε τα αποτελέσματα της κλινικής έρευνας Shiga Diabetes Clinical Survey, η οποία κατέγραψε ιατρικές επιδόσεις σε διαβητικούς ασθενείς το 2000, το 2006 και το 2012. Τα δεδομένα αναλύθηκαν από 14.205, 14.407 και 21.449 ενήλικες ασθενείς σε αυτά τα τρία χρόνια, αντίστοιχα. Εξετάστηκαν ο επιπολασμός του υπερβολικού βάρους και της παχυσαρκίας και τα κλινικά χαρακτηριστικά των ασθενών με διαβήτη, στρωματοποιημένα ανά δείκτη μάζας σώματος (BMI) και ηλικία. Ο επιπολασμός του υπερβολικού βάρους (BMI 25-30 kg / m2) και η παχυσαρκία (BMI ≥ 30 kg / m2) ήταν 27,0% και 5,1% το 2000, 28,9% και 7,3% το 2006 και 30,9% και 10% το 2012, η πίεση αίματος και το προφίλ λιπιδίων ορού βελτιώθηκαν σε 12 χρόνια σε όλες τις κατηγορίες ΒΜΙ. Ωστόσο, ο έλεγχος γλυκαιμίας και τριγλυκεριδίων ήταν ανεπαρκής σε παχύσαρκους ασθενείς ηλικίας <65 ετών (αιμοσφαιρίνη A1c 7,5 ± 1,4%, τριγλυκερίδιο 197,7 ± 178,4 mg / dL το 2012). Το ποσοστό των ασθενών που χρησιμοποίησαν αντιυπερτασικά φάρμακα και φάρμακα μείωσης των λιπιδίων αυξήθηκε και οι ασθενείς με υψηλότερο ΒΜΙ είχαν αυξημένη συχνότητα χρήσης αυτών των φαρμάκων, τόσο σε ομάδες νέων όσο και σε ηλικιωμένους. Το υψηλότερο ΒΜΙ συνδέθηκε σημαντικά και θετικά με τη λευκωματουρία.
Συνοπτικά, το υπερβολικό βάρος και η παχυσαρκία έχουν αυξηθεί σε Ιάπωνες διαβητικούς ασθενείς, ιδιαίτερα για τις νεότερες γενιές. Τα ευρήματα υποδηλώνουν ότι η παχυσαρκία μπορεί να οδηγήσει σε φτωχότερο γλυκαιμικό έλεγχο, πίεση αίματος και προφίλ λιπιδίων. Το υπερβολικό βάρος και η παχυσαρκία είναι σημαντικοί παράγοντες κινδύνου για τον διαβήτη, γεγονός που υποδηλώνει ότι δικαιολογούνται πιο ενεργές παρεμβάσεις ελέγχου του βάρους.

Twelve-year trends of increasing overweight and obesity in patients with diabetes: the Shiga Diabetes Clinical Survey; Itsuko Miyazawa, Aya Kadota, Katsuyuki Miura, et al; Endocrine Journal (Mar 2018).

Για να δείτε ολόκληρο το άρθρο, κάντε download το παρακάτω PDF.

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Ανάπτυξη - Σχεδίαση: ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ