Φάρμακα για τον διαβήτη αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας

Φάρμακα για τον διαβήτη αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας

Φάρμακα για τη μείωση της γλυκόζης σε ασθενείς με διαβήτη μπορεί ενδεχομένως να αυξήσουν τον κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας σε αυτούς, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Συσχετισμός παχυσαρκίας και νόσου Αλτσχάιμερ

Συσχετισμός παχυσαρκίας και νόσου Αλτσχάιμερ

Οι ερευνητές μελέτησαν για 14 συνεχή έτη 1.400 άτομα με φυσιολογικό γνωστικό επίπεδο και παρατήρησαν ότι 142 εξ αυτών, οι οποίοι στην ηλικία των 50 ετών είχαν αυξήσει το Δείκτη Μάζ...

Οι παχύσαρκοι αποφεύγουν την άνοια;

Οι παχύσαρκοι αποφεύγουν την άνοια;

Το επιπλέον βάρος μειώνει τον κίνδυνο άνοιας, σύμφωνα με τη μεγαλύτερη και πιο ακριβείας έρευνα για τη σχέση των δυο. Οι ερευνητές εξεπλάγησαν από τα ευρήματα, που έρχονται σε αντί...

Η Χρόνια Χορήγηση Φρακταλκίνης Βελτιώνει την Ανοχή στη Γλυκόζη και την Παγκρεατική Ενδοκρινική Λειτουργία

Το σύστημα fractalkine (FKN) / CX3CR1 αντιπροσωπεύει έναν νέο ρυθμιστικό μηχανισμό για την έκκριση ινσουλίνης και τη λειτουργία των β κυττάρων. Στην παρούσα μελέτη, αποδεικνύεται ότι η χρόνια χορήγηση μίας μορφής FKN, FKN-Fc μακράς δράσης, μπορεί να ασκήσει διαρκή αποτελέσματα για τη βελτίωση της ανοχής στη γλυκόζη με αυξημένη έκκριση ινσουλίνης, που διεγείρεται από γλυκόζη και μειωμένη απόπτωση β κυττάρων σε παχύσαρκα μοντέλα τρωκτικών.
Η χρόνια χορήγηση FKN-Fc οδήγησε επίσης σε μειωμένη έκκριση γλυκαγόνου α κυττάρου. Στα κύτταρα των νησιδίων, το FKN αναστέλλει την ευαίσθητη στην ΑΤΡ αγωγιμότητα του διαύλου καλίου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα αυξημένη έκκριση ινσουλίνης που διεγείρεται από γλυκόζη και μειωμένη έκκριση γλυκαγόνης. Πέρα από τις επιδράσεις των νησιδίων, το FKN-Fc άσκησε επίσης περιφερειακές επιδράσεις για τη βελτίωση της ευαισθησίας στην ινσουλίνη του ήπατος λόγω αναστολής της δράσης γλυκαγόνης.
Αυτά τα αποτελέσματα αυξάνουν τη δυνατότητα χρήσης της θεραπείας με βάση το FKN για τη βελτίωση του διαβήτη τύπου 2, αυξάνοντας τόσο την έκκριση ινσουλίνης όσο και την ευαισθησία στην ινσουλίνη.

Chronic fractalkine administration improves glucose tolerance and pancreatic endocrine function; Matthew Riopel, Jong Bae Seo, Gautam K Bandyopadhyay, et al; Journal of Clinical Investigation (JCI) (Mar 2018).

Για να δείτε ολόκληρο το άρθρο, κάντε download το παρακάτω PDF.

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Ανάπτυξη - Σχεδίαση: ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ