Οι ενέσεις Botox ίσως μπορούν να βοηθήσουν στο αδυνάτισμα

Οι ενέσεις Botox ίσως μπορούν να βοηθήσουν στο αδυνάτισμα

Σαν Ντιέγκο, Καλιφόρνια. Μια νέα χρήση των ενέσεων Botox προτείνουν Νορβηγοί ερευνητές. Υποστηρίζουν ότι, βάσει προκαταρκτικών στοιχείων από μικρού εύρους μελέτη, οι ενέσεις της το...

Ο διαβήτης ένοχος για τον καρκίνο του μαστού

Ο διαβήτης ένοχος για τον καρκίνο του μαστού

Σύμφωνα με τη Δρ. Kirstin De Bruijn, διδακτορική φοιτήτρια στο Τμήμα Χειρουργικής στο Erasmus University Medical Center στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, μελέτες των τελευταίων χρόνων έ...

Τα αντισυλληπτικά χάπια μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου των ωοθηκών ακόμα και σε κ…

Τα αντισυλληπτικά χάπια μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου των ωοθηκών ακόμα και σε καπνίστριες

Είναι γνωστό ότι η χρήση των αντισυλληπτικών χαπιών συνδέεται με χαμηλότερες πιθανότητες καρκίνου στις ωοθήκες, αλλά νέα έρευνα δείχνει ότι το όφελος εκτείνεται σε καπνίστριες ή πα...

Καρδιαγγειακές Παθήσεις σε Πληθυσμό Γυναικών της Δανίας που Πάσχουν από Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών

Το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών (PCOS) σχετίζεται με την παχυσαρκία και τη φλεγμονή χαμηλού σταδίου. Επίσης, ο κίνδυνος καρδιαγγειακής νόσου (CVD) μπορεί να αυξηθεί σε ασθενείς με PCOS.
Στην παρούσα μελέτη συμπεριλήφθηκαν γυναίκες με PCOS και χωρίς προηγούμενη διάγνωση CVD, υπέρτασης ή δυσλιπιδαιμίας. Συμπεριλήφθηκαν 18,112 γυναίκες με PCOS από το Εθνικό Μητρώο Ασθενών της Δανίας. Το κύριο τελικό σημείο της μελέτης ήταν τα συμπτώματα της καρδιαγγειακής νόσου συμπεριλαμβανομένης της υπέρτασης και της δυσλιπιδαιμίας.
Η μέση ηλικία των ασθενών κατά την ένταξη στη μελέτη ήταν 29 (23-35) έτη και η παρακολούθηση ήταν 11,1 (6,9-16,0) χρόνια. Ο λόγος κινδύνου (95% CI) για την ανάπτυξη CVD ήταν 1,7 (1,7 · 1,8) (P <0,001) και ο συνολικός ρυθμός εμφάνισης CVD ήταν 22,6 ανά 1000 έτη ασθενών στις ασθενείς με PCOS έναντι 13,2 ανά 1000 έτη ασθενών στους μάρτυρες (Ρ <0,001). Η παχυσαρκία, ο διαβήτης και η υπογονιμότητα και η προηγούμενη χρήση από του στόματος αντισυλληπτικών, συσχετίστηκαν με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακής νόσου.
Συμπερασματικά, η συχνότητα εμφάνισης της καρδιαγγειακής νόσου συμπεριλαμβανομένης της υπέρτασης και της δυσλιπιδαιμίας ήταν υψηλότερη σε ασθενείς με PCOS σε σύγκριση με τους μάρτυρες. Ο κίνδυνος ανάπτυξης καρδιαγγειακής νόσου πρέπει να λαμβάνεται υπόψη ακόμη και σε νεαρές γυναίκες με PCOS.

Cardiovascular disease in a nationwide population of Danish women with polycystic ovary syndrome; Dorte Glintborg, Katrine Hass Rubin, Mads Nybo, et al; Cardiovascular Diabetology (Mar 2018).

Για να δείτε ολόκληρο το άρθρο, κάντε download το παρακάτω PDF.

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Ανάπτυξη - Σχεδίαση: ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ